Везе ухапшених са политичким врхом Републике Српске

Судија Бранимир Јукић ноћас је донио одлуку о одређивању једномјесечног притвора Браниславу Зељковићу, директору Института за јавно здравство РС, Драгану Дубравцу, директору фирме “Промединг”, Славку Бојићу, власнику фирме “Процонтрол”, и Саши Марковић, власнику туристичке агенције “Травел4Фун”, који су ухапшени 15. 09. 2021. године због сумње да су нанијели вишемилионску штету малверзацијама са набавком медицинске опреме током пандемије корона вируса.

Република Српска 18.09.2021 | 10:54
Везе ухапшених са политичким врхом Републике Српске

Посебно одјељење Републичког тужилаштва – Специјално тужилаштво је било под великом притиском, као и Окрузни суд у Бањалуци, од стране извршне власти и политике. Уцјене су биле до те врсте да ће Уједињена Српска изаћи из коалиције са СНСД-ом или је услов да се иде под хитним поступком укидање Специјалног тужилаштва. Ухапшени су јутрос у 4.00 спроведени у Притворску јединицу КПЗ Туњице.

На рјешење о одређивању притвора имају права у року од 48 сати и то вијећу Окружног суда Бања Лука, на које се већ врши велики притисак. Веома је важно да јавност Републике Српске зна ко су ухапшени људи и чије интересе они представљају.

Бранислав Зељковић је главни оперативац Ненада Стевандића у здравственом сектору који је са позиције помоћника директора Фонда здравственог осигурања РС, гдје се такође бавио набавкама, премјештен на мјесто директора Института за јавно здравство Републике Српске.

Колико је Зељковић важан Стевандићу говори и чињеница да је његова супруга, Мирела Кајкут Зељковић посланик Уједињене Српске у НСРС. Није никаква тајна да је Зељковић све набавке радио по директним Стевандићевим налозима и да је управо зато и постао директор. Зељковићева је добијала новац за „пројекте“ и преко Савјета министара БиХ, о чему пишем ускоро.

 

Славко Бојић, чије име је много пута помињано у вези са сумњивим пословима са Владом и Буџетом Републике Српске је веома близак са Додиковим шефом обезбјеђења Мишом Парталом и директором Полиције Републике Српске Синишом Кострешевићем.

Због тих односа из истраге је и био искључен управо директор полиције. Саша Марковић је изузетно близак Влади Ђајићу, директору УКЦ-а и шефу бањалучког одбора СНСД-а.

Драган Дубравац је мање познат јавности, али није ништа мање битан у читавој причи. Наиме, Драган Дубравац је супруг Маје Дубравац, запосленице у кабинету Радована Вишковића у Влади РС, а којој је Ранко Шкрбић тетак. Шкрбић је бивши министар здравља у Додиковој Влади, гробар здравственог система Српске и о њему је сувишно трошити ријечи.

Дубравац је тако, захваљујући породичним везама постао први сарадник Ранка Шкрбића у набавкама у здравству. За вријеме док је Шкрбић био министар здравља Дубравац је обављао послове директора УКЦ-а за немедицинске послове и био Шкрбићев човјек од повјерења који је контролисао све новчане токове на УКЦ-у РС. Сада, као што видимо, проширио је дјелатност на цијели здравствени сектор.

Да је Уједињена Српска користила прилику ванредне ситуације и да су се богатили на муци грађана, док су нам људи умирали доказују вишемилионске набавке.

Хитне и ванредне вишемилионске набавке су вршене преко Ненада Стевандића, замјеника директора УКЦ РС, ухапшеног Бранислава Зељковића директора Института за јавно здравље РС, Милана Новитовића директора Републичке управе Цивилне заштите, као и Наталије Тривић, министра просвјете и културе која се “побринула” да се обезбиједе средства за дезинфекцију свих школа.

Ненад Стевандић је у паници јер ако неко од ухапшених прихвати да постане свједок сарадник и проговори о дешавањима и диловима иза кулиса откриће се поријекло имовине коју је Стевандић „стекао“ за кратко вријеме, а његовим хапшењем и падом, што се очекује у наредном периоду ако не побјегне у Србију, креће убрзано урушавање режима домино ефектом.

небојсавукановиц.инфо

Коментари / 62

Оставите коментар
Name

КРЛЕ

18.09.2021 09:10

Само напријед, Вукане, сав поштени и правдољубиви народ је уз тебе и све оне који се искрено боре против овог коруптивног, ненародног режима, највећих издајника у историји нашег народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клен Капиталац

18.09.2021 11:29

Треба одмотати клупко до краја, до Скрбица, Додика и осталих..

