"Ја сам срећан што оваква дјеца долазе у нашу школу" ВИДЕО

У прве официрске чинове промовисано је данас 139 кадета Војне академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије, међу којима и седам кадета из Оружаних снага Босне и Херцеговине.

Србија 11.09.2021 | 11:21
"Ја сам срећан што оваква дјеца долазе у нашу школу" ВИДЕО

Свечана промоција најмлађих официра Војске Србије одржана је испред Дома Народне скупштине, у центру Београда.

Програм свечаности увеличали су авијација Војске Србије и Уметнички ансамбал Министарства одбране "Станислав Бинички" као и Репрезентативни оркестар Гарде Војске Србије.

Председник Србије Александар Вучић доделио је пиштоље са посветом најуспешнијим потпоручницима у рангу Војне академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије.

Вучић је у обраћању окупљенима казао је да је Војска Србије данас много снажнија него пре неколико година и додао да ВС има више боље оружја и орудја.

"Правимо га у нашим фабрикама и купујемо га. Купујемо га више него икад, не зато што желимо ратове, већ зато што желимо да одвратимо друге од рата", рекао је Вучић.

Вучић је најавио повишицу плата у ВС и поручио војницима да ће "нешто лакше" живети него њихови претходници.

Говорећи о потпоручницима који су награђени, Милану Ашћерићу, Петру Илићу, Стефану Живковићу и Тијани Станојковић, Вучић је рекао да је чуо да су они невероватни таленти.

"Кажу да је Петар Илић фантастичан таленат, да дуго нисмо имали таквог пилота који ће да чува наше небо. Ја сам срећан као врховни командант што таква деца долате у нашу војску", истакао је он.

Вучић је казао да верује да ће и у будућности најталентованији долазити у војску и "штитити народ и његову слободу".

"Пред нама је много изазова и готово сам сигуран да ћемо успети да сачувамо мир и стабилност", додао је Вучић.

Данашњој свечаности присуствује и министар одбране БиХ Сифет Поџић који је у званичној посети Србији на позив министра Небојше Стефановића.

(БН/Бета)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

сале

11.09.2021 10:07

Ти млади и квалитетни људи су на понос и дику својих родитеља и дрзаве, а најмање тебе битанго који се само декларативно, тј језиком залазес ,,за насу децу"!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.09.2021 11:12

Нека је он нама зив и здрав! Да хоце преци Дрину на годину дана, да поцисти ову насу багру!

Name

Реалиста

11.09.2021 20:09

А они прије њега су били одлични, да не спомињем опозицију?! Није савршен али никад већег државника Србија и Срби нису имали.