Ранко Дебевец ослобођен дисциплинске одговорности

- Другостепена дисциплинска комисија за судије Високог судског и тужилачког савјета /ВСТС/ БиХ ослободила је предсједника Суда БиХ Ранка Дебевеца дисциплинске одговорности, саопштено је из ВСТС-а.

Република Српска 07.10.2021 | 13:53
Ранко Дебевец ослобођен дисциплинске одговорности

Одлука Другостепене дисциплинске комисије је коначна и на њу нема права жалбе.

Другостепена комисија, одлучујући о жалбама Дебевеца и Канцеларије дисциплинског тужиоца ВСТС-а против одлуке Првостепене комисије, донијела је одлуку којом је жалба туженог у цијелости усвојена и преиначена одлука Првостепене комисије од 13. јула у дијелу којим је Дебевец оглашен одговорним и изречена му дисциплинска мјера јавна опомена, тако што је одбијена дисциплинска тужба којом су му се стављали на терет дисциплински прекршаји.

Ријеч је о прекршајима прописаним у Закону о ВСТС-у - понашање у суду и изван суда које штети угледу судијске функције, те намјерно давање лажне, обмањиве и недовољне информације у вези с било којим другим питањима која су у надлежности Савјета.

Другостепена комисија одбила је жалбу Канцеларије дисциплинског тужиоца и потврдила одлуку Првостепене комисије од 13. јула у дијелу којим је одбијена тачка дисциплинске тужбе којом се Дебевецу ставља на терет да је починио дисциплински прекршај - понашање у суду и изван суда које штети угледу судијске функције.

Тиме је Дебевец ослобођен дисциплинске одговорности која му је стављана на терет.

(Срна) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Због тога

07.10.2021 13:16

Нам је правосуђе најкорумпираније у цијелом свијету,судије не раде ни по савјести,ни по закону.Невини у затворима,убице и криминалци на слободи!!!Мисле да су недодирљиви!!!Е,па то ћете увидјети на властитој кожи када се народ устреми на вас.Доста је било!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеремија

07.10.2021 13:17

нема у држави веће багре од тужилачке,све сами мајмуни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

07.10.2021 14:45

Против ових се народ треба дигнути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

08.10.2021 19:14

А САДА ПРЕДМЕТИ ОД ДОДИКА И ОСТАЛИХ.!!!

ОДГОВОРИТЕ