Вучић одбио приједлог Квинте: Сит сам политике свршеног чина

Предсједник Србије Александар Вучић, који је предсједавао сједницом Савјета за националну безбједност, обраћајући се јавности је рекао да је добио јуче приједлог за решење ситуације на прелазима Јариње и Брњак, али да је он то одбио.

Република Српска 21.09.2021 | 12:44
Вучић одбио приједлог Квинте: Сит сам политике свршеног чина

Предсједник Србије Александар Вучић, који је предсједавао сједницом Савјета за националну безбједност, обраћајући се јавности је рекао да је добио јуче приједлог за решење ситуације на прелазима Јариње и Брњак, али да је он то одбио.

Казао је да је за то добио данас подршку Савјета за националну безбједност.

Говорећи о приједлогу Квинте, Вучић је рекао да је то требало да изгледа „тобож компромисно решење“.

"Одбио сам га јер није компромис и јер то уназађује Србију. Укратко – то је рјешење по ком 70 одсто онога што су Албанци намјеравали да раде, да би на то заборавили, али би увели 20 до 30 одсто мјера, где би као ми успјели више него они“, објаснио је предсједник Србије.

Просто,каже он, одбио сам јер сам сит политике свршеног чина и јер тако не можете.

Дешавања на КиМ, Вучић је рекао да је то "криминална акција Приштине и шести по реду упад на сјевер КиМ, уз коришћење оклопних возила, дугих цијеви и малтретирања грађана“.

„Дошли смо до закључака, Србија ће наставити да инститира на очувању мира и пуне сигурности за Србе на КиМ. Непреимјерене су изјаве у којима нас изједначавају и говоре да су обје земље криве“, рекао је Вучић.

Упитан да прокоментарише изјаву потпредсједника Владе тзв. Косова Бесника Бисљимија који је рекао да Приштина нец́е успоставити Заједницу српских општина све док се сматра да је она штетна за институције и територијални интегритет Косова, Вучић је рекао да је Бесљими кључни човек уз Куртија.

„Иначе му ништа није за вјеровати, али ако говори о намјери против Србије ту му је вјеровати, толика му је мржња против Срба и Србије“, рекао је Вучић.

Он је додао да чека да то чује од ЕУ, јер су они гаранти Бриселског споразума.

"И ми смо то питање упутули ЕУ, јер што ми да долазимо у Брисел ако не можете да гарантујете и ако тај споразум не може да се спроведе“, казао је Вучић.

Ту долазимо, како каже председник Србије, до суштине о чему је јуче причао са представницима ЕУ,а данас с чланицама Квинте, али и ЕУ поново, поставивши и питање – шта је Србија учинила лоше јуче?

Направите фусноту, када напишете да смо криви да треба да заштитите своје чедо од агресора Србије.

Позвао је и међународну заједницу да уразуми Приштину како Србија не би морала да проводи било какве мјере. Вучић је поручио Србима са Косова и Метохије, посебно онима на сјеверу јужне покрајине, да не насједају на провокације Приштине.

(БН/Б92)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

приједор

21.09.2021 11:03

Бит че ЗСО ал без изврчних овлаштењаРС је компромитовала Дејтонски спораум и само блокира државу и Албанци никада нече пристати на такво нештоФина је замишљен Дејтонски спорзум дато ентитетима економија од које се живи што је најглавније ал је србима и то ло.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кемо

21.09.2021 11:38

Испада као и увијек . Неко га напада а он се ко бива брани

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјока

21.09.2021 12:47

Република Српска це бити независна а ти се поједи од муке и остали србомрзци у педерацији

Name

Еј Дјока

21.09.2021 13:45

Та наса Рс је легло зликоваца и криминалаца. Ста це тек бити ако постане независан, с. Кореја?

Name

Елизабета Гранде

21.09.2021 12:05

Гледајте предсједнице свој интерес, ЕУ је скупина супљих политиканата!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косово није сврбија

21.09.2021 12:09

Позивају се на споразум из Брисела..само је проблем што га ЕУ и Косово тумаче на 1 исти начин,а Србија нешто сасвим контра..и онда се чуде што је ЕУ "уз Косово"...незнају ни шта подписују,само нек ЕУ им да пара..

ОДГОВОРИТЕ
Name

21.09.2021 12:58

Све це то Милокрад позлатити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

21.09.2021 14:17

Гдје је сад Русија?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђока

21.09.2021 14:20

Битно је да се Лајчак обратио на твитер-у "спустите тензије" чуј на твитеру . Као да не постоји званична процедура за обраћање дипломатских представика еу. Како га није срам вуче нас србе за нос 20 година

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цпба

21.09.2021 17:11

ЕУ са овом губицом само губи вријеме.Србија никада неће бити у ЕУ.Признао је Косово својим потписима на разне документе онда се повлачи јер не смије рећи истину.Ову власт и режим треба одмах мијењати .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никад памети

21.09.2021 19:53

Је ли истина да су Албанци при уласку у Србију узимали те привремене регистарске таблице..?? И да су Срби са Косова исто тако требали али нису, већ пролазили са српским таблицама. Толерисало им се. То је споразум обавезивао и једне и друге. Реципрично. Први је донесен 2011-е, а други споразум 2016-е и сад је истицао. Испада да Срби овдје нису поштовали обострано прихваћен спотразум. Све је ово сад игранка која не обећава ништа добро ни за кога. А понајмање за оне који су у мањини.

ОДГОВОРИТЕ