Name

Хаха

18.09.2021 13:55

Цуј искљуцен из истраге Костресевиц!! Вукане он је водио истрагу са нацелником Марицем и главним инспекторим Врховцем. Опет писес неистине. Ниси такав био док се ниси повезао са Лукацем. Знас ти добро да је Бојиц његов играц од МСЦ цода и јос комбинација.

Name

Одбиј

18.09.2021 14:40

А Дубравцу отац свештеник. Баш је одгојен као високоморалан!

Name

Медо

18.09.2021 09:15

Као млада особа ,само могу рећи-НАЈЕЖИХ се читајући све ово. ЖАЛОСНО ГДЈЕ ЖИВИМО. За Зељковића још горе што је образован и што није простак,шта је себи дозволио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лопов је лопов

18.09.2021 09:36

Како ме нервирате ви што причате како је неко образован.Криминалац је криминалац па нека је и доктор наука.Ваљда би га због образобања требало ослободити кривице?!

Name

Србин

18.09.2021 09:53

Драско је културнији постенији од бурле 100. Бурле једва заврсио за месара а сад ведри и облави пљацка убија краде.

Name

Ре Меди

18.09.2021 09:57

Може он бити и добитник Нобелове награде а не само да је завршио факултет- сваки човјек просјечне интилигенције са доста рада и упорности може завршити факултет. Морал и поштење се не добијају на факултету…. Ко год да он јесте, ако је непоштено стекао и кутију шибица треба да одговара!

Name

Те Србин

18.09.2021 14:18

Који Драско?? Онај сто се слика само.

Name

ВЕТЕРАН

18.09.2021 09:16

Сваким даном у сваком погледу се руше као кула од карата...претјерали у свему..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.09.2021 09:48

Дај Боже здравља и радости

Name

Деутсцхланд

18.09.2021 13:32

Па зар овај Бојиц,из Кнезева,Хоце лоповлук,цедо Вуковић,олицење лоповлука У сумарији Кнежево,немају аутобуса, У 21 вијеку,дневно Хиљаде кубика суме,сијеку,и Додику ,саљу,проклети,СНСд,и они Који су У њему,сколе затворене,

Name

Идеално

18.09.2021 20:54

Оо, мајко мила јесу се увезали и испреплетали...па ја незнам да ли би се ту и паук снашао...

Name

Луле

18.09.2021 09:31

Људи, шта сте навалили на поријекло имовине Ненада Стевандића? Човјек је продао двије њиве у околини Дрвара и све уложио у некретнине у Бањалуци и Београду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

18.09.2021 09:54

Хахахаха... добра :)

Name

Ре

18.09.2021 11:05

Имаш право ,те парцеле биле су близу пећине гдје се Тито скривао, ту је земља на великој цјени, браво за тебе.

Name

Мyстерy

18.09.2021 09:32

Питање свих питања је ко стоји иза овога?Откуд то да се тужилаштво усудило радити што никад до сад није-истраживати чланове државне криминалне организације.Додуше не оне најважније,али и ово је невјероватно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.09.2021 09:49

Прелила кап воде из бурета лоповлука...

Name

ја

18.09.2021 09:58

Добро је поцело ! Дај бозе боље да заврси !!!

Name

ре

18.09.2021 09:59

Одговор је јасан.Шта се може овде десити а да то не аминује Баја.Само шта му је интерес ? Видјеће се и то некад.

Name

Поруке за УС

18.09.2021 10:13

Чим се хапси неко из власти, значи да је у питању политички обрачун, чекамо да испливају детаљи и разлози. Оно што забрињава је да обрачун против корупције још није на видику, то ће чекати неке будуће генерације. И код нас је парола, ко је јамио, јамио је.

Name

Боро

18.09.2021 10:28

Да то је питање свих питања.

Name

Ре

18.09.2021 12:31

Досао нови високи представник Смит кога Миле не признаје. Смит трази рад правосудних институција. Сад је јасно сто га не признаје!

Name

озрен72

18.09.2021 12:33

Меркелова је била и отисла са Балкана, прије пар дана. Разговарала са Корајлићком из ТИ, Матт Палмер добио задатак да ријеши питање Изборног закона БиХ, Тадићка одлази са мјеста главног тужиоца БиХ. Случајности чисто сумњам. А, Шмит прије пар дана изјави да ће бонска овлаштења користити само када ја криминал и корупција присутна код бх политичара. Свакако, најлакше и најемотивније код народа пролази пљачка у ковид периоду. Ту се Баја не пита ништа. Лукач су сви заборавили али чини ми се да би он, спашавајући себе, могао бити кључни "свједок сарадник". Долази вријеме резервног играча: др Миличевића из Теслића са којим су прије пар дана разговарали американци.

