Синдикат: Кривична пријава против бивше министрице

Синдикат управе Републике Српске, поднио је кривичну пријаву против бившег министра управе и локалне самоуправе Лејле Решић и предсједника Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС Бранка Зеленовића.

Република Српска 17.09.2021 | 17:11
Синдикат: Кривична пријава против бивше министрице

Кривична пријава је поднијета на основу одлуке Уставног суда Републике Српске, која је, како тврде у Синдикату управе потврдила да су Решићева и Зеленовић злоупотријебили службени положај.

У кривичној пријави која је предата бањалучком Окружном тужилаштву се наводи да су Решићева и Зеленовић 2020. године потписали измјене Посебног колективног уговора за раднике у локалној самоуправи, што је према тврдњама Синдиката управе, било незаконито и неуставно.

Марић очекује од поступајућег тужиоца да проведе истрагу, а да одговорни буду изведени пред суд.

Предсједник Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби одговара да нема проблем да се било гдје истраже евентуалне незаконитости. Бранко Зеленовић међутим наводи да је оспорени колективни уговор истекао у 2020. години, али да је потписан нови који је на снази у пуном капацитету.

Бивши министар управе и локалне самоуправе Лејла Решић није одговарала на наше телефонске позиве.

Из ресорног министарства је раније поручено да је спорни колективни уговор прво потписан са Синдикатом управе, а након измјене Закона о раду и са другим синдикатом који дјелује у оквиру Савеза синдикатом који је измјенама закона стекао репрезентативност. 

(БН) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Томо

17.09.2021 15:33

Ја сам јуче схватио да је све у овој држави отишло правац у п.м.Видим човјека у радном одијелу електродистрибуције шамац.Попричам док дам стајо у реду,људи причају да он завршио економску школу и сијалицу не зна заврнит.Такви да нам раде око струје.Имал ико паметан да свати да он може убити људе у тој фирми а и нас.Земљо отвори се молим те ал прогутај тскве а фин народ остави да живи с миром.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.09.2021 16:14

таквих има и у бањалуци у електро,колико хоцес,и не мозе им нико ниста,а ако и споменес нецију струцну спрему,одмах на рибање код сефова,као да си несто крив,а ови недодирљиви

Name

Неподобни

17.09.2021 17:08

Е ста је таквих у ТЈ Србац, све сами електрицари(а некад били конобари,бравари,ватрогасци,трактористи) и сад су сви електрицари јер су купили дипломе(сироки бријег,грацаница и цазин),а да не заборавимо руководеци кадар ткз.инжењери виа Травник и Примус,а о магистру економије не би тросио ријеци и све скупа велики "кадрови" снсд-а

Name

Треба тако

17.09.2021 18:25

Код нас у Дому Рада Врањесевиц се не зна ни ко пије ни ко плаћа. Све отишло у пм. Дуговања устамове мало је рећи да су огромна, плате по заслугама, за сваког другачија. Луда кућа. У правом смислу.

Name

Ре Томо

18.09.2021 20:25

Е пријатељу,тај је већ купио диплому електричара а иначе је потрчко Ђурђевића.Случај за СИПУ.

Name

Синдикат

17.09.2021 17:18

Па тај Зеленовиц је сам себе изабрао за предсједника синдиката у Водама Српске одвео 20 људи у Требиње о троску синдиката и изабрао сам себе предсједник је и и Водама Српске синдиката и гранског. На посао не долази јер је предсједник комисије за полагање возацког а директор га стити као белог медвједа у Водама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арте

17.09.2021 20:33

А те сто је одвео о троску Вода су балавци примљени на посао пред просле изборе и искљуциво странацки кадар СНСДа или Дрпоса сателитске њихове партије. Кад их питас сто су исли у Требиње они ни не знају да је том приликом изабран Предсједник вец казу Бранко ме ставио на списак, јер сам се уцланила у Синдикат, а њему је битно да има сто веци број ??? Исло се слузбеним возилима, писани налози за дневнице, плацени пуни трошкови спавања и хране и плус руцак у Херцег Новом. Знаци са службеним возилима и границу дрзавну прелазили. Па ево материјала Тузиластву, лако це им ово бити са доказу.

Name

Рале

17.09.2021 17:42

Ста казе Ранка предсједница

ОДГОВОРИТЕ
Name

Преварант

17.09.2021 20:10

Какав синдикалац Зеленовић, па људи моји...Сви ми који знамо Зеленог, знамо да он једино воли жене и паре, све што сада ради по Бијељини, ради преко Синдиката и може му се..Сам се хвали о томе у друштву...Навукла га Ранка поштено да би се светила овим другима, сад ће Зеленовић ни крив ни дужан одговарати, још ће робије заглавити због незнања..