Измишљени људи добијају позив на трибине СНСД-а

Ништа не би било необично у свему овоме да позив нису добиле особе које никад нису били чланови СНСД-а, али и особе које не живе на адресама гдје је позив стигао.

Република Српска 22.09.2021 | 18:02
Измишљени људи добијају позив на трибине СНСД-а

Многи Бањалучани протеклих дана на адресу добили су позив на јавну трибину која је планирана данас код ОШ Бранко Ћопић. Како је најављено, на трибини ће се говорити о стању у странци, Градском одбору СНСД-а, а услиједиће и ревизија чланства и функционера. Трибини ће присуствовати руководство Градског одбора, као и руководство СНСД-а.

Ништа не би било необично у свему овоме да позив нису добиле особе које никад нису били чланови СНСД-а, али и особе које не живе на адресама гдје је позив стигао.

Велизар Антић, политички аналитичар, рекао је да су у СНСД-у већ кренули у предизборну кампању за Опште изборе 2022. године.

“Зашто су овако рано кренули? Покушавају да зауставе пад поверења који имају у Бањалуци још од претходних Општих избора октобра 2018. када су претрпели велики пораз у граду. Још тада је био јасно уочљив процес да је СНСД изгубио поверење грађана и да ће га јако тешко повратити. Овај губитка поверења код грађана Бањалуке се само наставио 2020. године на локалним изборима и тада је постало јасно да је то процес који се тешко може зауставити. Са последњим изјавама високих функционера СНСД-а у којима имамо отворено вређање градоначелника Станивуковића, потпуно сам уверен да је пад поверења у ову странку још већи. Свесни да јако лоше стоје на терену и да немају поверење грађана кренули су у кампању којом би привукли нове чланове што између осталог и стоји у позиву који су упутили”, рекао је за БУКУ Антић.

Он каже да је њему јако интересантна реченица из позива у којој наводе разлоге зашто би неко требао да се прикључи управо СНСД-у која гласи: „ ... истовремено омогућити себи прилику да постану руководиоци – носиоци значајних функција на које планирамо да бирамо најспособније.“

“Ова реченица најбоље одражава суштину функционисања и понашања ове партије. Ово је очигледан пример партократије коју се не труде ни да сакрију и коју чак и отворено промовишу. Значење реченице је и више него јасно и оно гласи ‘дођите у нашу странку и добићете сутра запослење’. Ово је савршен пример у шта су претворили Републику Српску и начин на који су интересе партије ставили изнад интереса Републике Српске. Ваљда би позив за прикључење требао да гласи ‘дођите и подржите идеје и програм за који се залажемо’, а не ‘дођите у СНСД и добићете руководеће место’. Ова реченица је потпуно оголила начин функционисања СНСД-а и њихових сателитских коалиционих партија”, појашњава наш саговорник.

Додаје да уколико су позиви долазили на име и презиме са тачном адресом позиваних који никада нису били чланови СНСД-а и никада нису своје податке достављали овој партији, сасвим је јасно да је дошло до одређене злоупотребе података.

“Једина институција која би податке са тачном адресом грађана требала легално да има јесте МУП Републике Српске и нико осим њих. Међутим, код нас су слабе институције које би ове прекршаје требале да санкционишу и долази до овакве злоупотребе података. Уколико су позив за страначки састанак убацивали у поштанске сандучиће не наводећи тачно име и адресу примаоца, онда је све у реду и нема никакве злоупотребе личних података грађана”, каже Антић.

Он додаје да је очигледно да се иде у реорганизацију странке на терену и покушавају и на овај начин да привуку нове чланове.

“Потпуно сам убеђен да ће овај покушај привлачења људи бити потпуни промашај. Зашто? Из простог разлога што је СНСД одустао од свог програма. Одустали су од социјалдемократије. Постали су интересно удружење и удружење које своју моћ и утицај црпи из тога колико могу својим новим члановима да понуде бенефиција. Ко год се учлани у СНСД то ради пре свега из неког личног интереса, а не зато што се слаже са њиховим програмом који пропагирају. Оног тренутка када СНСД изгуби могућност да задовољава интересе нових, али и старих чланова, они ће их напустити. Зато шту су у партији да би задовољили те интересе. А видимо да СНСД у Бањалуци слаби и да губи позиције и нико не жели да улази у неку партију чији је рејтинг на силазној путањи. Они који се из интереса учлањују у политичке партије у овом тренутку ће се учлањивати у опозиционе партије, јер ће од њих очекивати да им задовоље интересе које имају”, закључује Антић.

