Радовић поручио Додику: Извршни комитет СНСД-а не може себи дати право да народ постави као штит за ваше личне интересе

"Власт предводјена СНСД-ом, након што је у протеклих 15 година готово потпуно економски али и демографски урушила Републику Српску, понаша се по изреци једног француског владара: - Послије мене потоп!

Република Српска 09.10.2021 | 10:39
Радовић поручио Додику: Извршни комитет СНСД-а не може себи дати право да народ постави као штит за ваше личне интересе

Ово је изјавио замјеник предсједника СДС-а Милан Радовић, коментаришући посљедње одлуке Извршног комитета СНСД-а.

"Улазити у авантуризам и доносити Закон о војци, Закон о ВСТС и Закон о индиректним порезима мозе довести до несагледивих посљедица по Републику Српску и народ у њој. Грађани се уопште нису изјаснили о томе, изабрани посланици и представници власти у Републици Српској уопште немају мандат за такве политичке потезе", упозорава Радовић.

Он даље наводи да, такође, ни Извршни комитет СНСД-а, након чијег засједања су саопштене те одлуке,не може себи да додијели право да народ и грађане у Републици Српској постави као штит за своје личне интересе.

"Веома битно питање које се само по себи наметнуло је чију подршку имају за овакве хазардерске политицке одлуке?Које велике силе,а које су уједно гаранти Дејтонског споразума, одобравају ову политику? Амбасаде појединих земаља су вец исказале оштро противљење за овакве политичке одлуке", наводи Радовић.

Он подсјећа да су поједини парламентарци ЕУ већ најавили санкције уколико се удје у такву активност и питање је шта ће догодити након тога.

"Санкције које би се увеле Републици Српској би довеле до потпуног економског колапса и слома и њихово укидање је дугорочан процес који може да потраје годинама. Прије свега, дошло би до велике несташице лијекова и основних животних намирница (уља, брашна,меса)... бензина, али и до раста шверца у којој би његова цијена била много већа него сада", упозорава Радовић.

Према његовим ријечима, многа извозна предузећа би пропала јер на домаћем тржишту не могу да пласирају своје производе, док би се сви страни инвеститори али и банке повукли са тржишта Републике Српске.

"Финансијске санкције би довеле до обуставе слања новца који нам сада шаље дијаспора јер би се цијели систем затворио. Исплата плата и пензија буџетским корисницима би такодје била доведена у питање јер би се значајно смањили порески приходи. Све ово би био увод у велику незапосленост, инфлацију и колапс буџета и заиста бисмо се нашли у веома тешкој економској ситуацији", упозорава Радовић и подсјећа да је "све ово већ једном виђено и народ је те штетне посљедице већ једном осјетио на својој кожи".

"Заиста градјани и народ у Републици Српској морају бити забринути и не смију да ћуте јер оваква неодговорна политика ће довести до масовног егзодуса становништва и потпуног урушавања Републике Српске.Сигурни смо да народ не жели да Република Српска буде сиромашна кнежевина у рукама неколико властодржача. Републици Српској је историјски и позиционо мјесто у Европској унији, гдје владају право и демократија и са којом може да развија своју економију јер већ сада далеко заостајемо иза земаља које су чланице ЕУ", закључује замјеник предсједника СДС-а Милан Радовић.

(БН)

Коментари / 62

Оставите коментар
Name

Ђуро

09.10.2021 09:15

Додик даје рс само да спаси своје дупе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

09.10.2021 09:18

Ово један од опозиционара који може лако добити изборе у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б.Лука

09.10.2021 09:18

Ма комплетан СНСД је скуп идиота којима је вода дошла до ушију.Да сперу свој криминал како у доказују спремни су жртвовати Р.С и народ који ту живи.Под хитно треба изгласати неповерење влади и владајућој странки јер ова политика води у пропаст .Народ није гласао за ово што идиот покушава наметнути, човјек је изгубио кормило ,огрезао у криминалу и треба да одговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака цаст Радовицу!

09.10.2021 11:47

Тако је! Свакако смо ми у Бих мањина, нормално је да вецина узме себи суме и пољопривредно земљисте и воде на крају крајева!

Name

Ја

09.10.2021 12:22

Ма вази...

Name

Проф..

