Прво хапшење због пиратских снимака филма "Тома"

Један од осумњичених за неовлашћено дељење линка на којем се налази филм "Тома" по друштвеним мрежама ухапшен је и у недељу је саслушан.

Србија 11.10.2021 | 17:56
Прво хапшење због пиратских снимака филма "Тома"

Он је саслушан у Тужилаштву за високо технолошки криминал, где је признао кривицу и детаљно изнео одбрану.

Сви они који су даље неовлашћено поделили овај линк са филмом ''Тома'', биће такође процесуирани, а тренутно се ради на њиховом проналажењу, поруцују из тужилаштва.

Такође се ради на откривању и процесуирању особе од које је овај линк потекао.

Осумњичени се терети за неовлашћено коришћење ауторских права и одређена му је мера забране употребе интернета, како би се спречиле даље злоупотребе.

Кривичну пријаву против НН лица овим поводом полицији су у петак ујутру поднеле Продукцијске куће МинаЦорд и ЦобраФилм, које су власници ауторских права филма "Тома".

(Тањуг  Фото:ТАЊУГ/ЈАДРАНКА ИЛИЦ/ нр)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Брзи

11.10.2021 16:47

Линк, када се једном шерује (подијели) немогуће је зуставити. Ово "хапшење" је само плашење народа, имајући у виду да је предметни линк доступан широм свијета и питам се ко ће онда "похапсити" све оне коју су дијелили линк. Ко је постави предметни линк, тај је одговоран и нико више.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глупи

11.10.2021 17:50

Значи, неко остави 1000 евра на улици то значи ли то да свако може да узме? Прво не знамо да ли је 1К евра неко изгубио или намјерно оставио. Тако И за филм, музику, књигу - на интенету. Није крив онај ко је поставио линк већ онај који је преузео. Можда је била најлакше од стране полиције или неког другог који ради на заштиту аут. права... Само идиот може да се ухвати на ову глупост да је нешто "џаба"...

Name

Ппр

11.10.2021 17:11

Ма ја један момак је пао ни инцијала ни одакле ниста ,који сте лазови

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славко

11.10.2021 19:16

По теби није крив онај ко је украо снимак и подјелио, него онај ко је погледао исти... Врхунац људске глупости...

Name

Крив је онај

11.10.2021 21:29

...ко је отворио линк. Мора да је полиција поставила замку или неко ко ради на заштити ауторских права. Није злато све што сија. Добра успоредба са 1К евра. Људима је зато дат мозак. Разумно је биће а не хајван. Код неких је обрнуто.

Name

израелац

12.10.2021 09:50

за тому хапсе а за кисеоник ништа

ОДГОВОРИТЕ