Болницама испоручиван индустријски кисеоник, медицински нису ни тражили

Адвокат, фирми из Бијељине које су добављале кисеоник здравственим установама, Горан Василић је потврдио да у тендерској документацији ни једним дијелом уговорни органи нису захтијевали у поступцима јавне набавке било какве дозволе за промет лијекова него су наручивали индустријски кисеоник.

Република Српска 15.10.2021 | 22:51
Болницама испоручиван индустријски кисеоник, медицински нису ни тражили

Индустријски кисеоник не може бити у болницама, како нас ових дана убјеђују стручањаци у бијелим мантилима и њихови политички ментори у Републици Српској, тврдњама да је ријеч о лијеку. Истрага ће показати ко је био у праву када је ријеч о афери "кисеоник", казали су гости емисије Изазови БН ТВ.

Много полемике који кисеоник се може користити у здравственим установама. Медицински сигурно, јер је у техничком кисеонику присутан угљенмоноксид и то представља потенцијалну опасност по живот пацијента, упозоравају стручњаци.

“Технички кисеоник не може да се даје по свим законским основама и прописима у сврхе медицинског лијечења,каже проф. др Ермин Чехић, водитељ Катедре за генетику на Медицинском факултету у Зеници.

“Овај тренутак је апсолутно разоткрио ситуацију у БиХ и здравствену и политичку.Требало би свима да буде јасно да смо ми једно несавјесно друштво по свим аспектима, па и по медицинским”, рекао је др Драган Ђокановић.

Говорећи о употреби индустријског кисеоника у требињској болници, што је утврдила и надлежна инспекција, др Саша Борјан каже да је због тога против одговорних поднесене кривичне пријаве.

Адвокат, фирми из Бијељине које су добављале кисеоник здравственим установама, Горан Василић је потврдио да у тендерској документацији ни једним дијелом уговорни органи нису захтијевали у поступцима јавне набавке било какве дозволе за промет лијекова него су наручивали индустријски кисеоник.

Адвокат појединих породица Душко Томић је рекао да се мора утврдити како су те породице изгубиле своје најмилије у вријеме пандемије, јер, како је навео, има неких чудних дешавања.

Више у прилогу БН ТВ:

(БН)

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Верица Бијељина

15.10.2021 21:41

Доктора Ђокановића бих могла слушати по цијели дан, толико је човјек паметан и стручан. Има безпријекорну логику. Нико прецизније и јасније није објаснио ситуацију са медицинским кисеоником. Није наступио као површне букаџије из опозиције или арогантни и безобразни представници власти. Браво докторе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

16.10.2021 07:49

Њему би било боље да се укљуци у лијецење пацијената, него сто покусава да биде политицар. Цовјек долази као куцни доктор у куце на позив и млати паре.

Name

Др

16.10.2021 08:34

Један веома лос покусај одбране власти. Тај цовјек сто прица нема везе са струком. Након ове емисије послије Медицинског и техницког добисмо и неку трецу врсту кисеоника. Име му јос тразимо посто у литератури није познато.

Name

Спасавају своје дупе

15.10.2021 21:52

Извлаце се на нико није тразио, као да их то пред Богом мозе опрати, а и народом. Плус укопавају Снсд "кадрове" свуда. Оде секта у пм...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.10.2021 08:10

Ако је то тачно, добављач није крив. Добављач се јавља на расписани тендер и набавља оно што се тражи тендерском документацијом. Крив је онај ко је одређивао услове тендера. Сликовито речено, неће добављач испоручивати пршут, ако је тендером тражен паризер.

Name

Ре

16.10.2021 18:24

Директоре свих болница у затвор стрпати

Name

Искрено

15.10.2021 21:52

Мени послије ове емисије није добро. Људи да ли је ово могуће шра се ради??? Страшно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сине

16.10.2021 08:32

Сине немој причати нешто о чему немаш појма. Крив је онај ко је то наручио али ту се радило о већ ранијем договору да се узму новци из државне касе и да се након тога подијеле тзв ја теби ти мени. Нема невиних. Од онога ко је расписао тендер до доктора који као мува без главе даје пацијенту све што му злочинци добаве као лијек. Нема оправдања за докторе који су прихватили или нису наводно знали да се ради о индустријском кисеонику. Господо свако одговара за своја свјесна или евентуално несвјесна дјела.

