Мулахусић пуштен на слободу и без мјера забране

Суд БиХ пустио је на слободу Јасмина Мулахусића, осумњиченог за кривично дјело изазивања националне, расне и вјерске мржње, раздора и нетрпељивости, а притом му није одредио ни мјере забране, потврђено је у Суду БиХ.

Босна и Херцеговина 07.09.2021 | 16:48
Мулахусић пуштен на слободу и без мјера забране

Тужилац у овом предмету Олег Чавка рекао је да ће се жалити на ову одлуку Суда БиХ.

Када је ријеч о евентуалном захтјеву за изузеће тужиоца Чавке у овом предмету, што је најавила одбрана, о томе ће се изјаснисити Колегијум тужилаца.

За Мулахусића је Тужилаштво БиХ тражило једномјесечни притвор, али је Суд одбио приједлог тужиоца Чавке.

Из Тужилаштва БиХ данас је званично саопштено да је осумњичени био у фокусу интереса безбједносних служби страних земаља и доводи се у везу са особама блиским терористичкој организацији Ал Каида и другим терористичким организацијама.

– Ријеч је о врло комплексним истражним активностима, које превазилазе питања државне безбједности БиХ. С обзиром да одређени политички субјекти у БиХ покушавају релативизовати питање хапшења осумњиченог, Тужилаштво БиХ их позива да се уздрже од непримјереног понашања и отворених притисака на правосуђе, што може имати штетне посљедице по међународни углед БиХ, у области сигурности и борбе против тероризма – навели су из Тужилаштва.

Осумњичени Мулахусић, како се додаје, евидентиран је и код истражних органа других земаља, што је резултат заједничког рада у борби против спречавања међународних терористичких активности.

Против Мулахусића Тужилаштво БиХ води истрагу због кривичног дјела ширење националне, вјерске и расне нетрпељивости и одавања тајних података.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

40 Британских обавештајаца...

07.09.2021 16:11

То је "бакетова" перјаница!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

07.09.2021 16:49

Није чудо. Осмица и Дебевц одрадили. За Бакета.

ОДГОВОРИТЕ