Спремају се нове мјере: Нема плате за невакцинисане?

Немачке власти планирају нова правила према којима невакцинисани радници не би примали накнаду за плату, ако би их мере коронавируса приморале на карантин.

Свијет 22.09.2021 | 19:54
Спремају се нове мјере: Нема плате за невакцинисане?

Та нова правила припрема немачко Министарство здравља, а требало би да ступе на снагу најкасније 11. октобра, преноси Ројтерс.

Ова нова правила утицала би на људе који су позитивни на коронавирус, као и на оне који се враћају са путовања из земаља које су означене као „високоризичне“, а које сада укључују Велику Британију, Турску и делове Француске, преноси Блиц.

Невакцинисани путници из таквих земаља морају да буду у карантину најмање пет дана, а они који су вакцинисани или су се недавно опоравили од вируса не морају.

Подсетимо, и Влада Италије је усвојила једну од најстрожих ковид мера у свету, јер је обавезала све раднике у јавном и приватном сектору да имају потврду о вакцинацији, негативан тест или потврду да су се недавно опоравили од коронавируса.

Одлука ступа на снагу 15. октобра, а циљ је да се људи увере да треба да се вакцинишу како би се смањио број новозаражених у једној од земаља најпогођенијих пандемијом.

Такође, у Словенији државни службеници више неће моћи на посао са негативним тестом на коронавирусм потврда о вакцинацији биће обавезна. У Француској је невакцинисане здравствене раднике дочекала суспензија без плате.

(Блиц)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Бомбаш

22.09.2021 18:30

Пустит це Швабо и плин и ставити зуту траку око руке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

22.09.2021 18:30

Мени у овој нашој држави и нису дали плату,већ рачунали боловање двије седмице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

22.09.2021 18:42

Па, морао си и на боловању добити 70% плате, осим ако ниси "црнац".

Name

МЕНАГЕР

22.09.2021 18:39

"Циљ је да се људи увере да треба да се вакцинису" Са овим мјерама се не иде да се неко увери него да се натера Слусајуци и гледајуци ове дрзавнике из напредних земаља стицем утисак да ни они нису пуно раставили од ових насих Куда води овај свијет

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

22.09.2021 18:40

Дзаба се труде,неце им успети...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коронавирус

22.09.2021 18:56

Поред сто је вирус који је досао из неких крајева свијета и направио и здравствени проблем у свијету и регистровано је да је много људи умрло од коронавируса. И сто има специфинцу, барем описану, карактеристицност, непредвидивости, и мутација, па мозда це пропустити миран свијет, али и то није гаранција, има у свијету ефекат огледала. У свијету владају полуколонијалне ствари, и ефекти фунидитизма, али тезих девијација при фасизму и колонијализму. Истоцне земље донекле су и ријесиле бар те ствари, Русија и Кина имају националне вакцине, и разлиците навике и разумјевања, тако да у временима су и отпорни на ове ефекте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кукавица од глади на њиви.

22.09.2021 18:57

Медјутим европа, Америка и запад, а и наси се угледају на њих само по манама, а слабо по предностима, тиме регулису разне ствари, сто понекад је добро, а понекад јако лосе. То да некоме се ускрацују разлицита права, би било равно убиству или ево сад те ствари актуелне подјелама људи и цисцењима и убијањима на основу разлицитих ствари, попут етницких, само на основу других карактеристика. Те колонијалне ствари и потребе за контролом љидима, су изазвале фасизам, у којем је смјеру и ово. Наравно постоји ту и медиаактивитет и медијске лази и покусаји стварања панике, за ста је и васа куца специјалиста. Али то је промасај. Вјероватно корона неце изазвати нуклеарни рат и то је превазидјено, сто се тице осталих врста, па и физицки на искристима. Ограницења кретања и разна условљавања, али те ствари и тенденције су постојале и прије короне. Неке земље су дозволиле да се напуне мигрантима, па онда су одлуцили да их огранице, укљуцив и насе раднике у Њемацкој и Европи. Лоса процјена, али и лукавство, свакако лоса процјена. Лосе ствари су медиаактивитет и заустављање убрзања које мозе довести да по МТ2 однесе, и провали праг таласа на неком свјетском потегу, али вјероватније на искристима, дакле и код нас. Једноставно, мора се навикнути зивијети с неким стварима, па онда направити излаз и неутрализацију у вријеме полураспада. Даље, могуца је глад, па ипак Св. Сава и прица о томе да ли се исплати посијати или не ко мозе, а вецина Сембераца мозе. И тако даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранислав

22.09.2021 19:23

Демократија на нивоу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха Ха

22.09.2021 19:37

Да ли то значи , када вакцинисани оболе, а знамо да обољевају, да и они неће добити плате ? Ове све је отишло у ку-упус.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није обавезно

22.09.2021 20:16

Ниста није обавезно али морас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андреа

22.09.2021 20:31

Стварање атмосфере страха и параноје.

ОДГОВОРИТЕ