Name

Приједорцанин

19.09.2021 20:05

Ста ми се спириц радмановиц и јос неки црвени кримоси притајили.Нисмо вас заборавили пуно смо се вас позелели

Name

Реално

18.09.2021 09:50

Еее на муци градјана пуните себи џепове, ма у затвор јаста. Ускоро и Стевандица иза ресетака и остале "кадрове" Уједињене Српске, ту нема нико поштен. Он директор, жена му посланик, срам вас било, јел вам мало пара,па јос и на муци јадног народа узимате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

18.09.2021 09:55

И питамо се засто је здравство у губитцима.Мозе ли то наса марва сватити да су свугдје власт запосјели мафијаси који се енормно богате на рацун народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

18.09.2021 09:55

У Рибнику је исти, ако падне директор шумарије Жељко за њим пада и криминалац Зоран Стојичић, који су заједно ојадили шумарију и општину

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

18.09.2021 09:56

Па Стевандиц ти је ратни пљацкас и до данас није престао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све истина

18.09.2021 10:01

Све 100% тачно! Има нас још поштених у Снсд у из Бањалуке који смо мислили да ће се предсједник Додик отарасити свих лопова и криминалаца и сељака у странци и коалиционих партнера , међутим све је измакло контроли , дозволио је поготово у Бањалуци дан се читав град смије и самим крмком Стевандицем, направио раздор у Снсд у , а морам рећи и Шкрбићем, уништио је све добро у Снсд у , окупио је саме хоштаплере из Бањалуке и што је још горе највише из околине који немају везе. Са Бањслуком и направио прави раздор у Бањалуци што и резултат избора показује , јавност зна за криминал у здравству већ годинама , сад су ту Шуме ,Путеви , Аутопутеви , Поште, никог не смјењује и не процесуира и народ то више не може гледати ни трпјети , бар да је Владу смијенио или неког од министара, ништа урађено није а народ све бијеснији због ето рецимо Стевандица , Шкрбића Итд ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Све истина

18.09.2021 13:24

Које постење,ста прицас ?

Name

Ја

18.09.2021 13:33

Ово и јесте акција полиције да се оцисти владајуца коалиција од лопова. Само напријед Костресевицу , хапси Лукацеве играце. То је организована мафија.

Name

Избјеглица

18.09.2021 10:10

Стезе се добро обруц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

18.09.2021 10:31

Оцигледно је да се ради о добро умрезеној криминалној хоботници, коју це бити изузетно теско разбити, због цињенице да њени краци досезу до највисега врха власти у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

18.09.2021 10:58

То вукановицу све преваранти који се богате на сиротињи.

Name

УС РС

18.09.2021 10:59

Зељковиц је све радио по наредјењу свог сефа Стевандица,све се то мозе доказати.

Name

Зворник

18.09.2021 11:03

Гдје је ту висковиц? Респиратори, сатор, дзип итд?

Name

Уједињена

18.09.2021 11:08

Хапсите под хитно сефа Стевандица док није утекао у Србију.

Name

СДС

18.09.2021 11:11

Сто нас је напустио да мозе красти у власти.Усладило му се од прије.Хапсит Стевандица под хитно,он је главни.

Name

Лакташи

18.09.2021 10:43

Наравно, и будала зна да је то енормно висок криминал и новац а да у то није упетљан врховни вођа,јадо. Јасно ко дан,само паметно водити поступак и сви на одговорност и казну према заслузи.Не покренути пред притиском црвених братоубица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

18.09.2021 10:54

Још мало па полицији ваља поранити у 5 х. ујутро у Бакинце.?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван

18.09.2021 12:24

Е то ће да буде славље. Још успут да сврате по сина и ћерку.

Name

W

18.09.2021 14:24

Тад би било весеље али за сада да Богда.

Name

Мисо

18.09.2021 11:00

Ово је удар на Републику људи до зовите се памети Ово све долази из сарајева

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахаха

18.09.2021 13:04

Ахахахахахахахаааахха

Name

Марко

18.09.2021 11:15

Подршка тужиоцу Бајићу и његовим сарадницима који нам улијевате бар мало наде да останемо у РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој јој

18.09.2021 14:03

До скора је требао бити ухапсен а сад браво Бајицу. Бозе сацувај како се прелијевате.

Name

Пројављујте мароде

18.09.2021 11:29

Све сто знате о злоупотребама и извлацењу дрзавних пара, само јавно, са именима, само јсвно прозовати лопове…Доста висе мафијаса који се за кратко вријеме обогате, а народ све сиромаснији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

18.09.2021 12:23

Сва проневјерена средства су у Стевандицевим некретнинама.Под хитно му све одузети.

