Полиција у Загребу открила ко је покушао убити Гладовића

Гладовић, који има и хрватско држављанство, у својим је медијским иступима након покушаја убиства за наручивање властите ликвидације оптужио кума Милорада Додика и Будимира Станковића с којим је дошао у пословни сукоб, подсјетио је данас Јутарњи лист.

Регион 12.09.2021 | 12:08
Полиција у Загребу открила ко је покушао убити Гладовића

"Два нападача прекјуче у 7:30 премлатила су и пуцала у хрватског држављанина Љубомира Гладовића (44), власника твртке "Макропром" д.о.о. Бања Лука, испред стана који је користио у Загребу, јавља Срна. Нападачи су причекали Гладовића испред стана, увукли га унутра и ранили из ватреног оружја простријеливши му језик и доњу зубну чељуст. Из стана су украли торбу с документима и новац, а укупна штета процјењује се на око 1200 евра", дио је текста из Аваза 8. јули 2005. године.

Загребачка полиција данас је објавила да су разријешили овај случај стар 16 година.

"Полицијски службеници Полицијске управе загребачке су, у координацији са Жупанијским државним одвјетништвом у Великој Горици, а у сарадњи с полицијским службеницима Управе криминалистичке полиције из Равнатељства полиције те уз међународну полицијску сарадњу с полицијским службеницима Савезне Републике Њемачке те Босне и Херцеговине, довршили вишегодишње криминалистичко истраживање над 52-годишњим држављанином Босне и Херцеговине те 61-годишњим држављанином Републике Словеније због сумње да су починили кривично дјело Убиство у покушају на штету 60-годишњака прије 16 година", објавила је полиција.

Хтјели су га убити, пуцали му у главу, али остао је жив

"Сумња се да су 6. јула 2005. године око 8 сати у Загребу у Улици Вајдин Вијенац, заједно и договорено према унапријед створеној намјери да усмрте 60-годишњака, дошли испред стана на шестом спрату стамбене зграде, у којем је оштећени у то вријеме становао, чекајући тренутак његовог изласка.

Након што су дочекали тај тренутак, уз употребу физичке снаге и уз пријетњу ватреним оружјем, осумњичени су оштећеног угурали натраг у стан, срушили на тло и ударали га рукама и ногама по тијелу.

Потом је, сумња се, осумњичени 52-годишњак највјеројатније из аутоматског пиштоља с пригушивачем, испалио један хитац у главу оштећеног и тешко га повриједио  те су се дали у бијег односећи, уједно, са собом и торбицу оштећеног у којој се налазио новац уз документе", описала је полиција.

БиХ држављанин изручен Њемачкој, Словенац недоступан

Осумњичени 52-годишњак већ је раније, почетком јула ове године, изручен у Савезну Републику Њемачку гдје је осумњичен због другог тешког кривичног  дјела, док је осумњичени словеначки држављанин тренутно недоступан.

Како БН незванично сазнаје ради се о Милану Рељићу, који је од раније познат полицији.

Против њих је поднесено посебни извјештај Жупанијском државном одвјетништву у Великој Горици.

Гладовић, који има и хрватско држављанство, у својим је медијским иступима након покушаја убиства за наручивање властите ликвидације оптужио кума Милорада Додика и Будимира Станковића с којим је дошао у пословни сукоб, подсјетио је данас Јутарњи лист.

Гладовић је описао како су га напали.

(БН/<спан стyле="цолор: #3598дб;">Индеx)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Тегелтија

12.09.2021 10:32

Након 16 гогина оптузио кума ДОДИКА!? Мајко мила која зјбција! Али само оптузио... а да ли је Додик крив или није то це утврдити ажурни судови. Надамо се да це успијети донијети пресуду за 16 година! Ако си хтио пазњу засто ниси оптузио нпр. Путин? Он је веца фаца од ДОДИКА. Бас си јадан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.09.2021 10:51

Цовјек је оптузио ОДМАХ како и писе, а не након 16 година. Цуди ме да су насли поциниоце.

Name

БЛ

12.09.2021 11:23

Зоране, провјери откад датира видео.

Name

Итд

12.09.2021 10:57

Гладовић је крао сопствени народ раднике а некима и до данас нису исплаћене плате . Данас је вецински власник АД Велепрехрана и даље поткрада Републику Српску лазирајући квадратуре изданог простора и друге начине прања пара Исти је криминалац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

12.09.2021 11:12

Макропром произоводи су били ванвременски , такав отров није видјен на свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Самац

12.09.2021 11:22

Ово вецерас у Дневник 2. Да се присјете људи како је коза ностра поцињала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

12.09.2021 11:44

И Здравоко Торбица је његов пајдас из Приједора заједно су тровали и крали народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.09.2021 12:01

А еурофанy

Name

Делије

13.09.2021 04:19

Овај цовјек је паковао храну по супама и довозио по својим радњама и он прица несто тровац обицни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

13.09.2021 08:30

Ко о чему, курва о поштењу. Куповао од Лијановица саламе истеклог рока, па прекуцавао датуме на њима. За награду добио нови Мерцедес. А о оживљавању над радницима да се не прича... И мизерним платама...

ОДГОВОРИТЕ