Да Њемачка буде стабилна, он мора бити канцелар!

Ангела Меркел подржала је кандидата своје странке Армина Лашета на сутрашњим изборима, које многи сматрају једним од најнеизвеснијих у историји Немачке.

Свијет 25.09.2021 | 22:11
Да Њемачка буде стабилна, он мора бити канцелар!

На последњем митингу ЦДУ-а, у родном граду Армина Лашета, присуствовала је и Ангела Меркел која га је похвалила као "градитеља мостова међу људима".

"Да би Немачка остала стабилна, Армин Лашет мора да буде канцелар, а ЦДУ и ЦСУ морају бити најјача снага", рекла је Меркел, преносе "Новости".

Шездесетогодишњи Лашет кандидат Меркелине ЦДУ-ЦСУ коалиције заостаје за противкандидатом социјалдемократом Олафом Шолцом у утрци за канцелара, показују последње предизборне анкете.

Према последњим резултатима Шолцов СДП има 26 одсто подршке, док Лашетови конзервативци имају 25 одсто, преноси Би Би Си.

У утрци за гласове Шолц, актуелни немачки министар финансија, рекао је да је време за нови почетак Немачке након 16 година проведених са Меркеловом на врху.

"Потребна нам је промена владе и желимо владу коју води СДП", поручио је он.

Осим њих двојице у трци је и једна жена, председница Зелене партије Аналена Бербок.

Због бројних поплава које су Немачку погодиле у јулу, али и великог броја пожара широм Европе, питање климатских промена биће једно од најважнијих на сутрашњим изборима, па многи сматрају да је управо то кец у рукаву Бербокове.

Гласање у земљи са најстабилнијом економијом у Европи, помно се прати широм света.

Немци ће сутра бирати чланове доњег дома савезног парламента, Бундестага, који има 598 места, а некада и више. Око 60,4 милиона пунолетних Немаца има прилику да сутра изађе на изборе у недељу.

(Новости Фото:ЕПА-ЕФЕ/ФРИЕДЕМАНН ВОГЕЛ)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Бундес

25.09.2021 21:06

Ко јој не вјерује, нек се ј***.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сз

26.09.2021 00:44

Извини, живим у Њемачкој. Одрастао овде, и вјеруј ми да је она неспособна за тај посао као што је био њен Протектор Кохл. Они су заоставили друштво и државу максимално. Само да нестане, иначе ће и државе бивше Југославије стићи ови државу. Њу само воле десницари, конзервативци које се боје будућност. Људи прошлог стољећа.

Name

Оља

25.09.2021 21:44

"Да би Њемацка била стабилна он МОРА да буде канцелар". Таман да је тај Ласет идеалан за функцију канцелара, ово сто Меркел изјављује, нема везе са демократијом. Ако мора, цему избори?

ОДГОВОРИТЕ
Name

анна

26.09.2021 02:49

Ово је само лос превод, тако није рекла. Нормално да вјерује висе њему, него неком другом, а свеједно ко побједи, Њемацка це остати и даље тако јака. Нема тамо бакира, доде и цовица!

Name

ДЕмонкратија

26.09.2021 06:15

Нигдје у свијету нема демократије. То је флоскула за наивне!

Name

марко,Њемацка

27.09.2021 07:12

У Њемацкој нема ни Д од демократије,само закони и казне.Код нас је права демокрација.Идес гдје хоцес,једес супер храну,нико те не прати и спиунира као у Де,тамо сваки градјанин ради за полизеи

Name

Странац а домаћи

26.09.2021 11:47

Живим 52 године у Њемачкој.Доживио и испратио пар канцелара ове државе.Меркел је једна од бољих,али не и најбоља.Све у свему за њене владавине народу ове државе није било никад боље. Године пролазе,долазе нови људи,са новим идејама и могућностима.Видјет ће мо шта будућност доноси??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

26.09.2021 12:30

И онамије висе дојадила. Какви она . Лакоје кад имас силу у рукама управљати са тим То зна и неписмен цовјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

26.09.2021 20:58

Да би Српска остала стабилна ОН мора бити, сад је члан, после прецедник, после премијер, после краљ

ОДГОВОРИТЕ