Наредна година је кључна, грађани желе промјене (ВИДЕО)

Грађани су преморени од безвлашћа и мирни протест предвођен опозицијом у Бањалуци је то показао. Мора се истрајати на изреченим захтјевима и процесуирању одговорних у откривеним аферама, истакли су саговорници емисије “Глобално” БН ТВ.

Република Српска 06.10.2021 | 22:48
Наредна година је кључна, грађани желе промјене (ВИДЕО)

"Мирно и достојанствено изнесени су кључни захтјеви опозиције. Грађани су својом подршком показали да им је потребна истинска промјена", рекао је Драган Милановић, шеф Клуба одборника ПДП-а у Скупштини града, Бањалука.

“Ми се боримо за праведнију државу и нису издајници они који протестују и они који се боре против погрешних потеза власти, него управо су они патриоте и они на тај начин штите државу”, рекао је Милановић.

У протеклом периоду откривене су велике афере и опозиција мора истрајати на њиховом рјешавању и процесуирању одговорних, сматра дипломата и економиста Драшко Аћимовић.

“Треба почети утицати на правосуђе и полицију гдје огромну већину чине квалитени људи који не могу више гледати ово безвлашће које се дешава. Не могу гледати тај криминал који је дошао до таквих граница да се људи осјећају беспомоћно”, каже Аћимовић.

Власт још увијек може да покуша да манипулише народом. Оно што не може више проћи то је живот људи, истиће Аћимовић.

“Ја ћу само се држати званичних свјетских статистика. Заборавићемо ове манипулативне које они избацују. По званичној свјетској статистици тренутно у БиХ имате 500 хиљада гладних људи, који не знају од ујутру до навече да ли ће имати довољно хране за тај дан”, истакао је Аћимовић.

Наредна година, изборна година је кључна јер тада морају да се десе промјене. Грађани желе нова лица, рекао је Милановић.

“Троје младих политичара који већ годинама купе највеће симпатије у РС су Драшко Санивуковић, Јелена Тривић и Небојша Вукановић. Они су та нова лица која дају неку нову наду за неке искрене праве, системске промјене, не декоративне и не промјене да једни оду, други дођу, систем остане исти и настави се исти начин рада”, каже Милановић.

Врата опозиције су отворена за све који су незадовољни овим системом, животом у РС, стањем у привреди, здравству и свим сегментима друштва, поручио је Милановић. А Аћимовић је указао на још један проблем.

“БиХ је једина држава која нема ванредних избора. Ту је кључ проблема. Морате омогућити људима да изађу на ванредне изборе. Зашто да вас води власт која вас покраде, која вас унесрећи, која од вас направи инвалиде и због које људи умиру”, јасан је Аћимовић.

“Када би ми у техничком смислу, а не суштинском измијенили начин гласања питање би било да ли управо ти људи који су касније на бројању, да ли су заиста они гласали. Значи, изборни закон треба промијенити да би нешто кренуло набоље”, каже Милановић.

Бојкот у заједничким институциујама је само фикција и фарса коју је пиредила владајућа гарнитура. А све се ради у договору са међународном
заједницом, каже Аћимовић.

“Имате три АНП-а коју су предати, требају се још два предати. Зато је усвојен буџет БиХ. Није усвојен буџет зато што РС има проблем да исплати тих 42 милиона за људе који су из РС. Није у томе проблем, него да се не заустави НАТО процес, јер ако зауставите буџет БиХ зауставили сте НАТО процес”, каже Аћимовић.

Напад на БН ТВ је крајње рушење демократије унутар РС. То се мора под хитно зауставити, поручили су саговорници емисије Глобално БН ТВ.

(БН)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

РЕ

06.10.2021 21:14

То бурле неће да види ни да чује до краја мандата, какав је хаос створио животни народа и бораца у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВАКА ИСТОРИЈСКА

07.10.2021 02:44

У НАС ЈЕ СВАКА ГОДИНА ИСТОРИЈСКА. ДОБРО НИЈЕМЦИ КАЗУ СРБИ СУ ЉУДИ С ПРЕВИСЕ ИСТОРИЈЕ.

