Давор: "Убили су ми дијете, па нека сад убију и мене"

“Кад сам доживео да ми држава отме и убије дијете, мислим да је све могуће. Оптужио сам врх Републике Српске за то и од тога сам само добио мету на челу”, рекао је у емисији “Пробуди се” Давор Драгичевић, отац убијеног Давида Драгичевића.

Република Српска 07.10.2021 | 10:38
Давор: "Убили су ми дијете, па нека сад убију и мене"

Он је недавно најавио да се враћа у Републику Српску, пошто му је одбијен политички азил у Аустрији. Драгичевић наводи се бројне сумње крију иза одлуке да не добије азил.

“Доста чудних ствари се дешавало. Судиница која је, средином јануара, већ одлучила да ми додели азил је склоњена са мог случаја. Мислим да је ово политичка одлука, али оно што је најбитније јесте да се ја до краја мјесеца враћам у Бањалуку и да настављам свој пут – за истину и правду за своје дијете”, рекао је Драгићевић.

Наставак борбе и повратак у БиХ, Давор види као наставак борбе која је још 2018. године започета убиством младог Давида Драгичевића.

“Ја сам Давор Драгичевић, који је живео 50 година у ентитету Република Српска и коме су отели и убили дијете. Оптужио сам врх Републике Српске и шта сам добио о тога? Добио сам мету на челу и ја и моја породица и моји пријатељи. Добио сам етикету да сам вехабија, терориста, рушитељ и морао сам на крају да избјегнем како бих спасио свој живот. Морао сам да измјестим гроб свог дјетета из Бањалуке. Мојим повратком наставићу још јачу борбу према свима онима који су учествовали у том свирепом убиству”, рекао је он, наводећи да се не плаши од повратка у Републику Српску.

“Имам одређену дозу опреза, али неки посебан страх немам. На овај корак сам се одлучио сам. Убили су ми дијете, па нека сад убију и мене. Ја морам ићи до краја. На свим документима које посједујем налазе се кључна имена МУП-а, тужилаштва и политичког врха Републике Српске.  То ми даје сво право да их оптужим за удружени злочиначки подухват према мом сину”, подвлачи Давор.

Драгичевић је рекао да га не интересује оно што се тренутно дешава у тужилаштву и суду у Бањалуци.

„Ја сам направио дефинитивни отклон од њих. Власт и режим неће имати ни секунде мира, борићу се још јаче него прошли пут. Сваки дан, сваку секунду – само да дођем до правде за своје дијете. Они ће радити, наравно, на свој начин, али и ја ћу на свој“, рекао је Давор.

(<спан стyле="цолор: #3598дб;">Нова.рс Фото: Архив)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

бака

07.10.2021 09:00

Нека си нам жив и здрав,Даворе наш.Никада нећеш бити сам.Они су били готови онога дана када су убили Давида.Божија је последња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако

07.10.2021 09:14

У праву си јер имаш право да се борис да убица или убице иду у затвор. Само то је правда овоземаљска. Док се то не деси борба је оправдана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

07.10.2021 09:17

Хајде не лупај побјего си и оставио народу да се бори за твоје дијете тебе нико неће убити . Превише си почео да блатиш оне који су били уз тебе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

07.10.2021 13:35

Неспорно је да је дозивио трагедију и свакаве незаконите радње. Али је неспорно и да је Давор права будала и преварант који сам себи дизе цијену оваквим маркетингом.

Name

Драган

07.10.2021 09:31

Тако је Како је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар Добој

07.10.2021 09:48

Даворе, имате подршку из Добоја. Само напријед! Ево постали су рањиви. Љуља се столица властима. Давидов трг у Бањалуци је слободан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

07.10.2021 09:56

Пуна подршка Давору. Потпуно разумијем разлоге одласка, који је што је најважније, био привременог карактера. Долазиш у прави тренутак, режим никад није био уздрманији. Не да им ти не требаш у овим моментима, него те се плаше више него прије, сигуран сам у то. Гонити багру до мјесеца ако треба али убиства у граду Бањалуци не смију остати некажњена. Правда за Давида, Џенана, Ивону, Николу, Јована, Милана Вукелића, Славишу Крунића ✊

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сто си

07.10.2021 10:00

Отисао зашто ниси остао и борио се до краја?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјуро

07.10.2021 10:07

због таквих ка ти је отисао!!!!

Name

Боки

07.10.2021 10:59

Подршка за Давора, а истина и правда за Давида. Смрт неправди и фашизму а слобода народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јан

07.10.2021 11:21

Српски народ треба да зна да ће владајућа мафија на челу са Додиком све учинити да покраду изборе. Зато треба сваки градјанин да прати ста се дешава пред изборе и у самом току. Опозиција мора да има стручне ллуде у бирачким одборима и на сваком гдје се отварају кутије.. Био сам једном члан одбора и видио сам како се бацају у смеће гласачкк листићи. Лијепо га погузваше и у канту. Нису гледали да ли је исправан листић него прошапуташе,, ма то не за... и погужваше и бацише у канту за смеће.. А послијеће ће да намире бркј листића са оним намјештеним.. Додик ће сигурно све учинити да покраде изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рибар

07.10.2021 11:41

Страшно злодјело, убиство младог студента је оправдано донијело револт 12 пријатеља и породице. Из тога су се изродили велики протести. Нажалост, многи су искористили убиство студента у политичке сврхе, неки су политичке каријере направили, неки као мајка у свом болу су понесени ситуацијом једном приликом позвали Давора да преузме државу. Сад би се због доласка Давора и медијских наступа могло десити много доброга, али и много лошег. Значи, вријеме је да се опозиција опамети, да се сви удруже, истуре напријед некомпромитоване и крену снажно, али свакако прије него причу око Давора и покрета погурају они којим одговара да Давор замјери опозицији. Примјер натписа попкрета на протестима је доказ да је све могуће. Иначе, у народу сам познат као бескомромисан човјек према силеџијама и владавини силе, па стога као дио будућег опозиционог тима који има памет и снагу да радикално промијени друштво на боље, односно, да успостави владавину права и донесе позитивну стваралачку енергију у сваку породицу, могу као родитељ, али и супер одговоран политичар обећати Драгичевићу да ће убиство његовог сина бити расвијетљено када дође до промјене власти, те да ће сви умијешани одговарати. Исто тако му могу поручити да ћу сигурно препознати уколико га буду злоупотребили други, или да је он свјестан евентуалних злоупотреба његове оправдане борбе за правдом за његовог сина Давида, али да то због нечег толерише. Као што се зна, ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ су први у држави саопштењем подржали породицу и 12 Давидових пријатеља, значи, што се тиче нас, добро дошао Даворе, помоћ и разумијевање ћеш имати, али мораш да разумијеш да се овдје одвија борба за морални и сваки други позитивни преокрет у Републици Српској, борба која мора довести до тога да ће одговарати сви за сва убиства, зато само писмено и храбро, али никад и ни против кога ко се данас бори на страни правде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

07.10.2021 12:03

Подрска рањеном родитељу,брзо це дан кад це многи бјезати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.10.2021 19:12

Подрска

ОДГОВОРИТЕ