Падају оставке због пожара у ковид центру у Тетову

 Замјеник министра здравља Сјеверне Макдоније Илир Хасани и директор Клиничке болнице у Тетову Флорин Бесими поднијели су данас оставке.

Регион 10.09.2021 | 20:03
Падају оставке због пожара у ковид центру у Тетову

Они су оставке поднијели због пожара у ковид центру тетовске болнице у којем је настрадало 14 особа.

Хасани и Бесими су то објавили поподне на Фацебоок-у, наводећи да оставку подносе као морални чин послије несреће у ковид центру у којем су настрадали људи.

"У овако озбиљном тренутку за све подносим оставку као највиши морални чин. Чак и поред чињенице да немам никаве везе са поступцима изгадње модуларних центара. Оставка је најмање што могу да урадим у овом тренутку, да поштујем жртве и повриједјене или на крају, мишљење о самом себи. Ништа изнад достојанства", написао је Хасани.

Директор Клиничке болнице у Тетову Флорин Бесими је у објашњењу оставке написао да осјећа моралну одговорност због тог ужасног догадјаја у којем су страдали људи и истакао да је та његова одлука неизбјежна.

"Послије овако трагичног и несрећног догађаја ова одлука је неизбјежна. Моја оставка неће утјешити породице настрадалих, али верујем да ће поставити моралну линију коју смо сви ми као друштво заборавили", написао је Бесими.

Оставку због пожара у монтажном ковид центру из моралних разлога поднио је и економски директор тетовске болнице Артан Етеми.

Поводом захтјева у јавности да поднесе оставку, министар здравља Сјеверне Македоније Венко Филипче је јуче рекао да ће одлуку о томе да ли ће поднијети донијети када се заврши истрага несреће у тетовском ковид центру.

У пожару који се догодио у сриједу увече у монтажном модуларном центру болнице у Тетову погинуло је 14 особа, од којих двије, према истрази, нису биле хоспитализване, већ чланови породица пацијената.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бања Лука 2

10.09.2021 18:56

Код нас да изгори РС, нико не би поднио оставку! Забетонирали се у фотеље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

11.09.2021 02:12

Моралан Чин јесте, али вјероватно јавашлук и незнање је довело до оволико жртава. Страшно, људи су били болесни и још доживјели и овај пакао. Опет настрадали обични мали људи.

ОДГОВОРИТЕ