Незадовољна радом локалног СДС-а иступила из клуба СДС-а

Редакцији портала Дешавања у Бијељини достављено је саопштење одборника СДС Бијељина, Мирјане Орашанин, које преносимо у цјелости:

Република Српска 13.09.2021 | 14:35
Незадовољна радом локалног СДС-а иступила из клуба СДС-а

"Поштовани грађани Бијељине и Републике Српске, донијела сам одлуку да изађем из Клуба одборника СДС Бијељина и убудуће ћу дјеловати као независни одборник у Скупштини Града Бијељина.

Разлог за овакав мој корак јесте неслагање са руководством ГО СДС Бијељина, а првенствено неслагање са предсједником Градског одбора, Томицом Стојановићем и већим дијелом  предсједништва..., а у погледу начина вођења странке.

ГО СДС у Бијељини одликује нерад, неорганизованост, лоши међуљудски односи, креирање таквог амбијента у коме се брине само о личним интересима и позиционирању чланова предсједништва.
 
ГО СДС Бијељина не окупља, не организује, не позива људе, прави селекцију људи на основу географског поријекла. ГО СДС Бијељина не ради ништа у погледу јачања странке и њене афирмације. На привлачењу нових, професионално остварених и некомпромитованих људи се не ради ништа, јер у оваквом ГО СДС у Бијељини за такве људе нема мјеста.
           
Свакодневно разговарам са великим бројем људи, симпатизера, активиста, чланова, кандидата са одборничке листе, и сви исказују незадовољство радом странке.

Осим тога, људи који су нас подржали на изборима свакодневно ме заустављају на улици  и исказују своје незадовољство  јер њихова очекивања  нису остварена.
 
Желим да нагласим да сам, као професор на Универзитету и приватник већ 16 година,  потпуно професионално и материјално обезбијеђена и да јако лијепо живим од свог рада, такође запошљавам 26 људи који издржавају своје породице радећи у мојој фирми.
 
Дакле, у политику нисам ушла да бих добила неку позицију, нити ми то треба, нити сам је икада од било кога тражила. Ушла сам са ентузијазмом да допринесем промјенама, да мијењамо друштво, да унаприједимо Бијељину, мој концепт је био БИЈЕЉИНА-ЛИДЕР РЕГИОНА, и да Српску демократску странку ојачамо, оснажимо новим кадровима и вратимо на челно мјесто на политичкој сцени Бијељине.
 
Међутим, са оваквим руководством СДС у Бијељини то није могуће.

Више пута сам разговарала и са предсједником ГО СДС у Бијељини, Томицом Стојановићем, и другима и упозоравала на овакво стање, али нисам наишла на разумијевање.
 
 Мој данашњи чин је црвено дугме, упаљен аларм упозорења СДС РС, да СДС у Бијељини не функционише.
 
Сви добронамјерни људи који желе добро СДС схватиће да је овај мој чин добронамјеран и усмјерен на спашавање СДС у Бијељини.
 
Остајем члан Српске демократске странке и настављам своје дјеловање као независни одборник, јер не желим бити дио лошег амбијента, нити желим да ме грађани идентификују са нерадом и лошим резултатима.
 
Проф. др Мирјана Орашанин"

(Дешавања у Бијељини)

Коментари / 34

Оставите коментар
Name

РАСПУЦХИН

13.09.2021 12:53

Овој дами апсолутно вјерујем. Образована , шармантна и надасве пристојна а као таква се не уклапа у овакве какве је описала. На нашу жалост , све су прилике да нам се позиција и опозиција јако мало разликују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАМЕТНОМ ДОСТА

13.09.2021 13:50

У Добоју је још горе, тамо је предсједник СДС син од човјека који је 30.година уз Обрена и који све што има стекао је помоћу Обрена. Паметном доста. Шаровић полако али сигурно уништава СДС.

Name

ре

13.09.2021 18:23

Докторица је заврсила Сингидунум!

Name

Кадим се да..

14.09.2021 04:23

..мала прелази у црвене

Name

Шта рећи?!

14.09.2021 17:34

Сви по приватним факултетима постадоше мастери и доктори. Све велики умови. Јадно, тужно и жалосно.

