Испливали нови детаљи о Џакули и згради "Гранд трејда"

У невјероватној канонади дешавања на домаћој политичкој сцени, гдје афере избијају једна за другом, а бурне расправе у скупштинској сали не остављају много времена за бављење темама ван дневног реда, бојим се да ми испод радара не промакну нове тачке у циркусу формално названом „куповина постојећег пословног објекта у Бањалуци за смјештај запослених у Средишњем уреду Управе за индиректно опорезивање БиХ и Регионалном центру Бања Лука“.

Република Српска 02.10.2021 | 08:01
Испливали нови детаљи о Џакули и згради "Гранд трејда"

Ради се о куповини кумове зграде од 100 милиона, коју корумпирани директор Џакула, по налогу својих политичких ментора Човића и Додика, треба да пазари од контроверзног Милета Радишића и његове фирме Гранд Трејд.

Наиме, већ сам писао о бројним неправилностима везаним за ову сулуду купопродају, па сам скупа са колегама из скупштинских клупа, Јеленом Тривић, Миладином Станићем и другим оппзиционарима, најавио и протесте уколико дође до реализације овог болесног наума властодржаца.

Како су протести најављени за 2. октобар, а великодушна понуда напаћеног неимара Радишића да свој пословни простор прода Џакули испод тржишне вриједности, како нас то убјеђује дворски вјештак Драган Салић, истиче са данашњим даном, евидентно је да ове кукавице не смију да реализују свој злочиначки план пред саме протесте. Али, очигледно је и да од њега не одустају, напротив!

Тако сазнајем да је Џакула тражио, а неимар Радишић дозволио, продужење важења те великодушне понуде до 31. 12. 2021. Власт очигледно рачуна с тим да ће, у међувремену, заметнути какву нову кризу, какав референдум, отцјепљење, можда неке нове имагинарне британске шпијуне или ће пак осмислити неки иновативнији сценарио, који ће довести до тога да притисак јавности попусти и да се куповина и намицање милиона кумовима и моћницима ипак обави.

Када говоримо о главним актерима случаја, не зна се чија је одговорност и срамота већа! Да ли бескрупулозност и бахатост Додика, који несувислим и небулозним аргументима инсистира на овој куповини, правдајући властите интересе интересима Бањалуке и Републике Српске и тврдећи како је препоштени неимар Радишић јадан у кредитима које треба вратити, што није тачно!

Услов расписаног тендера на који је конкурисао Гранд Трејд био је да је некретнина у власништву понуђача и да иста није оптерећена хипотеком, о чему је морао приложити доказ у поступку. И по изводу из јавне евиденције Ругипа на објекту нема уписаних терета.

Једини кредит за који јавност зна, а који је пратио судски спор са Нискоградњом, јесте онај од 5 милиона добијен од Нове Банке, коју ће касније купити Младен Милановић Каја.

Не искључујем могућност да се честити Радишић додатно задужио неколико десетина милиона у потрошачким кредитима, или можда на Лондонској берзи, али опет не видим зашто би му се дугови враћали из Буџета!

Колика је тек срамота компромитованог вјештака Драгана Салића и његовог центра за вјештачење Зенит из Бањалуке! Недавно сам писао како је Салић, по Џакулином налогу, одузети дуван који је требало да га купе подобни тајкуни, процјењивао на свега 2 КМ по килограму. Илустрације ради, кад се врши процјена дувана коју одузму Џакулини „црнокошуљаши“ онда му је цијена преко 170,00 КМ / кг!

У посједу сам и других доказа и веза са челницима Управе за индиректно опорезивање, који тешко компромитују овог дворског вјештака, и које ћу објавити у наредном периоду, иако га ништа не може искомпромитовати као његов „рад“ – већ сам га позивао да спорни елаборат, којим утврђује да је тржишна вриједност Радишићеве зграде чак око 114 милиона с урачунатим ПДВ-ом, објави изложи суду јавности.

Умјесто тога, Салић се сада правда инструкцијом коју је добио од менаџмента Управе да све држи у тајности, те да ће само УИО давати тумачење о том документу који је израдио његов Центар!

