Вучић о енергетској кризи: Сви смо у великом проблему

Предсједник Србије Александар Вучић истакао је данас да ће Србија наставити да инвестира у обновљиве изворе енергије, али и са веома снажном експлоатацијом фосилних извора да бисмо имали струју.

Србија 12.10.2021 | 13:22
Вучић о енергетској кризи: Сви смо у великом проблему

Вучић је, на питање има ли излаза из енергетске кризе, пошто се на свјетским берзама биљежи нови скок цијене нафте, рекао да судећи по тренутној ситуацији криза не може да се смири.

Указао да брент нафте кошта сада 84,3 долара, као и да је јутрос на берзи цијена гаса достигла 984 долара, те да је скочила цијена електричне енергије и колико год сви почели да укључују нукеларке, враћају угаљ, "сви смо у великом проблем", истакао је он.

Најавио је, с тим у вези, да ће наредних дана бити договорена мапа пута, како краткорочних, средњерочних и дугорочних потеза.

"Неће бити лако, не видим излаз из овога, посебно због неких који не желе да признају грешке. Наставићемо да инвестирамо у обновљиве изворе енергије, али и веома снажну експлоатацију фосилних, да бисмо имали струју", подвукао је он.

Рекао је да ће се проналазити и нови начини, те пренио да разговар са више земаља о појединим бартерима.

"Није једноставно у савременом свету јер се то ретко ради, али ако буде требало радићемо", нагласио је Вучић.

(Тањуг Фото:Спутник)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Предлог

12.10.2021 11:35

Направи атомску централу са нај новијим сигурносним системима и то је то... Струје на претек, бре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

12.10.2021 15:44

Има нацина и то еколоских да се обезбједи енергија,имамо и ријеке и сунце и вјетар него ви размисљате само за данас и како се одрзати на власти а ста це бити за 10 и висе година бас вас брига. Лоси домацини,казе над народ!

ОДГОВОРИТЕ