Зора Видовић крши закључке, СНСД игра чудну улогу

- Имам осјећај да владајући СНСД очигледно полако улази у ту неку врсту колотечине у којој селективно бира за шта ће гласати за, а гдје неће учествовати у доношењу одлука, што је на неки начин потпуно у супротности са закључцима НСРС и деградира нешто што је било адекватан одговор у НСРС", казао је Бореновић

Република Српска 24.09.2021 | 10:42
Зора Видовић крши закључке, СНСД игра чудну улогу

Управа за индиректно опорезивања показала је неку врсту дрскости, прије свега зато што не поштује одлуке Парламента, а ево видимо да се доносе одређене одлуке и мимо закључака Народне скупштине Републке Српске, казао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић за ФТВ..

Осврћући се на учествовање министарке финансија Републике Српске Зоре Видовић (СНСД) у раду сједнице Управног одбора Управе за индиректно опорезивање БиХ, Бореновић каже да се установљава нека чудна пракса.

"Један дио кључних људи из Републике Српске доноси одлуке које се тичу одређених финансијских наравно предиспозиција битних за Републику Српску и генерално за функционисање буџета. С друге стране имамо одлуку Народне скупштине у којој је јасно речено да нема учествовања у доношењу одлука, и то првенствено у Предсједништву БиХ, Савјету министара и Парламентарној скупштини БиХ", каже Бореновић.

Према његовим ријечима, врло је чудно то што се дешава у Управи за индиректно опорезивање, која је како наглашава, једна од најважнијих финансијских институција у којој се дешавају одређени новчани токови који су битни за функционисање и Републике Српске и Федерације БиХ.

Не само та одлука коју је подржала госпођа Видовић, каже он, него првенствено и онај дио који се тиче неодустајања од стране УИО-а од куповине пословног простора за ненормалних 100 милиона КМ, иако имамо одуку Парламента из јула да се та одлука поништи и да се раскине набавка пословног простора по три пута већој цијени него што УИО има на располагању већ 10 година.

"То је, по мени, можда кључна афера која се покушава већ неколико седмица и мјесеци оставити на агенди УИО-а, па чак безобразно и тражити од Савјета министара да се одобри додатних 63 милиона КМ. То је врхунац безобразлука, лицемјерја владајуће коалиције која не преза ни од тога да по ненормално високим цијенама користи народни буџет за неке властите своје привилегије или за неке тајкунско-кумовске релације којима се жели обезбиједити огроман профит", казао је Бореновић.

Наводи да су се закључци Народне скупштине почели селективно тумачити.

"Ти закључци су врло прецизни - нема учествовања у одлучивању у заједничким институцијама БиХ, осим у случајевима гдје треба својим гласањем се супротставити одлукама које су противне интересима Републике Српске. Имам осјећај да владајући СНСД очигледно полако улази у ту неку врсту колотечине у којој селективно бира за шта ће гласати за, а гдје неће учествовати у доношењу одлука, што је на неки начин потпуно у супротности са закључцима НСРС и деградира нешто што је било адекватан одговор у НСРС", казао је Бореновић, гостујући на федералној телевизији.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Дарко

24.09.2021 08:51

СНСД улази у анархију, а лагано клизии и ка тиранији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

24.09.2021 09:41

НСРС је циркус био и остао. Миле је главни кловн у циркусу.

Name

КУМ

24.09.2021 08:52

ПО КОЈИ ПУТ СТЕ НАМАГАРЦЕНИ ОД СНСД-А . ПА ОНИ ЦЕ СВЕ УРАДИТИ ЗА СВОЈ ИНТЕРЕС . САД ЈЕ У ПИТАЊУ САМО ЗГРАДА ЗА УИП-ЗА 100 000 000 МИЛИОНА . САМО ЈЕ ТО УСЛОВ БЛОКАДЕ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луле

24.09.2021 08:54

Протестима спријечити куповину зграде УИО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крле

24.09.2021 09:02

"Па ти види ,па им опет кућу причувај"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смиром

24.09.2021 09:17

Док се народ забавља са ухапсеним око Маски и Радних одјела ,Зора и екипа потписују милионске уговоре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОСТ-КОРОНА

24.09.2021 09:45

Ви из опозиције само коментарисите И даље а ОНИ реде пуном паром на јос вецем лицном богацењу И тоталном осиромасавању народа И увелико воде предизборну ЈАВНУ кампању а ВИ господо из опоз. се немозете око ницег договорити ни измеду СЕБЕ ,само нека нам је БОГ у помоци јер назалост ни од ВАС нема никакве помоци..?!!!!...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.09.2021 14:25

Дођи 2.октобра у БЛ да подијелиш савјете опозицији.