Министар Шеранић писао Золаку због афере "Кисеоник"

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић упутио је данас допис Агенцији за лијекове и медицинска средства БиХ и директору Александру Золаку упозоравајући га на погубност упорних тврдњи којим се доводи у питање исправност кисеоника у здравственим установама Српске.

Република Српска 01.10.2021 | 10:38
Министар Шеранић писао Золаку због афере "Кисеоник"

Саопштење преносимо у цијелости:

Поштовани,

Имајући у виду да је јавност Републике Српске у протеклим данима значајно узменимирена тврдњама да се у здравственим установама у Републици Српској при лијечењу пацијената примјењује штетан кисеоник, овом приликом, првенствено као здравствени радник, грађанин Републике Српске и у коначници министар здравља и социјалне заштите Републике Српске упозоравам Вас на погубност Ваших упорних тврдњи се доводи у питање исправност кисеоника.

Тим више, што је Влада Републике Српске предузела све активности, заједно са здравственим установама, како би грађанима, а у првом реду пацијентима и њиховим породицама, доказали да је кисеоник који се примјењује у лијечењу, доказане безбједности, квалитета и концентрације кисеоника, који одговара лијеку.

Конкретно, узети су узорци кисеоника који се примјењује у лијечењу у ЈЗУ Универзитетском клиничком центру Републике Српске и ЈЗУ Болница "Др Младен Стојановић" Приједор, од стране лабораторије Линде Гас, Србија Индустрија гасова а.д. Бечеј, која је акредитована за обављање послова ове врсте испитивања.

Напомињемо да је поменута лабораторија акредитована од стране Акредитационог тела Србије, основаног одлуком Владе Републике Србије.

Према резултатима анализе узоркованог кисеоника, који су доступни јавности, јасно је да се ради о кисеонику који има квалитет, безбједност и концентрацију кисеоника, која је и виша од минималног процента стандарда за лијек.

Обзиром на панику и страх, које сте произроковали својим јавним иступима, били смо приморани да у интересу наших грађана, затражимо анализу независне акредитиване лабораторије, јер Ви, као одговорно лице у институцији нисте дјеловали у синергији са надлежним органима у Републици Српској, у циљу превазилажења административних баријера, које су збуњујуће за јавност, а узрокују неповјерење и страх.

Осим пацијентима и њиховим породицама, проузроковали сте огроман проблем у раду здравствених радника, који 24 часа дневно своје животе усмјеравају ка само једном циљу - за помоћ људима којима је угрожено здравље, а посебно у ситуацији епидемије вируса корона, који је задесио цијели свијет, а што бисте Ви, као здравствени радник и професионалац у области здравља, требало да знате и уважите.

Зато Вас са пуном одговорношћу питам, како да од њих очекујемо да нас лијече, да буду посвећени и да жртвују и себе и своје породице, ако је кроз овакве иступе у јавности доведен у питање и њихов професионални кредибилитет и ако су јавно означени као неко ко несавјесно лијечи људе?

Од Вас као здравственог радника и директора институције која, као и Министарство којим руководим, у фокусу рада мора да има заштиту здравља грађана, очекује се да у овој ситуацији учествујете у изналажењу рјешења за превазилажење проблема, који је евидентан не само у Републици Српској, него и у Федерацији БиХ, а потенцијално погађа све људе.

На крају, апелујем на Вас да престанете са узнемиравањем јавности довођењем у исту раван административно и суштинско питање, и на тај начин омогућите рад здравствених установа, и као што смо и сами учинили, ангажујете све своје капацитете да се обезбиједи несметано и континуирано снабдјевање здарвстевних установа неопходним кисеоником.

(Независне)

Коментари / 75

Оставите коментар
Name

Јаффа

01.10.2021 08:49

Ко је узео узорке? Одакле су узети узорке? Могли су послати узорке из БГ у Бечеј, одакле знамо да нису? Зашто није овлаштена лабораторија код нас то урадила, и то тако да јавност прати од узорковања до анализе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамбо са Дрине

01.10.2021 09:33

Узорак су узели из МЕССЕР-ове боце

Name

Ја

01.10.2021 09:41

Мора му писати кад је бандит и рекетас!! Све ово је он главни кривац за нерад агенције.

Name

Ре

01.10.2021 09:41

Узимањем узорака покусавају да обману јавност. Узроковање се требало радити код свакок увоза медицинског кисеоника и добивао би се атест о квалитети. А како су увозили кисеоник индустријски није било потребе цинити узроковање и издавање атеста. Паметном довољно. А они оцито мисле да народ могу вјецно варати.

Name

Борdžије

01.10.2021 10:12

Ови бандити са кисеоником су и нас превазишли, ми смо тровање радили наситно ,а ови трују 5 и више година цијелу једну популацију грађана

Name

Борац

01.10.2021 11:23

Јадни министре. Одлази да народ презиви. Сто нам је највеца смртност.

Name

Ре

01.10.2021 20:05

Каква права има Шеранић да некога напада. И што је глупо на крају пита за помоћ да се ријеши проблем за који тврди да не постоји.

Name

Мицко

01.10.2021 08:50

Бозе помози какав ментол неспособни дебил ниста није у стању а да има трункеее образа поднио би оставку за највецу смртност у свијету то треба хапсит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ваистину

01.10.2021 09:39

Таква лабараторија не постоји у БиХ, ни овлаштена ни неовлаштена. Економски је неисплатива, екстремно скупа опрема и реагенси за мали број узорака + трошкови лабараторијског особља у 12 мјесеци. Значи сав терет тога пао би на буџет. Ето зато !

Name

Ре Ваистину

01.10.2021 10:36

ТОЛИКО има ухљеба који ништа не раде, а ни та опрема није скупља од њихових ретардираних комплексашких лимузина 35 МИЛИОНА МАРАКА за ГАРАЖУ?!

Name

Нема му помоћи

01.10.2021 08:50

Ова задригла сподоба и даље замјењује тезе! Стиснули га Додиг и Шкрбић. Биће један од првих који ће низводу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

01.10.2021 13:03

Да има и трун образа, поднио би оставку. Бар због чињенице да је РС прва на свијету по броју умрлих од короне.

Name

Срб

01.10.2021 08:50

Људи нису нормални, каже административни проблем, па министре ја бих имао жељу да радим као хирург, али због административних проблема (немам диплому медицинског факултета) то ми се онемогућава, па вас молим да предузмете нешто! Докторе нико не криви министре они су давали терапије, а проблем са дозволама и администрацијом није њихов посао... Обмањујете народ у стилу фашиста... злочинци, убице...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Абсурд

01.10.2021 08:51

Управо је ово писмо грубо обмањивање јавности! Хапс одмах!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

01.10.2021 08:53

Вазно да је Дјајиц налупао паре на кисеонику а здравље то је ствар појединца код наси власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИРКО

01.10.2021 09:53

Који узорак јадни министре, стварно си ограничен.Узорак нечега што је било.Да поједноставим дођи и узми узорак код мене када будем имао гасове. Извињаван се људима који ово читају што сам се овако изразио али морам да глупом човјеку поједноставим како би разумио.

Name

Јеси глуп министре

01.10.2021 08:55

Ово је трагикомицно. Све ово сто он трази од Золака је бесмислено. Ста има он са тим? Кад поднесу адекватне захтијеве , било за контролу или ста вец , поступаце се и складу са прописима. Један министар казе епидемија у цијелом свијету. Епидемија или је то онда пандемија докторе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предуго

01.10.2021 08:56

Код нас у Зворнику недавно су експлодирале боце са кисеоником на улазу у болницу. Сад нам је Сераницу све јасније како сте радили. Дуго смо вас и трпили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Плесни клуб Гемма

01.10.2021 09:02

Министре, шта мислиш да мало заплешеш ипак, био си много згоднији док си се играо с другарицама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

О2

01.10.2021 09:02

Багра је сатјерана у цосак, ко додје тог њиховог кисеоника готов је. Замислите ситуацију да од 40 људи који су били на респиратору нико није презивио, то је цињеница у свјету макар сваки цетврти пацијент презиви респиратор !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мази

01.10.2021 10:04

Тако је људи су умирали док су им давали тај техницки гас који нико у свијету ниједна болница у Африци не користи!

