Најбољом ТВ серијом проглашена серија "Кости"

Доделом награда Златна антена, завршен је 11. ФЕДИС - Фестивал драма и серија. Међу награђеним остварењима су серије „Кости“ и „Мама и тата се играју рата“.

Република Српска 07.10.2021 | 22:01
Најбољом ТВ серијом проглашена серија "Кости"

Најбољом ТВ серијом је проглашена серија Кости, која је добила још три Златне антене. За најбољу фотографију признање је припало Саши Петковићу и Драгану Радетићу. За најбољу женску епизодну улогу, Николина Фригановић је освојила награду „Радмила Савићевић" за улогу Љиље, а за најбољу мушку епизодну улогу - Драган Мићановић као Енглез.

Златну антену за најбољи сценарио ТВ серије добила је серија Мама и тата се играју рата.

Телевизијске сезоне 2020/21. у нашој земљи премијерно су приказане тридесет три ТВ серије, које се разликују по квалитету, трајању, жанру, тематици.

У конкуренцији за награде Златна антена у 12 категорија била су следећа остварења: Викенд с ћалетом, 12 речи, Каљаве гуме, Камионџије д.о.о., Кости, Мама и тата се играју рата, Једини излаз, Породица, Калкански кругови, Тајне винове лозе, Клан, Златни дани и Четири руже.

Златна антена додељена је и продуцентским кућама Телеком/Метро продукција за најгледанију серију у сезони 2020/21, на основу званичног мерења гледаности компаније Нилсен - Тајне винове лозе, која је емитована на РТС-у и за коју је Зоран Симјановић постхумно добио признање за најбољу музику.

Редитељки Јелени Столици припала је Златна антена за најбољу режију ТВ серије Дванаест речи. Костимографкиња серије Дванаест речи такође је награђена Златном антеном.

Признања је освојила и ТВ серија Породица, емитована на РТС-у. Вања Ковачевић награђена је за најбољу монтажу, а Мирјана Карановић је добитник Златне антене „Милена Дравић" за улогу Мирјане Марковић.

Златна антена „Љубиша Самарџић" прирпала је Ненаду Јездићу за најбоље главне мушке улоге - Кашика и Баја. Глумац Недим Незировић добио је награду за улогу Паше у серији Клан.

За свеукупан допринос телевизијској продукцији у Србији, Златна антена је припала Богдану Диклићу.

Златну антену компаније Новости добили су глумци Милица Милша и Владан Савић за најпопуларнији глумачки пар у серији Игра судбине.

За најпопуларнију ТВ серију из региона приказану у Србији, Златну антену добили су Хрватска радио-телевизија и Нова ТВ, за серију Новине.

(РТС)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Је

07.10.2021 21:39

То било на БН-у?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коп

07.10.2021 21:41

Једина гледљива,остале су ниво курсадзија

ОДГОВОРИТЕ