Велики протест двије групе у суботу у Сарајеву

Чланови неформалне групе Правда за Давида најавили су велики протест у Сарајеву 11. септембра, који организују заједно са групом Правда за Џенана. Протесту ће присуствовати Давидова мајка Сузана Радановић, која је  поново позвана из Тужилаштва БиХ на наставак свједочења. Окупљеним грађанима обратиће се и Давор Драгичевић.

Босна и Херцеговина 07.09.2021 | 20:31
Велики протест двије групе у суботу у Сарајеву

У суботу у 13 часова испред Народног позоришта у Сарајеву окупиће се чланови неформалних група Правда за Давида и Правда за Џенана. Озрен Пердув, члан групе Правда за Давида наглашава да ће протести бити мирни, али да је родитељима убијених младића, али и члановима ове двије групе, стрпљење при крају. 

Нико не гарантује и нико нека се не заварава да у једном тренутку ти протести неће више бити мирни. Дакле, врло је могуће да су ти тренуци близу, али ми ево апелујемо, позивамо на све, прије свега Тужилаштво Босне и Херцеговине, које се бави овим предметом, да учини све да се ово институционално ријеши.

Ако се ово не буде ријешило кроз институције, ми ћемо знати који су други начини, знамо ми сви који су други начини, загледани смо у Муриза и Давора, што они буду одлучили и што они буду хтјели, ми идемо за њима, дакле беспоговорно, каже Пердув. 

Иако је Тужилаштво Босне и Херцеговине преузело случај Давид Драгичевић, званична истрага још није отворена. Чланови неформалне групе надају се да ће Тужилаштво радити свој посао без уплитања политике.

Имате све, имате све доказе, имате одлуку Уставног суда којим је потврђено да никакве крађе у улици није било и откуд онда крађа, ко је причао о крађи, дакле причали су људи из МУП-а, причали су људи из Тужилаштва, нико још увијек није позван на одговорност.

Дакле изволите Тужилаштво Босне и Херцеговине, почните са хапшењима, почните са подизањем оптужнице везано за Драгичевића, јер имате апсолутно све. Ми смо загледани у вас, ми вјерујемо у вас, али наше стрпљење има своју границу, упозорава Пердув.

Организовање протеста одобрила је полиција кантона Сарајево, а биће организован превоз из већине градова БиХ. На протесту је планирано и обраћање особа чији су чланови породице такође страдали под неразјашњеним оклностима, а чији случајеви нису експонирани у јавности, казао је Пердув. 

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Дејан

07.09.2021 21:25

Све политицки организовано,као и пред изборе. Мотку па све растјерати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.09.2021 23:00

Е мој Дејане залутали сине. Не дај боже да нико не доживи такву неправду.

Name

Били

08.09.2021 00:07

Додји деки ако имас муда па растјерај.

Name

ма дај

08.09.2021 04:42

Нисте нормални ко сте ви да дизете буну опет казем зао ми момака али ста је предходило свему а ста су то родитељи урадитки да се то недеси поготово Давидови мајка свој зивот отац свој а кад се деси зло ста онда

Name

Каролина БЛ

08.09.2021 04:48

Бурле, ко је убио Давид-а?

Name

Вукан

08.09.2021 05:43

На пос'о, што рекао Вукан. Мани протеста и било чега осим посао.На посао, неће нико да ради.Не држите овде предавање, мале плате, корупција и друго. "омладино" од 40 и више година, гдје су вам дјеца и унучићи, ослањсте се на родитеље да вас хране и праве државу са боље сутра.Ви лежите.Ено ПАСС Бијељина тражи 100 радника, добре плате, неће српска омладина да ради.

Name

Ноле

08.09.2021 05:44

Бруко једна,имас ли имало образа,фуј...

Name

Дејан

08.09.2021 10:06

Зао је и мени момака а јос ми је залије ових људи који слузе као алат политицарима. Гдје правда била након избора, послусајте изјаву мајке, како изјављује као их је опозиција искористила и сутнула

Name

Православна омладина

08.09.2021 18:38

А неће да запосли Бошњаке?

Name

Истина

08.09.2021 04:12

Проговорит це неко и за Давида кад тад..Неко ко це се покајати јер Истина нема друго име..

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

08.09.2021 07:44

ОВДЈЕ СУ СВАКИ КОМЕНТАРИ СУВИСНИ.ИЗГУБИТИ ДЈЕТЕ НА НАЈГОРИ МОГУЦИ НАЦИН ЈЕ НАЈВЕЦА БОЛ КОЈА СЕ НЕ МОЗЕ НИ СА КИМ И НИ СА ЦИМ ПОРЕДИТИ.ЗАТО ПОДРСКА ЗА РОДИТЕЉЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

08.09.2021 08:39

Назалост, све ово је Сизифов посао, они који су на власти су изван закона, они су недодирљиви, и никада неце бити процесуирани за било какво дјело.

ОДГОВОРИТЕ