"Мислим да знам ко су амбасадори, о томе ће се писати за 10, 20 ..."

Председник Александар Вучић рекао је да је сигуран да Саша Јанковић није слагао да су му амбасаде нудиле помоћ да га сруши са власти.

Србија 15.09.2021 | 09:13
"Мислим да знам ко су амбасадори, о томе ће се писати за 10, 20 ..."

Захвалан сам му што је то рекао, и сигуран сам да није слагао. За то је потребна вишеслојна анализа, озбиљнијих ту ствари има које су изречене, и које сведоче о времену у коме живимо. Указао бих само на једну ствар, која је природна и нормална, и не треба људе да изненађује. Важно је да је господин Јанковић рекао да су то амбасадори, а не нижи службеници. То је веома важна чињеница", рекао је Вучић.

Упозорио је да су то директно представници држава који су то говорили.

"Мислим да знам и који су. А ја желим да питам људе: "А зашто ви мислите да они хоће да ја будем на власти". Па ја нећу да уништавамо "стреле", што бих ја био у њиховом интересу, ако Србија брже напредује од осталих. Што да ме воле, па нисам им из ока испао", рекао је он.

Вучић каже да не мисли да су хтели да га убију, али им је, како тврди "неко достављао његов кардиоваскуларни картон".

"Али није страшно умрети, сви ћемо једном умрети. Много је важна та његова изјава за историју Србије. О томе ће се писати за 10, 20 или 50 година. Што се мене тиче, док сам на овом месту водићу политику самосталне, слободне, независне Србије, и водећи рачуна само о нашим интересима. За такву политику увек морате да платите одређену цену. Сви заједно опозициони лидери немају негативних објава као и ја. Тако то изгледа у диктатури", рекао је он.

Вучић је поручио да нико не може да победи резултат и рад, и рекао је да многи због сујете одлазе у стране амбасаде.

"Сигуран сам да то није усамљен случај, већ има десетине таквих људи. Има људи у мојој странци који имају само позитивне објаве, према истраживањима које смо радили. Али нико за њих неће гласати. Људе занима садржај, а не објаве", рекао је Вучић.

редседник Александар Вучић прокоментарисао је данас претње премијера тзв. Косова Аљбина Куртија о увођењу мера реципроцитета.

"За нас је важно да, колико је могуће, сачувамо сигурност наших људ на КиМ. Зато ћемо видети каква ће бити реакција на пресуду у трећем степену Ивану Тодосијевићу. То је за нас од кључног значаја“, поручио је Вучић.

Рекао је да треба видети и шта су друге ствари око поштовања Бриселског споразума, хоће ли да ураде или не.

"Да утичете на ирационалне потезе апсолутно је немогуће. Не можете да промените ништа"“, закључио је Вучић после приказа наоружања и војне опреме на Усћу.

На питање коме је било у интересу да буду уништава оружје, Вучић је казао да смо некада уништавали "Стреле", за 200 долара, а да то данас више није случај.

"То што смо уништавали сада имамо више хиљада комада. Ми данас развијамо нашу војску, војно смо неутрални, самостална, независна и слободарска земља која уме да чува себе и не угрожава никога“," подвукао је он.

Рекао је да није лако бити независна и неутрална, слободарска земља, да морате имати своје оружје и оруђе за одбрану. Указао је да Војска данас има доста "Игли", "Стрела", да су сви ресурси обновљени, па тако су и резерве хране на нивоу од 100 одсто.

"Све смо се снабдели и дали много више новца него раније. Стање Војске је боље. Оно што недостаје то су људи и то ћемо морати платама да осигурамо. Мораћемо додатно да мотивишемо стручне људе који нам недостају"“, казао је он.

Вучић је навео да је синоћ слушао Сашу Јанковић и навео је да је захвалан на томе и сматра да "није лагао".

"Важно је да је Јанковић рекао да су то били амбасадори, а не нижи службеници, већ директни представници држава. Мислим да знам који су", објаснио је председник Србије.

(Б92 Фото: Тањуг)

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Јоја

15.09.2021 07:49

Зивела Велика Србија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

15.09.2021 08:32

Како градјани Србије могу трпити ово испирqње мозга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србија

15.09.2021 08:44

Има галопирајућу стопу БДПа у односу на регион, најбрже се развија, 70.000 људи је запослено само од њемачких инвестиција, тако да народ мало обраћа пажњу на ова популистичка лупетања. А и какав би то био српски лидер без одређене дозе србовања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јао,брале

15.09.2021 12:03

Јој овај све зна а зна и да лазе да му безкрајно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБИЈА

15.09.2021 18:40

Па нормално да зна ко су Амбасадори ал несме да казе, ал ја цу да казем то су Амбасадори Америке,Енглеске и Немацке мозда и Француске то су ти Амбасадори.

ОДГОВОРИТЕ