Телеком Србија позива СББ на фер и поштену утакмицу

“Не чуди ме што се СББ и Јунајтед група тешко сналазе на конкурентном тржишту, јер су навикли на повлашћени положај, да праве картеле и да крше законе”, одговорио је Лучић на оптужбе тајкуна против Републике Србије.

Србија 18.09.2021 | 10:25
Телеком Србија позива СББ на фер и поштену утакмицу

На панелу о телекомуникацијама у оквиру конференције “Дигитал 2021”, где су челни људи водећих компанија требало да говоре о стручним едукативним темама, догодио се прави скандал! 

Наиме, директор СББ-а Милија Зековић искористио је прилику да се обруши на државу Србију, у маниру свог шефа Драгана Шолака, првог човека Јунајтед групе чији је СББ део. Зековић је оптужио државу да гуши конкуренцију на тржишту телекомуникација и да не дозвољава његовој компанији да се даље шири, као и да је Шолакова групација због тога поднела тужбу против Републике Србије у Вашингтону.

Генерални директор Телекома Владимир Лучић, изненађен оваквим поступком Зековића, није хтео да остане нем на изговорене лажи и на наставак Шолакове кампање против државе.

“Нисам очекивао овако некоректан наступ директора СББ-а, овај скуп је замишљен као место за стручан, едукативан разговор. И не могу да прећутим изговорене лажи”, смиреним тоном је почео Лучић.

Потом је први човек Телекома ударио на СББ и Јунајтед групу, подсетио је на њихову праксу из прошлости и указао на актуелне чињенице.

“Захваљући овој држави, коју без престанка оптужујете за све и свашта, својевремено је направљен СББ. Држава вам је у неким ранијим периодима дозвољавала да растете на илегалној изградњи инфраструктуре користећи управо Телеком и електро-мрежу државе, чак у многим сегментима потпуно незаконито, наносећи мултимилионску штету државном буџету и самим тим грађанима Србије. СББ је у свим већим градовима имао 80-90 одсто тржишног учешћа, чак је и данас у Новом Саду на пример тако. Постојао је картел кабловских оператера руковођен СББ-ом, нису нападали једни друге, а сви су нападали Телеком”, одлучно је објаснио Владимир Лучић.

Потом је генерални директор Телекома подсетио на још неке чињенице.

“СББ је годинама, потпуно незаконито, руководио картелима. Мањи кабловски оператери нису смели  да нападају свог ‘шефа’, нису смели да улазе у велике градове, имали су поделу територије, за шта је знао сваки грађанин! Тек консолидацијом Телекома, када се компанија тргла из зимског сна, заправо је дошло до успостављања конкурентног тржишта у Србији, на којем се СББ и Јунајтед група очигледно тешко сналазе јер су навикли на повлашћени положај”, закључио је Владимир Лучић.

Говорећи о стратегији Телекома, он је рекао да је врло једноставна и окренута средњерочном и дугорочном пословном успеху те велике државне компаније.

“Прво смо консолидовали пословање на тржиштима у Србији, БиХ и Црној Гори, где смо присутни као оператер и са класичним услугама. Када смо се стабилизовали, када смо постигли ниво тржишног учешћа који је задовољавајући и који нам даје сигурну базу сталног прихода у наредних 10 година, окренули смо се новим изворима прихода – улагање у медијске садржаје попут серија, филмова и спортских програма, затим у нове иновативне пројекте попут Вентуре Цапитал Фонда за подршку стартаповима, као и уласком у нова тржишта попут Северне Македоније. Улазимо и на тржишта Немачке и Швајцарске, по узору на Аустрију где већ имамо 100.000 корисника”, навео је генерални  директор Телекома Владимир Лучић.

“Државни службеник” у Латинској Америци!

“Са дигиталним сервисима и садржајем из наше производње намеравамо да нападнемо читав свет! Поред пробоја у делу Западне Европе, са чиме управо крећемо, постајемо извозник серијског програма, па је серија ‘Државни службеник’, веома успешна и популарна у Србији, недавно продата за емитовање у Латинској Америци!”, рекао је први човек Телекома Владимир Лучић.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Реално

18.09.2021 09:02

Добро им Лучић одбруси. Баш су се осилили а услуга никаква.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања

18.09.2021 09:36

Браво Владимире! Жути су им много помогли да постану то што јесу, а све на рачун државе Србије.

ОДГОВОРИТЕ