Name

врцо

18.09.2021 12:53

Ненад Стевандић идеалан за руководиоца фарме свиња

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

18.09.2021 13:28

Од овога нема ништа. Тачно је да су ухапшени, на Суду Тужилаштво "неће ништа доказати". Све ово је да се Народ мало забави и да види да "држава функционише и да нема недодирљивих".

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛЕКСАНДАР ЛАЈИЋ - СРБАЦ

18.09.2021 13:33

Е овако. 1. Наравно да требају на робију и много већи играчи од ових сада приведених, да не кажем шефови (да будем коректан, наравно ако се докаже кривица, што би требала бити само формалност). Ненад Стевандић треба прије свега да буде процесуиран за ратне злочине. То је и један од главних разлога, што је прешао у власт 2015. године. Да га власт сачува од процеса, јер се баш тада појавила та прича. 2. Исто тако морају на робију и ови сада приведени. Разлика може бити само у дужини казне. Ови мање година, а шефови више. Јер видим да многи бране ове сада, као нешто су они морали и то. Нису они морали ништа. Зашто нису радили неки посао гдје је плата до 1000КМ, као и 98% радника у овој земљи, па их не би тражила полиција. Или зашто нису одбили наређења и дали отказ. А не брате мој, хоће то "леба преко погаче". Сви да буду неки директори, а не би знали чувати кокошињац. Па да за двије или три години, постану "тајфуни". Хоће ли икада народ научити, да не постоји она "да је добро живјети, а ништа не радити". Знате ли ви колико је пар стотина хиљада евра и колико година неко мора да ради за то, ако има плату 1000КМ (а многи ни толико немају)?!?!?! А ови то узму за годину или двије?!?!?! Све то на робију. Можда добијемо и неку нову "певачицу" тамо. 3. Што би "река мој брат Спарта" - "Ееј. А, го*но ћемо у септичку јаму. Тамо му је добро. Тамо је дома". 4. Оде и Гордана Тадић. Идемо даље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгомир

18.09.2021 13:58

Ваљда је сада свима који бране власт, потпуно јасно, да им није ни мало важна РС у смислу државе која пружа сигурност свим Србима, већ лично богаћење и стварање државе у којој ће они и припадници њихове касте моћи да раде шта хоће, бахате се како хоће, дајући обичном народу мрвице и лажна обећања и сигурност од непријатеља, повећавајући пензије 2%, а поскупљујући живот 10%

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааааа

18.09.2021 14:20

Вукан Драшко и Јелена трио који побјеђује ову Додикову мафију и криминал 22-е.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брат

18.09.2021 14:23

ВУКАНЕ, БОРЕНОВИЋУ, НЕ ПОПУШТАЈТЕ! ЗАЈАШИТЕ САД ПО РЕСПОРАТОРИМА, КОЈЕ ЈЕ ЗАЧАЧКАО БОРЕНОВИЋ. БРАЋА ДАЛТОН, ПАРДОН БАБИЋ, И ВЈЕРНА ЉУБА МЛАЂЕГА, ДОВЕШЋЕ ДО ДОДИКА. КРЕНУЛА ЈЕ ПАРТИЈА ДОМИНА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

18.09.2021 14:24

Иста је ситуација у свим фирмама од друштвеног односно државног значаја. Волио бих када би ми неко навео барем једну фирму или институцију у држави у којој се ово исто не ради. Слиједи награда...

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааааа

18.09.2021 14:26

Све у ћузууууу,свићееееее

ОДГОВОРИТЕ
Name

Али

18.09.2021 16:21

Прво највећи галамдзија, па онда остали. Глава ове пљачкашке хоботнице у РС.

Name

Доктор

18.09.2021 14:38

Хапсите велику Србенду Стевандица, вријеме је. Глумац један велики. И он и Наталија Тривиц неписмена. Узас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛЕКСАНДАР ЛАЈИЋ - СРБАЦ

18.09.2021 16:00

Иначе, Драган Лукач "држи кључ свега" и може много доброг посла да одради и да многе пошаље тамо гдје се не плаћа храна, смјештај, струја и остало, а без луксуза. Али видјеће се још. 2/2

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

18.09.2021 16:13

Бајицу све по реду хапси сад. Кренуо си од репа али стице се и до главе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да,а Рајцевиц

18.09.2021 19:21

Ово је тацно све до Наталие Тривиц а за високо образовање И институте исту улогу као НТривиц је имао СРајцевиц.Послије тога су одигравали ректори а посебну улогу је имао политицки Ректор УНИБЛа Радослав Гајанин

ОДГОВОРИТЕ