09.10.2021 09:19

Луј 14 је рекао Држава то сам ја,а Луј 15 Послије мене потоп- то је Додик-апсолутиста. Скидај се Народу са грбаче...Доста је било

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бос

09.10.2021 09:20

То се у пренесеном смислу каже,задњи је тренутак за мотке у руке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кунтакинте

09.10.2021 11:12

Ако се не ослободимо Милокрада и његовог кума Радисица обраце народ зелен бостан!

Name

Ре

09.10.2021 11:43

Дижите народ под хитно. Ови ће нас одвести у амбис, а можда и изгибију.

Name

Реалиста

09.10.2021 09:20

Овакве потезе могу да вуку ограницене особе или продане дусе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

.....

09.10.2021 10:33

Па шта буде!?

Name

Ре

09.10.2021 10:40

Или којима је ово сламка спаса од дугогодишње робије

Name

Тако је радовицу

09.10.2021 10:54

Тако је! Свакако смо ми у Бих мањина, нормално је да вецина узме себи суме и пољопривредно земљисте и воде на крају крајева!

Name

ЦАР

09.10.2021 09:20

СТИ СЕ ПРИЈЕ РИЈЕСИМО .БУДАЛЕТИНЕ. ТО БОЉЕ..УХПСИТ ПОД ХИТНО..МАЗГОВИНУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Република Српска

09.10.2021 09:24

Само што брза смјена Диктатора и његових криминалаца избори се не требају Чекати,,овај човјек ће нас у 'Црно'да завије а своје ће да одведе на сигурно.. што прије га рушити ти је боље за нас...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВУЧКО

09.10.2021 09:25

Брат Милан објаснио све. Идем у рат, ако ће мој предсједник Миле и ближа му фамилија, кумови и пријатељи, бити у истом аутобусу са мном и са својим борцима...? Да нас мало осоколи??? Не може нам нико ништа. Јадна нам мајка, шта смо Богу скривили, шта смо дочекали...? Мада мислим да аутобус са таквим путницима, неће возити на линију, већ у...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАДОВИЦУ

09.10.2021 09:27

Недај насу земљу да управља стока некултурна моје овце су паметније од њих појединаца сто јаде раде народу гладном и зедном и фали нам и ваздука неморемо дисат

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борба

09.10.2021 09:27

Треба на масовне Протесте диљем цијеле БиХ, људи треба ово помести Са власти, нормални народ зиви нормално и ради. Знаци неких 500 Људи који су на неком вазном мјесту у БиХ одлуцује за све остале и праве хаос. Цуј Додик знаци одлуцује о судбини цјелог народа игра се рата. Изволи господине Додик изабери Арену гдје хоцес доведи Бакира, Цовица или кога вец па се туците колико хоцете. Ми нормални хоцемо даље да зивимо нормално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

09.10.2021 11:32

свака цаст за коментар, и нама је пуна нека ствар играња са зивотима људи, ми нормални људи зивимо и радимо заједно, код мене у Сарајеву у фирми трецина људи ради из Истоцног Сарајева, и све нормално, нико се јос није рузно погледао, а не ста друго, презивио сам цитав рат на првој линији , на Марин Двору, и рат није Рамбо филмови, милион метака, а он ни окрзнут, него је сузе, крв, смрт, јад и биједа.... па људи драги, јесте ли ви нормални.... никоме у Сарајеву, не смета РС, док је год у саставу БИХ, било ста друго, или нестанак РС, или њено издвајање, води до крвавог рата, па има ли нормалних људи, са све три стране , да сједну и да се културно договоре, а не ови мафијаски кркани додик-бакир-цовиц, багра једна пљацкаска....

Name

Боки

09.10.2021 09:27

Бурле проклетија и лопов хоће овим новим сулудим потезима да одвуче пажњу народа од великих афера око кисеоника и бахате пљачке народа, али то му неће успјети. Више нас је. Готови су.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кими

09.10.2021 09:30

Јако добра порука, она треба бити порука свих опозиционара, јасна и недвосмислена, нема сарадње са СНДС ни под каквим условима, они морају отићи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

!

09.10.2021 09:32

Браво Радовићи! Поведите народ, нема чекања. Ти монструми немају границу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б

09.10.2021 09:36

Браво Радовићу,сада народ треба да устане да скине ту багру која би нас по питању застите свог богатства које су покрали, уведу цак и у ратно стање.Опозицијо хитно организујте нове протесте под називом не зелимо рат а ни санкције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма да

09.10.2021 10:30

Зар је стварно потребно да Радовић наведе шта би значио овај најављени авантуризам за Републику СРпску. Оно што је сигурно да од тога нема ништа. Опозиција мора имати јасан став и јасно се одредити према томе. Не можете просјачити паре на светским берзама, а овамо правити циркус. Банке не подржавају наша Јавна предузећа која кубуре са ликвидношћу и преостаје им задуживање на светским берзама гдје је гарант Република Српска. Не треба реаговати на ову огранку владајућих и не хватати се у то коло. Од тога нема ништа.