Name

Аналитика

13.09.2021 13:06

Ста би за брендирање Семберског купуса? Томица мора да расписе странацке изборе, неце народ са Мицином трецином, мора да се мијења предсједник ГО СДСа Бијељина, ако цемо постено...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињеница је

13.09.2021 17:20

Мицо је на рузан нацин издао Странку, коју је максимално искористио, а с њим је отисла вецина полтрона и никоговица. Томица је остао готово сам на овој политицкој вјетрометини, успијевси одрзати странку, као и извојевати побједу за градонацелника Бн. Љубису је мало ко познавао, гласове је добио вецински ради Томице, који има своје мјесто у народу. Орасанин јесте сколована и како казе остварена, али претпостављам да није добила брзински неку знацајну функцију, цим јој је повриједјен супер его, па напуста Сдс, али ипак носи мандат, оправдавајуци се неинтелигентно неувјерљиво, бацајуци љагу на цасног цовјека, сто говори највисе о њој самој...

Name

Дрекавац!!

13.09.2021 13:06

Вјерујем ! У чему би се они разликовали од позиције...само лете пред камере и продају "памет" као да ће са њиховим доласком нестати свих проблема...људи моји дајте се мало сви спусстите на земљу . Народу су потребни радни и разумни људи који могу и знају шта је два и два и који виде даље поштујући све паметне идеје и људе ....Доста је ових солера који мисле да све на свијету знају и да без њих ништа неможе. Храбра одлука и нека је иступила ... Ваљда ће се једном појавити мудар и сабран човјек који зна да саслуша и да паметно одлучи кад треба !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Толико о томе.

13.09.2021 13:07

СДС је притисак големи. Захтијевају се немогуцности и неспособности Кандидују се зивови, и врагови. Али добро сад ... СДС ипак је направио минимални искорак након медиаактивног дебакла 2021. Бољи је знатно од ПДПа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрска бн

13.09.2021 13:17

Томица је Мицина десна рука, све малверзације је радио са Мицом. Мициц га је и оставио у СДСу да игра двојну улогу, да не дозволи да ојаца СДС, а за изборе је радио све вријеме за Мицу, док је Љубису оставио на ледини. Јос није расписао странацке изборе, цека да у главни одбор убаци своје људе. Хоце опет краде као са Мицицем, само сто му Љубиса не да, и неце му допустити. Зна се колико је Љубиса имао гласова у Бијељини, а колико СДС. Неце народ са Томицом, зна народ све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗК

13.09.2021 19:14

Како те болан није стид прицати против Томице. Са сто проблема никад није издаао странку. Погледај ста остали раде. Свака цаст Томици, за мене је цовјек на мјесту.

Name

Јоксим

13.09.2021 13:20

Још један политичар који се политиком бави ради народа. Па госпођо драга, врати мандат СДСу, а наследећим наступи самостално или оснуј странку и заслужи мандат. Прелетачи, популарни папци постоје само у политици Републике Српске. У Црној Гори ни за 20 милиона се мандат не продаје. Вријеме ће показати шта је дотична остварила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.09.2021 15:24

А мозе ли да странка врати гласове кандидату? И ти има смисла. Има бираца који искљуциво заокрузују име, а на пребројавању се странци рацуна глас? Дакле, с које год стране окренес, није коректно тезити некој страни. Генерално, свако ко размисља разумом није добродосао у секте (странке). У свакој има икона којој се цланство мора поклонити и слиједити

Name

Ацо

14.09.2021 05:24

Боље се информис, па онда паметуј...

Name

Реално

13.09.2021 13:27

Томицин највећи домет је да организује кување котлића за мањи број људи. Шаровић га је давно требао склонити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

13.09.2021 13:28

Свака част ! Веома искрено и коректно жена изнијела своје виђење рада у ГО СДС Бијељина.Требају извршити и изабрати нови ГО и спремно дочекати наредне изборе !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

13.09.2021 13:31

Дјевојко, браво, па тај Томица ма то је гурсуз жешћи, мален, пендав неостварен, њега не воли ни мајка, одвратан и пун себе а метар и жилет, пола човјека у сваком смислу те ријечи !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боб

13.09.2021 13:42

Ти мора да си двометрас, згодан , лијеп и паметан.

Name

Ре Боб

13.09.2021 23:34

???