Name

Мази

01.10.2021 09:02

Министар је озбиљан као чивијек и озбиљан у своме послу. Ово око кисика да је неисправан, обична ие измисљотина. И за то неко мора да одговара због дизање панике у народу. А готово свако од нас има некога ко лези и коме је кисик прикључен! И многима је спасао живот! Звао се он медецинску, механици фабрици то није битно. Битно је да је спасао многе зивот! Подршка министру Шаринићу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.10.2021 09:51

Теби обавезно прикљуцити индустријски ако ти буде потребан, јер сто се тебе и твог размисљања тице ти би рекао и да те на ауспух од аута прикљуце добро је нек је било ста :Д

Name

Реалиста

01.10.2021 09:59

Највећу смртност људи на репиратору имамо на свијету!!! Министар здравља који се слика без маске, заправо, нисам га никад видио са маском а нама паметује! Још кад се дода овај "администартивни проблем". Чини ми се да си му родбина или пријатељ кад тако га хвалис јер очигледно нико разуман то не би могао хвалити. Ало!!! Технички кисеоник у захрђалим боцама ти копча у плућа! Није битна чистоћа кисеоника већ чистоћа и квалитет спремника који су законом прописани као што је законом прописан промет и продаја медицинског кисеоника. Ништа нису радили по закону али баш ништа и опет су узорке узели на свој начин и однијели гдје су хтјели и ни то нису урадили по закону. Може кисеоник бити најбољи на свијету али мора га Агенција за љекове испитати и дати одобрење. Купиш новог мерцедес С класу од 100.000 евра и кажеш да не треба технички ни хомологација јер је нов, е то ти је та логика.

Name

Коста

01.10.2021 10:03

Издајнице Српске покриј се деком и цути ботино крезуба убијали сте пацијенте техницким гасом у свим болницама у Српској и ти си један од њих знамо ми тебе!

Name

Преко 16500

01.10.2021 09:04

Умрлих,прије короне 1500 мања смртност, на око 850 000 становника, због колапса у здравственог систему за које сте сви у власти одговорни а то је висе од деценије.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXX

01.10.2021 10:47

Ти се ипак салис.

Name

Рс

01.10.2021 09:06

Засто се заобилази агенција за лијекове БиХ не признају БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

01.10.2021 09:10

Ахахахаха каква патетика, какво спиновање, какво пребацивање кривице!!! Једва чекам Золаков одговор да им закуца још један ексер у ковчег.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сергеј

01.10.2021 09:11

Упитно је одакле и који је то узорак који сте послали на анализу у Србију,и зашто у Србију кад имамо акредитовану лабораторију у БиХ. Друго, како може снабдијевање медицинским кисеоником вршити фирма или фирме које немају никакве везе са медицинским кисеоником који је потребан болницама. Како може бити чист кисеоник који се пуни у боце које су намијењене за технички гас и унутар корозирале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ронин

01.10.2021 09:12

Еее мој Шеране,идес по оној ,напад је најбоља одбрана.Могу мислити ста це му Золак сад одговорити ,па није он леватина па да му се јос и извињава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ронин

01.10.2021 11:31

Вец му је прије сат времена и одговорио ,културно и лаганице га спустио у реалност.

Name

Србин

01.10.2021 09:15

Ове Независне.цом новине су СНСД Портал. Уопсте нису објавили слике кухиње на УКЦ у Бања Луци. Све сто не ваља, Независне крију...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само питам!

