Крију утрошак новца планираних за репрезнтацију

На шта Регулаторна агенција за комуникације троши новац намијењен за репрезентацију?

Босна и Херцеговина 09.09.2021 | 14:10
Крију утрошак новца планираних за репрезнтацију

Посланица Наше странке у Парламенту БиХ Мирјана Маринковић-Лепић више од три мјесеца прикупља податке о томе да се расвијетли у које намјене се троше средства репрезентације. Тако се, између осталих добијених одговора, може видјети да је Регулаторна агенција за комуникације БиХ потрошила ?.???,?? ?? на штампање промотивног материјала иако то није предвиђено Правилником о кориштењу средстава за репрезентацију. 

У јулу је упутила додатних 11 допунских посланичких питања институцијама које су у прошлој години потрошиле више од 75% средстава репрезентације или више од 15.000 КМ у ове сврхе.

Трошење новца

Од институција је затражила да доставе спецификацију утрошених средстава како би се јасно показало на шта су се трошила средства пореских обвезника.

“Као одговор на моје посланичко питање у којем тражим доставу података о износу утрошених средстава на репрезентацију и спецификацију намјене његове потрошње, многе институције су ми одговориле да је новац од репрезентације потрошен на куповину поклона, рекламног материјала и цвијетних аранжмана”, рекла је Маринковић-Лепић.

У овом аспекту предњаче:

– Дирекција за координацију полицијских тијела БиХ (13.400,00 КМ потрошено на поклоне, рекламни материјал, захтјеве и друго)

– Регулаторна агенција за комуникације БиХ (?.???,?? ?? потрошено на штампање промотивног материјала)

– Завод за извршење кривичних санкција, притвора и других мјера БиХ (?.029,36 ?? потрошено на куповину рекламног материјала)

Супротно Правилнику

Маринковић-Лепић је питала Уред за ревизију институција БиХ да ли се средства за репрезентацију могу трошити за ове намјене.

На шта Регулаторна агенција за комуникације троши новац намијењен за репрезентацију?

У одговору који јој је достављен на посланичко питање, у њему се наводи да је на репрезентацију потрошено ??.???,?? ?? односно ??,??% предвиђених средстава.

Како је саопћила Маринковић-Лепић, достављени су јој одговори на допунско посланичко питање у којем се наводи да је потрошено ?.???,?? ?? на штампање промотивног материјала иако то није предвиђено Правилником о кориштењу средстава за репрезентацију.

(Н1)

 

Коментари / 0

Оставите коментар