Огласили се аутори "Томе": Уклоните снимак или вам следи пријава!

Аутори филма "Тома" огласили су се саопштењем поводом неовлашћеног дијељења линка тог филма на друштвеним мрежама.

Забава 11.10.2021 | 18:26
Огласили се аутори "Томе": Уклоните снимак или вам следи пријава!
Они су навели да ће против свих који су дијелили то остварење бити покренута кривична пријава, ако са својих налога не уклоне спорни материјал.
 
Током посљедњих неколико дана на друштвеним мрежама уочено је неовлашћено дијељење линка на којем се налази филм „ТОМА".
 
Одмах по уочавању, продукцијске куће МинаЦорд и КобраФилм, које су и власници ауторских права, пријавили су све надлежним органима - Одјељењу за високотехнолошки криминал Министарства унутрашњих послова Републике Србије. Истим поводом обавијештена је и Антипиратска агенција Србије (САПА), која је током викенда уочила више стотина линкова, који су сви даље процесуирани у сарадњи са надлежним државним институцијама.
 
Из агенције САПА напомињу да „по кривичном законику Републике Србије, као и земаља у региону, сваки вид објављивања или дијељења ауторског дјела спада у кршење ауторских и сродних права, те да свако ко се бави оваквим дјелатностима носи пуну кривичну и материјалну одговорност за насталу штету". Сви уочени косрисници који су неовлашћено дијелили филм ТОМА, обавијештени су да уколико са својих налога не уклоне спорни материјал, против њих ће бити покренута кривична пријава Тужилаштву за Високотехнолошки криминал, која ће се односити на директну умијешаност у неовлашћено искоришћавање ауторског дјела или предмета сродног права, као и материјалну надокнаду за штету нанијету дјеловањем.
 
Продуценти филма „ТОМА" Жељко Јоксимовић и Драган Бјлеогрлић позивају пријатеље филма и поштоваоце умјетности Томе Здравковића да право искуство доживе у биоскопу.
 
- Пиратерија је непоштовање дјела. Пиратерија је крађа. Пиратерија нема душу. Сваки кадар, свака композиција у филму ТОМА, снимљена је тако да се у њој ужива на великом платну и свим погодностима које нуде данашњи биоскопи. И управо ту емоцију никада не можете доживити на мониторима компјутера или телефона. Ипак, веома нас радује чињеница да и поред нелегалног дијељења филма, публика и даље у великом броју одлази у биоскоп и на прави начин доживљва причу о Томи - поручују Јоксимовић и Бјелогрлић.
 
Након само три недјеље приказивања, филм "Тома" погледало је више од 500.000 гледалаца, а уједно је оборен и дневни рекорд са 35.000 посјетилаца биоскопа.
 
Рекордна гледаност постигнута је и током претходног викенда када је филм „Тома" погледало више од 75.000 гледалаца. Зашто људи и даље иду у биоскопе? Па једноставно је! Не желе да им неко украдено дјело шаље на мобилни екран. И да га тако гледају. Људи желе комплетан угођај који ће им дуго остати у сјећању. Филм ТОМА једноставно није за инстаграм или тик ток - закључили су Бјелогрлић и Јоксимовић.
 
(Цафе.ба/ Фото: В. ДАНИЛОВ)

Коментари / 0

Оставите коментар