01.10.2021 09:15

Поднеси Сераницу оставку и не прди даље! Кад је курва рекла да је курва?никад тако и ти министре нецес признати своје поступке и пропусте! Ако је Цадјин кисеоник исправан сто га не користите даље???, него сте упрегнули раднике да вам раде дан и ноц на уклањању боца и свих осталих трагова по разним магацинима на УКЦу, нисмо висе сераницу ни глуви ни слијепи , сад прицамо гласно и јавно? Да ли су слике кухиње твоја одговорност или Господина Золака??? Не знам само питам!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГЛ

01.10.2021 09:15

Е па госп.Министре само би будала повјеровала да ја контролисани кисик,онај што је Чађо достављао на УКЦ.Оставили су вам довољно времена да набавите прави медицински.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ух

01.10.2021 09:17

Господине Сераницу ЗАСТО се стављте у позицију да ститите лопове јер ако их ститис постајес и сам лопов и ако ви Сераницу невидис ста се ради на УКЦ тоје онда веома тузно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снага ума

01.10.2021 09:19

Супља прица и ниста друго. Послусајте изјаве Висковица, Додика, Дјајица, Сераница и Цвијановицке о цемо и о коме они прицају уопсте, која им је боја гласа и какав им је говор тијела... и све је јасно, све измисљају само да се покусају некако правдати и избјеци одговорност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

01.10.2021 09:20

Шераницу лако је узети узорак из боце у којој је медицински кисеоник и реци да је и реду .сто нисте узели први дан кад је објавита афера .те васе прице немогу ни дјеца прогутати ..покрали сте дрзаву и јос тровали народ јаране

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

01.10.2021 09:20

Министре Сераницу засто сте дуго цекали да узмете узорке кисеоника засто није узет узорак из Цадјине фирме када и са УКЦ а.Па знамо да це папири из БГ бити у складу са вазецим прописима.Оцигледно је био приоритет зарада и муљаза.Знате ли да тек проблеми и одговорност долази.Тразимо одговоре и одговорност по ресорима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.10.2021 10:45

Ни та фирма није овластена да ради анализу медицинског кисика. Има на сајту. Ови из Бецеја раде анализе техницког кисика. Тек сад су се укопали. Исти лик који је узимао узорке у Бл и Приједору исте је узео у временском периоду од 50 минута сто физицки није могуце у тако краком временском року. Све стоји у папирима. Само се јос дубље укопавају. Глупи су испали са овим манипулацијама.

Name

Хаха

01.10.2021 09:21

А ко ти висе вјерује Сераницу,засто си носио кисик у Србију да испитас кад код нас има установа која је то врси.Зато ,,господине" Сераницу сто и сам знас да кисик није медицински.Немојте висе замајавати народ и лагати.Доста висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Занатлија

01.10.2021 09:22

Цјенио сам те до сада. Добар си стручњак, али ови те одведоше на другу страну, негативну. Дај оставку, повуци се јер че све пасти на твоја ледја, поготово што си био упозорен из Требињске болнице, да се користи индустријских кисеоник. Нечеш се опрати никако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У преводу.

01.10.2021 09:23

Хоцемо Цадјин кисеоник .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања лука

01.10.2021 09:25

У цорку Сераницу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брацо

01.10.2021 09:26

Господине министре, прикажите акредитацију фирме Линде Гас. Она по мојим сазнањима има акредитацију за испитивање индустријских гасова, а ту не спада медицински. Какве небулозе пишете. Јадан народ са таквим лљудима на челу. Криминал на сваком послу, свугдје се богатите и само вас то води.Докле?

ОДГОВОРИТЕ
Name

!

01.10.2021 09:28

За почетак министре што нисте одговорили на налаз инспектора из Требања? Зашто сте министре дозволили да вам мешетаре лијековима по ЗУ? Зашто сте дозволили министре да прође мимо вас шатор? Зашто сте министре дозволили да вам се храна за пацијенте, о којима толико бринете, спрема у онаквим условима? И на крају, зашто сте министре дозволили да вам вашу диплому, само вашу, под ноге стављају разни аутомеханичари, квази економисти, квази учитељице??? Одговорите на то министре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игипоп

01.10.2021 09:30

Ви као Министарство дискредитујете Агенцију за лијекове и радите анализу по свом. Отприлике као кад би увезли вакцине руског произвођача са атестом компаније из Србије и исте пустили у оптицај..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јока

