Бивши технички директор РТРС-а: Има мјеста за још телевизија

- Циљ дигитализације није да се гаси било који медиј, него да имате вишеструки избор кога ћете да гледате", казао је Шавија, који је објаснио да сви услови постоје да се обезбиједи једнак третман и за остале комерцијалне телевизије, како су то урадиле и земље у региону.

Република Српска 01.10.2021 | 23:55
Бивши технички директор РТРС-а: Има мјеста за још телевизија

Представници опозиционих странака у Републици Српској и бивши помоћник директора РТРС-а за техничка питања и развој у емисији "Изазови" БН ТВ говорили су о разлозима мирних протеста ,који ће бити одржан данас у Бањалуци.

Међу темама које су доминирале посљедњих дана је афера "кисеоник" и гушење слободе медија ...

"Наш митинг у Бањалуци је позив на слободу и правду. Ми не условљавамо никога да дође нити диктирамо за разлику од Бијељине гдје диктаторска странка организује контрапротест усмјерен против градоначелника Бијељине", казао је шеф посланичког клуба СДС-а Миладин Станич.

Он је апеловао на грађане Бијељине да се не плаше и да не иду за Милорадом Додиком.

"Неки који су из овог града кренули за Милорадом Додиком нису добро прошли", казао је Станић, наводећи да ће грађани сутра у Бањалуци поручити режиму да су готови.

 Говорећи како се врши притисак на раднике у републичким институцијама и јавним предузећима у Бијељини, потпредсједни ДНС-а Радислав Јовичић је рекао да ће у Бањалуци грађани слободно да дођи и искажу незадовољство према власти у Републици Српској. "Биће то мирни протести н а којима ћемо рећи доста је ове тираније и гушења слободе медија, међу којима је и БН ТВ", казао је Јовичић.

"У Бањалуци се осјети једна атмосфера, с једне стране је то нека тензија,а с друге стране више жеља да се заиста дође и каже: “Доста више...", казао је потрпедсједник ПДП-а Игор Црнадак.

Говорећи о миитнгу у Бањалуци, предсјендик Социјалистичке партије Српске Горан Селак је рекао да су то мирни протести на којима ће грађани да кажу да су против гашења медија, против блокаде градова и општина...

Што се тиче гашења сигнала БН ТВ у Поткозарју, Лијевче Пољу, Добоју и дијеловима Семберије, учесници емисије су питали на основу чега је РТРС-а дозволио улазак у систем АТВ-у а није БН ТВ. Зар све телевизије не треба да имају исти третман, питали су учесници емисије.

-Мјеста има и мислим да се ради о нестручним људима у РТРС-у, које се не разумију у дигитализацију", казао је стручњак из те области и бивши помоћних директора за технику и развој РТРС-а Здравко Шавија.

- Циљ дигитализације није да се гаси било који медиј, него да имате вишеструки избор кога ћете да гледате", казао је Шавија, који је објаснио да сви услови постоје да се обезбиједи једнак третман и за остале комерцијалне телевизије, како су то урадиле и земље у региону. 

(БН)

 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

профа

02.10.2021 04:56

На митинг треба да дођемо сви који ходати можемо,тиче се сбих нас!Вријеме је да живимо као људи по сопственом избору! Нека дођу промјене,дајте да и то пробамо.Ако не ваља да опет мијењамо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Децко

02.10.2021 09:12

Профа, не паметуј и не таласај безвезе! Народ заслузује оно сто је добио!

Name

Ре

02.10.2021 09:18

Профа, поведи и ученике.

Name

xxx

02.10.2021 04:58

паметан цовек увек говори истину али мозда није цлан секте па зато мисли својом главпм а не главом новојављеног месије сектаском главом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

02.10.2021 05:26

Багра, они мисле, ако укину ртвбн да ће повећати гледаност РТРС, напротив, ја немам сигнал Ртвбн, али нећу ни гледати тв, а нећу ни њихове режимске медије. Треба престати плаћати ртв таксу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.10.2021 07:04

Милане ко кога укида?

Name

Судија

02.10.2021 05:55

Тузити све Који су ово произвели а И'ма ох у свим слузбама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин

02.10.2021 06:18

Мафијас звани вегета је јуце стигао и у Омарску да он као мјења трасу аутопута .Па како Сребра казе да не мозе ,а он сад мозе ?Лицно ми је драго због тог становниства који зиви на том подруцју,ако опет струцњак за све не слазе.Довољан доказ колико је приватизовао РС и јефтин нацин да купи гласаце ,јос једна уцјена на помолу,народе јадан ли си.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

02.10.2021 06:37

Милина је слушати људе од струке. Значи има их, али нису подобни због ових са купљеним дипломама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако

02.10.2021 07:15

Сте пратили, госоодин је у пензији.

Name

И ја

02.10.2021 08:02

Сам мисљења да треба мијењати власт па Ако не Буде боље следеци избори поново да их мијењамо.Само тако це политицати схватити да се мора озбиљно И постено радити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.10.2021 09:17

Тако је! Сваке године их мјењати ако не испуне обећања.