Шаровић: Намјера власти је да се криза развлачи до избора

За проналажењем рјешења за излазак из кризе настале наметањем одлуке од стране Валентина Инцка је одговорна власт у Републици Српској, а свједоци смо да они по том питању ништа конкретно нису учинили, казао је данас Мирко Шаровић, предсједник СДС.

Република Српска 08.09.2021 | 15:37
Шаровић: Намјера власти је да се криза развлачи до избора

Он је након сједнице Предсједништва СДС, која је данас одржана у Бањалуци, рекао да је очигледна намјера власти да ова криза траје што дуже и да се развуче до општих избора.

Шаровић је истакао да власт на тензијама и кризи гради своју политику.

„Ми у СДС сматрамо да не постоји воља да се настали проблем рјешава. Скоро да је он сада негдје у другом плану, а сведоци смо покушаја да се на постојећу кризу надовежу и нове како би се јавност заокупила и са питањем распакивања Дејтонског споразума, на тезу да је он мртав и да је потребан нови политички договор у БиХ“, упозорио је Шаровић. 

Он је истакао да је то стара матрица која се покушава наметнути јавности већ десети пут заредом и то са циљем занемаривања животних питања и скретања пажње са чињенице да је Република Српска у још већој економској кризи. 

Предсједник СДС је упозорио да би распакивање Дејтноског споразума представљало велику опасност за Републику Српску и да је оно што је говорио и предлагао Милорад Додик за Српску велика опасност.
 
„СДС се залаже за изворни Дејтон и да вратимо оно што смо изгубили у претеклих година, због СНСД-а и оних који су са њима били у коалицији“, рекао је Шаровић.

Он поручио да СДС остаје досљедна закључцима НСРС када је у питању заједнички одговор на наметнуту Инцкову одлуку.

„Желимо да нагласимо да закључци НСРС нису крајњи циљ. Они су само наша полазна тачка како би дошли до коначног рјешења и изласка из ове кризе. Сматрамо да је за проналажењем рјешења за њу одговорна власт у РС и да они морају да трагају за њим“, истакао је Шаровић.

Он је рекао да власт у Републици Српској у протеклих два мјесеца није покренула било какав процес, нити су учинили ниједан кредибилан потез по питању ове одлуке. 

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Миле као ватрогасац..

08.09.2021 14:28

..који у недостатку посла тј позара сам пали ватру како би је гасио уз аплаузе наивних

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поло

08.09.2021 14:48

А онда?

ОДГОВОРИТЕ
Name

yоки

08.09.2021 16:13

Око закона нема компромиса или је забрањено негирање злоцина или је дозвољено. медјународна заједница неце себи дозволити срамоту па да повуце закон и казе слободно негирајте злоцине.

ОДГОВОРИТЕ