01.10.2021 09:33

Срам да те буде министре. И све вас који сте уцествовали на тудјој муци се богатили. Сто се тице кисеоника ја као лаик који има свој мозак. Постављам конкретно питање. И да је 100 %исправан тај кисеоник сто сте набављали, питам засто тај засто није медицински кад је сигуран и зна се да је лијек? И ту исприке нема

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛБ

01.10.2021 09:36

Све сто сад казете везано за набавку кисеоника само све висе и висе тонете у сопствено блато које сте сами направили. Боље да добро испровјеравате па тек онада несто казете, а да и мало имате образа послије афере са Зељковицем и осталим уцесницима би сами поднијели оставку из моралних разлига, али изгледа да код вас тог дијела људске особине непостои.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

01.10.2021 09:42

А шта се ту брани? Ако је нешто продавано болницама што непрати папирологија то су већ требали реаговати ,инспекција је била и ? Па то је горе него да су људима давали љекове намјењене за љечење животиња.Кисеоник за варење ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаги

01.10.2021 09:43

Читаву ноћ састављао текст а ништа није рекао. Е мој "министре" јадни смо ми с тобом. А све спорно си сабио у "административни" проблем. За акредитацију лабораторије кажу да није ок а о узроковању након седам дана.... Неубједљиво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђока

01.10.2021 09:45

Шеранићу је најбоље да поднесе оставку,само пљачкају и отимају,не само на кисеонику него на свему,од лијекова,прегледа љекара, 50 посто љеката је осионо и безобразно,нема мјеста за редовни преглед али има у приватном гдје дотични љекар ради да му платите. Читаво здравство је корумпирано на свим нивоима,част појединцима. Све треба похапсити,шта он соли памет Агенцији кад су они у праву сад се перу због великих последица,и народа да ће их тужити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

01.10.2021 09:45

Чува ли му Зељковић кревет...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семир

01.10.2021 09:50

Да имаш образа и части као твоји потомци ПОДНИО БИ ОСТАВКУ мали министре! Срам те било!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

милош

01.10.2021 09:53

Агенција за лијекове посједују међународни цертификат.ОМЦЛ-Оффициал Медицине Цонтрол Лабалаториес-..и једина је мјеродвана у БИХ 'за издавање сертификиата Лабалаторија у Бечеју има само акредитацију владе Србије и није валидна за издавање међународних цертификатаКо има мозга схвата ко нема жао ми га је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Конспирација

01.10.2021 09:56

Оцекујем ХИТАН ОДГОВОР ( у току дана ) директора Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ госп. Александра Золака. Ови су скренули са памети, од СИЛНИХ АФЕРА које напросто извиру на поврсину. Вријеме је да овај народ напокон казе ДОСТА ЈЕ !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Процедуре се морају постовати!

01.10.2021 10:03

Да је 'административно питање' било у реду и да су се постовале процедуре, не би се никад довело у питање 'сустинско питање'.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сое

01.10.2021 10:05

Кисик ко дуса, 113% цист.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Унапредите здравство

01.10.2021 10:07

Ово се све мозе довести у ред. Радите само свој посао, немојте красти. Како вас није срамота министре да се породиљама онакав оброк даје и онаква постељина?

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

01.10.2021 10:07

ово је отворена пријтења... ал ће се они видјети на суду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоцо

01.10.2021 10:14

Кад је почела епидемија чинило ми се министре да си био ок.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урош

01.10.2021 10:16

Идиоте знао си да Вишковићу нико не вјерује.Налаз ти ништа не значи није валидан.Сад иди и узми из кухиње најбољег ресторана и однеси приватно на испитивање.Ко вам вјерује кад све радите на црно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