(БУКА)

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

маки

22.09.2021 16:11

Не брините, до године це исти гласати за црвене . То су им нејвјернији гласаци .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

22.09.2021 16:44

Опет дјајиц лазе. Писе да су дрзавотворна странка. А ти мртви су њихови стални гласаци.

Name

борац

22.09.2021 16:32

Такви за њи гласају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕНЗИОНЕР.

22.09.2021 20:22

КОЈА ДРЗАВИТВИРНА СТРАНКА СНСД?ПА ЊИХОВИ КАДРОВИ СЕ КРИЛИ ПИ СРБИЈИ И СВЕРЦОВАЛИ БЕНЗИН И ЦИГСРЕТЕ,А КАД СЕ ЗАВРСИО РАТ ОРИВУКЛИ СЕ КО ПСИ ,И ЗАУЗЕЛИ ПОЗИЦИЈЕ КУОУЈУЦИ ПАПКЕ ЗА ДРЗАВНЕ ПАРЕ.САД КАД ГУБЕ ВЛАСТ,КОЕИСТЕ МЕТОДЕ СИЛЕ.УСКОРО АДИО,НА БУВЉАК ОРОДАВАЈТЕ МАГЛУ ТО ВАМ ОСТАЈЕ.

Name

НР

22.09.2021 16:52

Нема личности у СНСД БЛ која може вратити повјерење. Све су то искомпромитовани кадрови у које народ не вјерује. Опозиција има нове, младе и поштене: Јелену, Драшка, Радовића, Селака...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

22.09.2021 17:59

И СНСД има поштене и младе,ал ти знаш само ове навикане и старе.

Name

Ре

22.09.2021 19:12

Нико им висе не вјерује. Легло лопова. Истина је да позиве саљу свима редом. Маса људи није у странци, али они их моле да додју. Људи им се исмијавају. Свако ко има самопостовања неце с њима ни у цркву.

Name

Борис

22.09.2021 16:58

Мој пријатељ Марко , од кад је чуо да му покојни отац никад не пропушта гласање, редовно иде гласати не би ли поново видио оца. Црњак, али и опис небулозности и трагикомичности црвене секте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

22.09.2021 17:00

Готови су

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брањево

22.09.2021 17:01

Ма види му потписа, проф др бла бла … Ха хаон професор Туга и лопов ето ста је.Треба га вратити у село бр…па тамо да иде опет унпољску халy

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро

22.09.2021 17:10

Мајко моја па где сам ја са својим зивотом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Умреш а гласаш

22.09.2021 17:14

Ако си члан СНСД -а знаци и кад умреш јос увјек си активан у политици и наравно имаш право гласа . Само ко прима плату умјесто њих, или кад умреш мозда иде на штедњу књижицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хандркац

22.09.2021 17:47

Нема јаране дзаба лезат, странка има озбиљне планове с њим

Name

Зељка

22.09.2021 17:51

Кад је Зељка говорила колико је Влада продузила вијек у Републици Српској, мозда се бас то односило на могуцност гласања послије смрти. 113% !

Name

Мики

22.09.2021 17:21

Зашто се нико не упита како се дошло до личних података наших грађана? Ко је дао право поштама Српске да користи нсше податке? Толико су предани послу да те позивнице шаљу и муслиманима и католицима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.09.2021 17:54

Дословно моле људе да додју на ту њихову трибину да би изазвали привид високе посјецености истих.

Name

хехе

22.09.2021 17:28

ископат це они њега ако треба , само да гласа

ОДГОВОРИТЕ
Name

сепртља

22.09.2021 17:34

Требао је фино јавит да це умријет и неби добио позив

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

22.09.2021 18:01

А ја и даље мали мрав,никакве коверте,никаквог позива.Људи,јесам ли ја жив?

ОДГОВОРИТЕ
Name

хехехе

22.09.2021 18:19

Да је он прави доктор неби се бавио политиком него би лијецио људе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Битовске пи.цке

22.09.2021 18:25

Ухапсити бурлу и ти примитивни болесници владЈуце странке разбијезаце се .То су дезертери и кукавице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.09.2021 18:53

Ма кога ћеш ти хапсит....ја сам борац од првог дана био,а у снсду сам.Ајд покушај.

Name

Ре ре

22.09.2021 19:42

Ти си обицни дезертер и издајник.