Поново хаос на улицама Љубљане због ковид мјера

Противници владиних мјера окупили су се и четврту седмицу заредом на Тргу републике у Љубљани.

Регион 05.10.2021 | 18:39
Поново хаос на улицама Љубљане због ковид мјера

Демонстранти, који су били на Тргу републике, тврдили су да је овај пут било мање људи јер је полиција блокирала долазак 30-ак аутобуса у главни град Словеније.

Љубљанска полиција потврдила је да је већ привела једну особу, репера Златана Чордића - Златка. Полиција је у једном моменту почела користити водене топове и сузавац након што демонстранти нису послушали наредбу да се разиђу.

Упркос ограничењу кретања у неким дијеловима Љубљане, Бледа и околице Брда код Крања, противници владиних мјера позвали су на протесте, који су почели у 15 сати, на Тргу републике, гдје су се прво могла видјети само шачица људи.

Локација протеста овај пут остала је скривена до посљедњег момента. У 15:30 сати група демонстраната кренула је према Чоповој улици.

Чим су се демонстранти почели кретати, полиција их је позвала да се разиђу. Како јавља Н1, полиција је већ привела једну особу, репера Златана Чордића – Златка.

Полиција је већ употријебила водене топове и сузавац да растјера људе са улице. Иначе, ово је већ четврти пут у годину дана, а трећи пут у посљедње три седмице да полиција користи водени топ.

(Н1  Фото:Н1)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ре

05.10.2021 16:49

Дакле све су полиције исте, против свог народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ивица

05.10.2021 17:51

Честитам Словенцима и велика подршка у просвједима.

Name

Истина из СЛО

05.10.2021 23:07

Као прво није била шачица људи него пуна љубљана народа а ви бн тв лажете као и сваки поткупљени медији запамтите побједиће народ ваше медијске лажи

Name

Бранко

06.10.2021 07:23

Браво брацо словенци !!! Доста је висе овог изивљавања и експериментирања на људима.

ОДГОВОРИТЕ