01.10.2021 10:17

Која бахатост, дрскост, и безобразлук, замјена теза и одговорности.!!! Сто убацујес у ланац одговорности здравствене раднике, који цестито само раде свој посао,зртвујуци своје зивоте и зивоте својих породица. Не купују и набављају доктори индустриски кисеоник умјесто медицинског, нит кинеске респираторе, маске, рукавице, дезинфекционе материјале итд. То све радите ви снсд-ови неструцни и криминални директори који не знају ста је медицина али знају ста је лицни профит и профит од намјестеног тендера.!!! Ту је проблем Цераницу!!!! Боље би било да поднесес оставку и јавно се извинес здравственим радницима и народу.!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

01.10.2021 10:19

Боже драги овај Сераниц није требао бити министар пуно боље му иде посао лаборанта

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срам вас било

01.10.2021 10:23

Шта је Шераницу тресу се гаће, а кад је народ умирао а ви крали тад сте имали осмјех на лицу,јел? Доста вас је поднеси оставку док још можеш ,покажи да си имало частан.Јој и ти си црвени зар не,нема ту части....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мази

01.10.2021 10:24

Јаране па ти си прави болесник.Држава функционише кад се иде по слову закона.Шта ови твоји секташи раде па то нема ни у Кореји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Курсула

01.10.2021 10:25

Овај мибистар велики Бајин полтрон. Срамота. Спасава криминалце, а народ, ста га брига... Оставка јаране, у колу си са њима. Крив си...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

01.10.2021 10:26

Кажеш лијепе,како зашто кажете.Ни једна амбуланта у Б.луци неће никога да прими на преглед,у болници сестре и доктори као да су бог дани неће да нас погледају без коверте,кога више кажете,дошли смо у фазу да умиремо "природном смрћу" како нас ви лијечите,част поштеном и часном особљу Укц-а ,ал немој да лажеш Алене за то да нас лијечите ,можда је управо супротно ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

КСС

01.10.2021 10:55

Тако су својевремено све основне школе снабдјеване са хигиенски исправно водом. Кад су поредјени параметри квалитета, установљено да је узоркивач узео за свих 30 школа воду са једне чесме, за коју је знао да је исправна. Метод узорковања и начин морају бити акредитовани, што је велико питање за узорковање спорног кисеоника како одакле, с чим, ко......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глупост

01.10.2021 10:57

Ако је министар толико нестручан, какви су онда остали. Ово није административан проблем, већ је кривично дјело, а ако он не зна шта је кривично дјело, постоји суд који му то може објаснити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

01.10.2021 11:01

Овдје треба независна инспекција на највишем нивоу. Најбоље УН јер ипак се ради о људским животима. А не дошла екипа из БГ са унапријед спремним налазом за јавност. Питај Мује брата лажљивога како каже наш народ у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

01.10.2021 11:22

Ако то увозе Додикови кумови,Чађо и Шкрбић,који то орган и која то Агенција може и смије да испитује исправност и легитимет те робе и тог лијека ??? Ко би се и усудио добио би моментални отказ а можда и више од тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

01.10.2021 11:28

Као сто неко паметнији од мене, написа: ма добар је кисеоник, само је мало Цадјав ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.10.2021 18:20

Зашто се не дигну доктори, технолози, хемичари да одбране струку којом се баве. Зашто ћуте. Погледате своју дјецу, своје мајке, очеве, тетке и замислите их са да примају тај кисеоник. Замислите смрт у боцама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко Бијелиц

01.10.2021 19:58

Овдје су 3 ствари узасно поразавајуце. "Кисеоник који одговара лијеку", знаци није медицински. Медицински се нигдје не спомиње. Замјена теза о кредибилитету медицинских сестара и доктора на Цовид одјелу, који дају пацијентима индустријски кисик који набављају одговорна лица у УКЦ (директор), је јос поразније. "Сустина а не администрација", знаци какве везе има сто није радјено по закону и какве везе има сто нису постоване процедуре од којих зависи хоце ли неко зивјети, или умријети?! Поставља се питање да ли сте ви уопсте процитали ста сте написали. Окрецете тоцак у блату и ова вам је "министре" изјава највеци камен који сте могли себи свезати око врата. Све је овдје јадно. У затвор "министре"!

ОДГОВОРИТЕ