Ако се пређе црвена линија... Оборићу владу!

Потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић рекао је у четвртак увече у интервјуу да не разуме зашто се отворила нова криза власти у Црној Гори.

Регион 09.09.2021 | 20:46
Ако се пређе црвена линија... Оборићу владу!

Он је објаснио да сматра да је ситуација на Цетињу решена на најбољи могући начин - без људских жртава и озбиљнијих повреда.

"Нисам дошао да бих Црну Гору слао у поделе, већ да дам допринос да се грађани помире. Рекао сам више пута премијеру и колегама у Влади и понављам да ако се пређе црвена линија, а последњим догађајима, мислим да су они ту линију нагазили... још један корак унапред и није немогуће да нећемо имати новог министра унутрашњих послова, али није исто тако могућност да ћемо имати новог премијера. Ја ћу након тога оборити Владу, престаћу да дајем подршку Влади уколико сматрам да чине нешто што је неправедно", рекао је он.

"Не разумем зашто се отворила нова криза власти и то вероватно није питање за мене. Ми смо из ситуације на Цетињу, врло кризне, изашли по мом суду са феноменалним резултатом Управе полициије, менаџемента... Без људских жртава, тешких повреда, уз бројне проблеме који прате тај догђај. Тачно је да смо имали различита мишљења, али да идемо у сечу глава и рушење сектора безбедности који је једини по мом суду дао резултате у претходних годину дана, по мени је изненађујуће", рекао је Абазовић.

"Постигнут је договор са премијером да сутра биро за оперативну комуникацију заседа и једна од тачака биће успостављање комисије од пет чланова која треба да уради анализу координације секотра безбедности односно учествовања свих везано за дешавања на Цетињу. У Бироу су начелник Генераштаба, директор АНБ-а, директор Управе полиције, шеф Сектора за прање новца. Ми ћемо одредити пет особа, те особе треба да буду из различитих институција, али да буду професионалци", рекао је Абазовић

(Б92)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Оде маст у пропаст

10.09.2021 04:21

Трајало док је трајало. Ако буду избори, оде Кривикапић у прошлост, оде Дритан у прошлост а можда, не дај Боже и под земљу... Молим те Дритане, чувај се !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

10.09.2021 05:01

Руши али мало сутра одоше Високе плате, бенифиције

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рашо

10.09.2021 05:29

Подршка Дритану. Он је један од најнормалнијих политичара у региону. Само да је таквих више на свим странама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Метеоролог

10.09.2021 07:39

Како да не.

Name

Боба

10.09.2021 14:59

Дритан би требао бити узор свима који се баве политиком. Ја га доживљавам као веома разумног и неког ко се заиста бори за градјане ЦГ. Мило је крупан криминалац за дубоким корјенима у држави ЦГ, није се лако са њим борити.

Name

Коле

10.09.2021 09:44

Он не разуме? А но ја треба да разумем?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста цекас?!

11.09.2021 19:32

Неце бити смак свијета.

ОДГОВОРИТЕ