Name

милош

15.10.2021 22:12

Све ово је тачно ал има велики проблемОд почетка афере Кисеоник море пријава тужби је поднесено Тужилаштву Нема ниједног одбацибвања тужбе ни потврђивања тужбе То је проблем Изгледа да све тужбе стоје у ладицама и нико не смије да их извади..По оном старом пси лајукаравани пролазе..Нек нам је бог на помочи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

16.10.2021 07:13

Само послије ове емисије????? Хало, па и дијете од 10 година види да од поцетка овог циркуса од пандемије несто не стима. Све је ово сотонин посао. А сотоне владају и јос се хвале својом бахатосцу. А народ цути и слијезе раменима. Мене само интересује засто младе људе саљу у УКЦ у Бања Луку. Саљу, али их врацају у лименим сандуцима. То се треба испитати. Отворити те сандуке на вријеме и провјерити ста фали од органа из тих људи.

Name

Пера

16.10.2021 05:31

А мене интересује како се тај индустријских КИСИК није употријебио '92?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

16.10.2021 05:31

Доктор је цар. Засто нико не спомиње зворницку болницу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зато

16.10.2021 07:55

Зато што је то најбоља болница са најбољим докторима и директором

Name

Миленко

16.10.2021 17:16

Недо ти бог да допаднес зворницке болнице.

Name

Пацијент

16.10.2021 06:27

Доће вријеме кад ће се све сазнати, да се виде размјере небриге,погрешног лијечења и нехуманог поступања према пацијентима.Требало би донијети закон да се у болнице поставе камере да се може документовати лијечење и однос према пацијентима.Љекарима и осталом медицинском особљу треба повећати плате,али законом увести строге казне истима за узимање новца од пацијената

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОМО

16.10.2021 06:47

СТРАШНО. КО ЈЕ ОВО ДОЗВОЛИО?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гангаго

16.10.2021 06:49

Премијера Висковица треба обухватити кривицном пријавом јер је сирио детинформацију да је техницки гас допустен за лијецење у болницама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста је све дпустено

16.10.2021 09:20

И засто, угледаце свијетло дана!

Name

Д

16.10.2021 07:02

Зашто се доктори анестезиолози не јаве. Зашто ћуте. Морамо ли сада за сваку упалу да одемо у Србију или Тузлу. Људи докторима у БИХ више не вјерују. И Додику је долазио доктор из Србије. Што га нису лијечили доктори УКЦа. Што мајку води стално хеликоптером у Београд доктору. Зар нема доктора у РС. Све је у иштио лично он. Морал народа довео до дна својим примјером

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаћи-издајник

16.10.2021 07:34

Шта је не јасно ? Свако коришћење индустријског кисеоника умјесто МЕДИЦИНСКОГ је покушај убиства!!Зато ја више и не пратим ове емисије нити изјаве политичара пошто се то све своди на оправдавање злочина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дане

16.10.2021 07:58

Дајте нам чешће зовите Ђокановића да чујемо шта мисле паметни људи,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знате ста је најопасније

16.10.2021 09:18

У свему овоме. Умрезена мафија све врсте и све сумње могу да се обистине.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

16.10.2021 09:41

У овој дрзави вец одавно ниста није регуларно и по закону, па засто би тендери за набавку кисеоника били изнимка у том ланцу? Изгледа да назалост уопсте није ни постојала могуцност да се медицински кисеоник, који је уствари лијек, регуларно набави и увезе у РС, или је неко намјерно направијо административни пропуст, да би могао добро да заради на разлици у цијени, јер је техницки кисик пет пута јефтинији од медицинског кисика!! А народ?? Народ је свакако колатерална стета и потросни материјал у овој дрзави!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А Комисија за лијекове

16.10.2021 10:07

у Агенцији за лијекове ? Ста они казу за кисеоник ? У комисији све кадар снсд и сателита, сви за дебеле мјесецне накнаде. Питајте њих који је кисеоник за употребу у болницама, да видимо да ли заступају странацку политику или струку и закон?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазар

16.10.2021 21:08

Ђокановић је људина, без пардона према било којој структури, никоме не подилази, а износи прецизно и стручно податке које су требали надлежни да изнесу пред јавност. Ал како да изнесу кад немају појма! Само тако наставите докторе, ви сте човјек великог формата!

ОДГОВОРИТЕ