Name

Xx

09.10.2021 09:46

Мили одговара рат јер се ту највисе сверцује. Мало се прерацунао јер нема ко да ратује. Србе је иселио из РС. Води суицидну политику, зели унистити српски народ. Његов мото ј1/3 је раселио, 1/3 страдаце у рату и 1/3 старци и унвалиди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микица

09.10.2021 09:48

Нико више неће у рат и конфронтације . Ово све предуго траје и сви желимо мир и бољитак . Готово је са том реториком. Ако му треба сукоб нека истури себе и своју породицу . Неки његови рођаци су били ван земље за време рата .Сада имају прилику да се сами боре али без нас који смо били у рату . Ми више немамо ништа од тога . Пензионери који су га подржавали не могу више нигдје . Млади су отишли и одлазе . Он је дављеник кога сви напуштају . Не зна да ће брод потонути. Нису му јавили или ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риле

09.10.2021 09:52

Ако Додо настави дивљат те санкцје нам сљеде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

не и не

09.10.2021 09:58

молим опозицију не идите на скупстину па нека секта сама одлуцује и нека сноси одговорност са њма висе не треба ниста имати заједницко јер це те изгубити подрску гласаца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биба

09.10.2021 10:06

Браво Радовицу ,овај се мора скинути на власти упропасти сав народ због својих подлости и похлепе. Народ мора зауставити ово безглавље групе похлепних идиота и отјерати их на сметлиште историје. Ово народ више тршити не може и не смије .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Олливе

09.10.2021 10:10

БРАВО!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Книнџа

09.10.2021 10:16

Тракторијада 2 део. Већ видјено са Крајином. Сви који су водили Крајину су имали бар гарсоњеру у Београду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

09.10.2021 10:16

Додо и јегови сателити изгледа хоче да их народ иве запали на тргу у БЛНакрали се да су обезбједили 10 којљен и сад би да народ то чува за јих.Каква саносталност какви бакрачПа видимо мишљење читавог свијета осим руса нио није на нашој страниСви че заврнути пипе нече ни траве бити да се једе.Трабају сателити СНСД под хитно да окрену леђа СНСД и ставе их у опозицију ито ОДМАХ А опозиција да се клоне скупштине и присиуства укида ју РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментар

09.10.2021 10:18

Ма Додик је скроз пролупо,не зна више гдје удара,осјећа да губи власт па каже-'кад тонем ја,нек све потоне са мном",или како каже Радовић-"после мене потоп".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Самац

09.10.2021 10:20

Препали се санкција и посљедица па повлаче све могуће за собом. Ко не види, схватице кад се надје на дну провалије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крле

09.10.2021 10:23

Милане свака част ,народ треба да зна ста га следује а не да вјерује у прице човјека обољегог и огрезлог у криминалу који покусава и са овом картом сацувати украдено. Поруците му да се неце извући тек тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

балкански жбир

09.10.2021 10:30

Човјек је тотално луд, замисли сад да федерални парламент изгласа повлачење потписа на статус Брчко дистрикта и припајање дистрикта тузланском кантону, мислим то је политика која је ван сваке памети и у случају да неко изгласа овакво нешто бит ће хапшења 1000%. Мислим да од свега нема ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

План б

09.10.2021 10:32

Потоп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

09.10.2021 10:33

Просао сам рат а ова будала га поново призива. Ове треба марснути за сва времена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

09.10.2021 10:35

ШТА БИ СЕ МОГЛО ПРИПОИТИ СРБИЈИ, СВЕ КАДА БИ ТО САВ СВИЈЕТ ПОДРЖАО КАДА НАС БРЧКО ФИЗИЧКИ ОДВАЈА, ТО ЈЕ ДОДИК ОВА ИГРИЦА ДА НАС ШТО ВИШЕ УНИШТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

09.10.2021 10:36

Додик има папир и дијагнозу. Треба га смјестити у болницу јер се болест погоршава .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

09.10.2021 10:39

Ратни профитер и сверцер да доноси закон о војсци ? хахахах црвени су готови хаха Имају неке лудацке идеје , одосе на сметљисте хахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

09.10.2021 10:54

Коначно нормалан човјек у политици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ал факат

09.10.2021 11:04

Само улица. Ако га оставимо до избора све це нас унистити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

09.10.2021 12:31

Цовјек се понаса ко да има америцку авијацију и руску пјесадију...а он сиротанер...ловацко друство тузланског кантона це нас сатјерат до Дрине за 3 дана.

