Пожар у болници у Добоју, болесник пребачен у УКЦ РС

- Пацијент из Модриче, који је повријеђен у пожару на Одјељењу хирургије у добојској Болници "Свети апостол Лука", стабилан је, али је упућен на даље лијечење у Универзитетски клинички центар Бањалука, рекао је Срни начелник Службе за хирургију Предраг Лазић.

Република Српска 25.09.2021 | 14:42
Пожар у болници у Добоју, болесник пребачен у УКЦ РС

Лазић је навео да је пацијент у свјесном стању, али се није изјаснио о тежини повреда, уз напомену да је то "промјењива категорија", те да пацијент у овом моменту добија адекватну медицинску помоћ.

Он је навео да је у пожару опекотине задобио и радник обезбјеђења, који у почетку није био хоспитализован, али је због предострожности накнадно збринут.

Лазић је истакао да је пожар избио само у једној соби у којој је био један пацијент, те да се није проширио на сусједне собе и дијелове хирургије.

"Због мање количине дима који су осјетили пацијенти, ми смо их измјестили из тог дијела”, додао је Лазић, уз напомену да рад хирургије никако није био обустављен.

Директор Болнице Младен Гајић рекао је да је пожар избио синоћ око 23.00 часа у Одсјеку за ендоскопску хирургију, који су до доласка ватрогасаца угасили радници обезбјеђења и пацијенти.

Он је додао да чекају резултате полицијског увиђаја о узроку настанка пожара, али је нагласио да у просторији није долазило до нестанка електричне енергије што указује на то да није било запаљења електроинсталација.

Из Полицијске управе Добој речено је раније Срни да је опекотине по тијелу задобио пацијент С.Ш, те да им пожар пријављен синоћ у 23.35 часова.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ПЕНЗИОНЕР.

25.09.2021 12:54

ЗА КОЈИ ДАН НИКО НЕЦЕ ХТЈЕТИ НИ ИЦИ У БОЛНИЦУ.ПРЕ ДВА ДАНА БАЦИО СЕ ПАЦИЈЕНТ СА ТЕРАСЕ КЛИНИЦКОГ ЦЕНТРА,ДАНАС ИЗГОРИО БОЛЕСНИ ПАЦИЈЕНТ,АФЕРЕ ОКО КИСЕОНИКА,СТА ЦЕКА ОВАЈ САРЕНИЦ ЗАСТО НЕ ПОДНЕСЕ ОСТАВКУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо мали

25.09.2021 13:58

Пропаст зива није ни цудо када сви који требају да се посвете пазњи болесника они се дали у политику краду и отимају а људи умори.. . А Дјајиц ода по скуповима и борди се да сто висе пкраде а људи скацу кроз прозор..

Name

Ре

25.09.2021 14:49

Шеранић се не мијеша у свој посао. Позира на Козари.

Name

јадан ја

25.09.2021 13:41

Шта се то догодило у болници којој ја спадам и која је на лијепом мјесту на брду. У мене не ваља стомак па би и ја можда требао мало ондје бити а како ћу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

25.09.2021 19:21

Јесу ли га прикључили на кисеоник ???

ОДГОВОРИТЕ