Name

Наредне

07.10.2021 05:28

Године,неце никада нестати.Само обецања.

Name

потоп

08.10.2021 13:14

Заиста це наредна година бити "кљуцна": Многи це ставити кљуц у браву!

Name

Свице

06.10.2021 22:46

Бога ми већ видим Јелену као председника, овог Мату је оставила без иједног аргумента..

ОДГОВОРИТЕ
Name

економиста

07.10.2021 05:11

Година је дуга. Година неимастине и безвласца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

07.10.2021 05:44

Зашто је Додик онако реаговао на губитак Бањалуке? Драшко нам немал' сваки дан говори због чега. Губитком власти на нивоу Републике С. видјет ће се размјере пљачке и штете коју је направио.За стабилну и нормалну Републику Српску,са пуним Робним Резервама,рачунима за недај боже и стабилним Државним предузећима и нормалним условима за рад требат ће нам мм 20 милијарди.А за нормалне плате и пензије ихи колико пара и година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

07.10.2021 05:53

Промјене су више него потребне, али...мене брине ко се гура у нову опцију...биће Курта и Мурта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ања

07.10.2021 06:05

Промјена неце бити ако умјесто Милорада додје Станивуковиц, разлика це бити само у имену и презимену, све остало це бити исто или горе. Промјене це се десити када се идеологија владајуцих промијени, кад умјесто србовања, приоритет власти буде економија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Папа Мајк

07.10.2021 10:39

Браво за коментар, чиста петица!!!

Name

@Ања

07.10.2021 18:47

Ти уопсте не разумијес свијет око себе. Политицари не индоктринирају народ, то је превисе дуготрајан и скуп процес. Политицари добро анализирају свој народ и онда им продају демагогију која се поклапа са идеологијом вецине. Дакле, промјене це се десити када народу буде битнија економија од србовања, а никако обрнуто. Наси политицари су одраз нас самих. Немој само о крадји избора, јер ту крадју морају организовати и спровести у дјело хорде људи који нису странци. То смо ми. Док се ми колективно не промјенимо нема тог политицара који це нам донијети бољитак. Није до Милорада, до нас је. Он само користи ситуацију и нас идиотизам. Да нам сада неко доведе комплетну владу и парламент Норвеске, ни они нам не би могли помоци нити би нас могли промијенити. До нас је.

Name

маxо

07.10.2021 06:33

Ту прицу да је наредна година кљуцна могу продати клинцима од 18 година, ја то вец 25 година слусам. Ниста они посебно немогу промјенити ма ко досао јер РС је стара Баба и од ње немозес направит дјевјоку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

07.10.2021 06:48

Свака година је кљуцна."Бујрум народе игара, бујрум народе за цара...."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучки

07.10.2021 08:44

Мултимилионер који је узурпирао обалу ријеке Врбас на начин да је оградио свој немали плац са свих страна и на тој локацији није оставио простор за прилаз ријеци ником осим самом себи, затим избетонирао обалу само за себе, тај не може разумјети обесправљеног радника и пониженог пензионера, раднике који годинама чекају на посао на бироу за запошљавање, нити може разумјети како се осјећају они који су спаковали живот у један кофер и напустили своја вјековна огњишта због политике коју воде тајкуни и политичари слични њему. Говорим за Милановића. Најскупља вила на обали Врбаса је његова, и такав човјек не може донијети добро народу. Само себи. А то што су поскидали кравате говори о њиховој неозбиљности и површном приступу политици, функцијама на које типују или обављају, као и ставу спрам оних којима се обраћају. Не може рецепционер у хотелу бити у кравати, а функционер распојасан. Дакле као прво Милановићу, стави кравату гдје јој је и мјесто, ако уопште желиш да те ико озбиљно схвата. Хвала

ОДГОВОРИТЕ