Родитељима пријети 15 година робије због смрти дјечака

О случају дјечака (15) из Пуле, који је у сриједу преминуо због занемаривања и небриге родитеља, огласило се и Жупанијско државно тужилаштво.

Регион 02.10.2021 | 14:27
Родитељима пријети 15 година робије због смрти дјечака

Објавили су да је спроведено испитивање његових родитеља: првоосумњичене 45-годишњакиње и другоосумњиченог 42-годишњака из којег произлази како је дијете мјесецима било занемаривано.

Донесено је рјешење о спровођењу истраге против обоје окривљених због постојања основане сумње да су починили кривично дјело против брака, породице и дјеце, повредом дјететових права.

– Постоји основана сумња да окривљени током љета 2021. године па до 29. септембра 2021. у Пули, као родитељи дјетета (15), свјесни да је дијете лошег здравственог стања, нису за њега тражили љекарску помоћ, олако држећи да неће наступити дјететова смрт. Првоокривљена је позвала хитну медицинску помоћ 29. септембра 2021. која је превезла дијете у Општу болницу Пула, али је дијете усљед тешког здравственог стања и неправовременог лијечења преминуло – наводи Жупанијско државно тужилаштво Пула.

Истражни судија је родитељима одредио мјесец дана истражног затвора због могућности утицаја на свједоке.

Ухапшени родитељи имају још троје малољетне дјеце. Како су у четвртак обоје завршили у притвору, бригу око њих преузео је пулски Центар за социјални рад, при чему им је асистирала и пулска полиција.

Ако им се докаже кривица у судском поступку, пријети им казна затвора и до 15 година.

Прије двије године овим родитељима утопило се 11-годишње дијете. Радило се о несрећном случају

(Телеграф Фото: Дејан Штифанић/Глас Истре)

Коментари / 0

Оставите коментар