На крају, о корумпираној кукавици Џакули не вриједи ни трошити ријечи, већ сам му јавно поручио на сједници Народне скупштине да са мном нема трговине и да је велику грешку направио када је покушао да ме ућутка, нудећи ми преговоре и новац преко посредника! Како сам и истакао толико пута, преговора око суштине нема, разговора са криминалцима такође, а дотичном сам обећао да ћу са уживањем наставити да пишем о криминалу и злоупотребама.

небојсавукановиц.инфо

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Крле

02.10.2021 06:36

Свака част храбри Вукане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста

02.10.2021 07:55

Небојша Вукановић је открио више кривичних дјела него цијели МУП заједно са Јавним тужилаштвом!Народна Скупштина РС би морала да му одобри новчану награду у висини 10% вриједности откривених пљачки јавних прихода

Name

дјуро

02.10.2021 06:36

није то радисицева зграда него бурлина!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

02.10.2021 07:23

То је зграда овог напаћеног народа АЛИ у њиховом власништву.

Name

Броудерман

02.10.2021 07:10

Овој двојици са слике треба омогуцити да његују кумство у затворској целији у Зеници. Кумство је кумство!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко Пантић 1

02.10.2021 07:11

Цијена квадрата стана на тој локацији је 3000-3500КМ то би било за ону квадратуру око 70000 КМ, а колико је цијена квадрата пословног простора, умањење на оволику количину...

ОДГОВОРИТЕ
Name

02.10.2021 07:24

ЧЕКАТИ ЋЕМО НОВУ ГОДИНУ НА ТРГУ АКО БУДЕ ПОТРЕБЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

02.10.2021 07:24

Биће то зграда Републике Српске кад Они попадају, кад им се докаже сав лоповлук и иста одузме ради намиривања покраденог. Једна опаска Вукане, Они нису криминалци, Они су ЛОПОВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ајде

02.10.2021 07:39

А засто неко не оде на објекат Гранд Траде уради вјеродостојан тлоцрт,па ћете видјети тек ту превару нема тих квадрата о којима се прича поврсина је знатно мања,зато су и ставили низу цијену по м2...то је тек превара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Квадратура

02.10.2021 08:06

12.400 м2 пословног простора са укљученим комуникацијама + подрум -3 етаже.... И још нема ријешен излаз на јавну поврсину - улицу... Реална вриједност око 50 милиона КМ?

Name

Коле

02.10.2021 07:43

То је Додикова зграда и хоце да је набрзака талне јер се препао хапса и одузимања све имовине и њему и свима са којима је кафу попио. Тако це морати да буде ако хоцемо дрзаву и нормалан зивот за дјецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

????

02.10.2021 08:11

НАРОД ЦЕ ЊИМА ПРЕСУДИТИ А СТИЦИЦЕ ИХ И БОЗИЈА ПРАВДА

Name

Значи

02.10.2021 08:12

Нема ништа од одцепљења, чим институције БИХ долазе у Б. Луку. У овом случају УИО БИХ. Како би било лепо да та зграда буде Генералштаб Оружаних Снага Р. С. , на жалост ништа од тога, опет су нас слагали, по ко зна који пута.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

02.10.2021 08:32

Стоп дзакули и мафијасима који су уз њега,браво Вукане

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико

02.10.2021 12:15

Па људи моји сто се ствара толика полемика,зграда је вец купљена давно и цека се заврсетак радова и преселење.100% тацно јер радим ту.

Name

УИО

02.10.2021 15:02

Стевандић је купио 6 салонских станова у Београду, сваки преко 120 м2, а све у центру око Кнез Михаилове и Змај Јовине улице, те на Теразијама. Купио је 4 пословна простора у Новом Саду, од Галенса, сваки је преко 280 м2, а највећи је 684 м2. Све то је одрадио преко адвокатске канцеларије Поповић у Бгд. а човјек је родом из Бијељине. Није тешко провјерити да је преко фирме Ремаx у Бечу, купио стан од 150 м2, у Сингерстрассе 18, на другом спрату.

ОДГОВОРИТЕ