Паника у Америци: Министар заражен на скупштини УН

Марсело Квирога се састао с британским премијером Борисом Џонсоном, а одсео је у истом хотелу као Џо Бајден, председник САД

Свијет 23.09.2021 | 18:12
Паника у Америци: Министар заражен на скупштини УН

Бразилски министар здравља Марсело Квирога позитиван је на коронавирус, а то је установљено током његовог боравка у Њујорку на седници Генералне скупштине Уједињених нација, што је забринуло остале делегације.

Квирога је био члан делегације Бразила заједно с председником Жаиром Болсонаром, а у Њујорку се састао с Борисом Џонсоном, премијером Велике Британије.

<стронг>Обавестио контакте

Он је био у истом хотелу у којем је одсео и амерички председник Џозеф Бајден. Квирога се руковао с Џонсоном у понедељак и разговарали су неколико тренутака, а британски премијер том приликом није носио заштитну маску.

Након тога су се састали Џонсон и Бајден, што оставља могућност преношења вируса.

- Обавестио сам све с којима сам комуницирао да сам позитиван на коронавирус. Бићу у карантину у САД и пратићу здравствени протокол. Настављамо борбу против пандемије. Морамо победити, поручио је заражени министар у поруци на Твитеру.

Није познато да ли је Марсело Квирога вакцинисан. Он је други позитиван члан бразилске делегације у Њујорку. Британски премијер је преболео коронавирус и вакцинисан је против ковида 19. Бразилски председник Болсонаро је такође преболео корону, али упорно одбија да се вакцинише.

<стронг>Вечера на ћошку

Због тога целокупној бразилској делегацији пре неколико дана није било допуштено да уђе у један њујоршки ресторан јер, према правилима, улазак невакцинисанима није дозвољен.

Делегација предвођена председником Болсонаром се зато почастила пицом на улици.

Уочи почетка Генералне скупштине УН Болсонаро се нашао на мети жестоких критика Била де Блазија, градоначелника Њујорка, који је упозорио бразилског председника да не долази јер се није вакцинисао. Он је упозорење одбацио.

(Курир)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Све је тако

23.09.2021 16:19

Бас оцекујемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мурија

23.09.2021 16:34

Рудоња их уклео због Комсица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боске дел

23.09.2021 17:59

Да је дошао Рудоња да са иконом раскужи Цовидаше