Аеродром од кога подилази језа: На његовој писти се налазе гробови!

Аеродром у Савани је по нечему специфичан - на једној од стаза се налазе два гроба што изазива приличну језу код путника кад то сазнају.

Занимљивости 25.09.2021 | 19:16
Аеродром од кога подилази језа: На његовој писти се налазе гробови!

Већина путника која слеће на амерички аеродром Хилтон Хед у Савани не зна да су писте изграђене на гробљу а да се на стази број 10 још увек могу видети два гроба.

Овај аеродром је, као и већина других, изграђен на некадашњем приватном поседу. У XИX веку је био обичај да се власници сахрањују на свом имању, заједно са својом послугом и робовима.

Принтсцреен/YоуТубе

 

У овом делу Џорџије настао је проблем када је током Другог светског рата било неопходно да се прошири аеродром и да се уђе у део имања породице Дотсон где су сахрањени њихови претци. Потомци су се побунили јер су били убеђени да њихови претци не би желели да напусте земљу коју су стекли и обрађивали. Они су инсистирали да се гробови првих предака задрже.

Принтсцреен/YоуТубе

 

Тако су се на писти број 10 нашле две надгробне плоче: Кетрин којја је умрла 1877. и Ричарда који је умро 1877. године. У трави, надомак аеродрома, налазе се још два гроба које путници могу да виде приликом полетања и слетања. 

(24седам.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар