Јединице Росу прекинуле повлачење на Јарињу

Након што су Срби са сјевера Косова Метохије око 12 сати потпуно ослободили путни правац ка Лепосавићу, специјалци јединице Росу, упркос договореном, у једном тренутку су прекинули повлачење.

Регион 02.10.2021 | 14:45
Јединице Росу прекинуле повлачење на Јарињу

Како јавља новинар Тањуга са лица мјеста, они су покушали да дођу да једног камиона на којем је истакнут транспарент са натписом “Добродошли у заједницу српских општина”, постављен како би подсјетио да дуже од 100 мјесеци није спроведен споразум потписан у Бриселу.

То је изгледа засметало специјалцима Росу, који су покушали да дођу до власника камиона и нареде му да уклони транспарент, али када у томе нису успјели они су се повукли 50-ак метара, али нису наставили повлачење са административног прелаза, иако је пут којим би требало да оду са Јариња потпуно рашчишћен и проходан.

По свему судећи, косовски специјалци су, за сада, одустали од повлачења и поштовања договора постигнутог прије два дана у Бриселу, јер борна возила нису уклоњена и није јасно да ли ће до истека договореног рока у 16 часова бити окончано повлачење.

Припадници Кфор тренутно надгледају ситуацију, али не реагују нити се интересују за оно што се дешава у овим тренуцима.

Још нема потврде о ситуацији на Брњаку, али према сазнањима новинара Тањуга, и тамо су уклоњене баријере са коловоза како би се специјалцима Росу омогућило да се повуку.

Према договору Београда и Приштине постигнутом у Бриселу, предвиђено је да се данас специјалне косовске полицијске снаге, истовремено са српским барикадама, повуку са административних прелаза Јариње и Брњак. Повлачење би требало да се заврши данас најкасније до 16:00.

(Тањуг Фото: Новости.рс)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Митар

02.10.2021 13:48

Нећете господо с њима лако изаћи на крај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радомир

03.10.2021 05:13

Кад ставите неком прст у око, оно боли!

Name

Објективно

02.10.2021 17:21

Прекините са провокацијама, па це се Росу повуци...

ОДГОВОРИТЕ