Name

Драганако

13.09.2021 13:41

Ако господин Саровиц не буде овакве људе бирао или је лазни опозиционар или није довољно паметан да води опозицију. Ова господја , Вукан и јос многи ако не додју у први план и ако правда за давида не удје у опозицију немају ста тразити на изборимаили то све раде намјерно . ? Под хитно оцистити све кадрове из сдс и ставити људе као ова господја на цело странке или је све изгубљено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д.Н.

13.09.2021 14:10

Није напустила странку, вец клуб одборника. Руководству СДС не треба нико паметнији и људи са идејама и визијама него послушни. Њу нико не зове која је др економских наука, понизавају је па Због тога и јесу резултати какви су.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данко

13.09.2021 14:11

Ово је знак да ће Томица ускоро бити смијењен. Прича се да је то мјесто Шаровић обећао Љубиши.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

13.09.2021 14:43

Ја пишем мјесецима да је СДС у БН слаб и умртвљен. Тај Томица је догурао свој максимум добивши незаслужено клупу у НСРС. И то је то даље није способан.

Name

555

13.09.2021 15:13

Мирјана свакати цаст нека насег СДС, самога треба процесљати ја И Дан Дана'с залим Говедарицу поз.

Name

Миле

13.09.2021 18:52

Томице народ те неце, иступи из сранке! Онда цете видјети како се за 7 дана пуни странка, младим, постеним и здравим ткивом...

Name

Јово

13.09.2021 14:11

Искрено ово се није смјело десит да се осипају квалитетни струцни кадрови компромиси се морају наци, Сјецам се добро кад су избори сваки глас нам је битан, тезња по мени сваке странке Па и Сдс да привлаци људе да се умножавају сто бих ми неција идеја памет сметала не јасно ми је Сдс је странка којој треба снага памет људи који се разликују од позиције без Непотизма, са идејом једнаких санси за све, мора се разликоват од позиције који су приватизовали дрзаву који су само своји, будите сигурни да градани све осјете и виде на својој кози, Мицо није слуцајно изгубио оглусио се одродио од народа мислио је да сила Додо је довољна Љубисин је слоган био испрузена рука сваком граданину али оглусит се о људе који су заједно допринијели овој побједи није добро прво за народ који зели промјене и странку Сдс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познаваоц прилика

13.09.2021 14:53

Ако ти смета кубик ,не сметају ти ова два одборника СДС па да их напустиш. Иде реконструкција у ГО Бн и Љубиша долази на чело то је јасно. Али ово није тај начин госп.Одборнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миладин

13.09.2021 15:01

Ако сте незадовољан градским одбором требали сте напустити градски одбор а не оставити колеге одборнике на цједилу

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС бања лука

13.09.2021 15:01

Врати мандат, ниси га ти добила него на ледјима странке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам за друга

13.09.2021 15:04

Гдје иде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

13.09.2021 18:46

Ко је ова Пепељуга???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако

13.09.2021 19:18

Тако смо и ми вјетовали у нашег Зоку. А он запосли све своје и многе из бивше власти. Зашто то Зоки ради ко ће га знати. Нема овдје просперитета. Мора се бјежати са свога огњишта. Ко год дође на власт исти је. Нема човјек коме да вјерује

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо

13.09.2021 19:55

Шупља прица и Интернет политицар. Све као она зна да су тамо неки лопови и својим оцима гледа ста ради а ниста да подузме против тога. Само се на крају измакла и прогласила све колеге лоповима. Господјо, кад знате да је неко лопов, тузите га. Урадите несто конкретно. Овако сте само рекли да сте, уствари, били сауцесник јер сте све то гледали и шутили. Једна неписмена нана Фата је успјела срусити цркву само зато јер је то жељела. Ви, господјо, не зелите ниста добро своме народу јер сте дозволили лоповима да краду и шутили сте. Ако је могла нана Фата, мозете и ви бар некоме и бар тузбу слозити. Јок, код нас никад ни један политицар није заврсио у прдекани јер то не одговара ни опозицији ни властима. Дрзите се једни других и не мозете једни без других јер не би онда могли народу продавати маглу. Морали би прицати о економији а ту сте много много танки јер сте сви све скупа покрали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Абц

13.09.2021 20:35

Заборавила си реци да тих 26 људи издрзава и твоју фамилију. Посто фирма без радника није фирма.

ОДГОВОРИТЕ