Name

дисидент

09.10.2021 11:15

Па људи шта је ово, Извршни комитет СНСД управља ентитетом, као некада ЦК. Неук човјек ово прихвата као нормално а иоле писмен и просвијећен се не може начудити. Ко сте ви, шта сте ви себи умислили , БАГРО САМОЖИВА!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сли

09.10.2021 11:26

Централни комитет први са својом фамилијом кумивима родбином подобнима правац Туњице Фоца Зеница !! И одузимање прљавог кспиталааааа!! Не мозе се сацувати ни по цијену рата јер Нико неце ратовати за прљави кспитал птљавих партијаса и њихових новопецених тајкуна робовласника 21 и 20 вијека!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

09.10.2021 11:31

Како год не дају Драску да располазе новцем из будзета града Бањалука овим потезом хоце да направе да могу блокирати средства и на нивоу Републике, у преводу то знаци да знају да губе идуце изборе али блокадом новца це русити власт...ово је моје лаичко размисљање и волио бих да нисам у праву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

09.10.2021 11:52

Борци су спремни да дођу на протесте.11

Name

Ања

09.10.2021 11:55

Нека изврсни комитет иде у освајања,свакако у рату нису ниста изгубили а они који јесу знају колико је теско И болно.Генерација сам која све памти .

Name

Брацо

09.10.2021 11:47

Овај пут нека богата багра ратује, народу је доста. Само изволите, вас тројица у ринг.Поведите и кумове и угледније чланове Секти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрква

09.10.2021 11:52

Ово је ДОГОВОРЕН СЦЕНАРИО за уништење Републике Српске !! Јасно је да је Додик западни играч

ОДГОВОРИТЕ
Name

Авион

09.10.2021 11:55

Када му ЕУ и Шмит блокирају имовину у иностранству нека се онда одваја. Па ови његови нека не приме плату два мјесеца у БиХ органима одмах ће га напустити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро

09.10.2021 13:44

Богами ово за плату си у праву, пукла би линија вец послије прве недобијене плате.

Name

Марко

09.10.2021 11:59

ПОДРШКА РАДОВИЋУ И ТО ЗА СВАКУ РИЈЕЧ У О ОВОМ СЛУЧАЈУ! ДОДИК НАС ТЈЕРА У ПУТ БЕЗ ПОВРАТКА ЗА СВОЈ СПАС ОД КРИМИНАЛА И ПЉАЧКЕ! ЖИВИО МИЛАНЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

09.10.2021 12:07

СГЛАЈЗАО ЈЕ ТАЈ КЛЕПТОМАН ДОДИК А НАМА ОСТАЈЕ ДА ГА СПРИЈЕЧИМО УВЛАЧЕЊА У ЗЛО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

09.10.2021 12:14

Коначно након15 година неко је скупио храброст и у фацу тим помахниталим монструмима рекао"доста је"Свака част младићу заслужујеш тренутак пазње

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зар није тако

09.10.2021 12:48

Логика је јасна, боље рат и милиони у џеповима, него дугогодишња робија и конфискација стеченог (од народа опљачкано) капитала. Овај пут ће отплесати свој задњи плес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

09.10.2021 12:52

Један од најјачих економиста у РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

?️

09.10.2021 13:39

Тачно је да не би требало да може...али чини ми де да ипак нико народ ништа ни не пита...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

09.10.2021 18:06

На улице, не преостаје ништа друго него на улице све док не смијенимо узурпатора, непрекидно протесте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наполеон

09.10.2021 19:56

Ма љди немојте бити наивни. Нема ниста од тога и лоповска банда то зна.Ово је као оно са референдумом за отцјепљење, спика за наивне. Ово је покусај скретања пазње са афера и припрема за изборе идуце године јер су свјесни да никада нису стајали лосије.

Name

Приједорцанин М.

09.10.2021 21:29

Са овим сулудим и опасним предлозима додика не би ме изненадила реакција зандармерије на целу са Лукацем а у договору са медјународном заједницом и осталим агенцијама.

ОДГОВОРИТЕ