Влада Српске гради нови хотел на Јахорини

Иако је пандемија вируса корона готово уништила сектор туризма и угоститељства Влада Републике Српске умјесто да помогне угрожених хотелијерима одлучила је да се сама почне бавити том дјелатношћу. Након потрошених 20 милиона за реновирање и опремање хотела ,,Рајска долина'' на олимпијској Јахорини ниче још један хотел чију изградњу финсира Влада, за почетак са седам милиона марака.

Република Српска 05.09.2021 | 16:38
Влада Српске гради нови хотел на Јахорини

Влада Републике Српске одлучила је да распише јавни тендер за пројектовање, реконструкцију и адаптацију некадашњег ,,Дома Партизан'' као и доградњу постојећег објекта да би на том мјесту никао луксуз ,,Хотел Партизан''.

Влада Републике Српске не штеди на луксузу ни у вијеме панемије, па ће нови хотел Партизан имати, између осталог, 20-ак апартмана исто толико соба, базен, спа центар и све остале садржаје достојне смјештаја за пробрану клијентелу.

Влада Републике Српске већ је потрошила преко 20 милиона марака на реновирање и опремање хотела Рајска долина, у којем прошле године званично није боравио нико, али незванично сазнајемо да су гости били државни функционери и њихова родбина. Непозната сума новца уложена је и на опремање Виле Републике Српске на Јахорини која је резервисана за прву породицу Српске и њихове пријатеље. Осим пробраних гостију оба ова објекта повезују и сумњиви тендери.

- Ваљали би прочешљати ко је добијао тендере, колико је надувана цијена, али то се припрема за онај моменат када ће то неко купити и, наравно, купиће за много мање пара, него што је уложено и дато, кае економиста Светлана Ценић.  

Малверзације буџетским новцем на Јахорини су таквих размјера, тврди народни посланик Небојша Вукановић,да би, како каже, на робији требао заглавити не само премијер Радован Вишковић већ и пола чланова Владе Републике Српске.

Ово је класичан примјер организованог кринимала, тврди Вукановић и додаје да је то доказ да у Српској не постоји независно и одговорно правосуђе. Ипак,нада се Вукановић, кад тад ће овај систеп пасти а многи ће одговарати не само за криминал на Јахорини већ и широм Републике Српске.

(БН)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Соколац

05.09.2021 14:57

Нека влада улози мало у реновирање затвора,да би им било удобније кад их ако Бог да смјесте тамо да одговарају за свој криминал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КПЗ

05.09.2021 15:10

Тако је и нека га прошире ... И Туњице и Фочу ...

Name

Кострес

06.09.2021 05:02

Све то треба један дан поравнит са земљом јер то се гради од народни пара даби узивали Додикови ортаци и узи круг мафијаса његове елите.

Name

рембрант

05.09.2021 15:06

БУРЛЕ ЗЛИКОВЦЕ на гиљотину ПСИНУ треба осудити и њега и владу и кумове са родбином и наравно накот њихов.дје су милијарде? БОРЦИ СУ ГЛАДНИ ДЈЕЦУ ВАМ Ј...М

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

05.09.2021 15:17

ЉУДИ МОЈИ ОВИ ЋЕ НАС ТОЛИКО ЗАДУЖИТИ, ДРЖАВНЕ ПАРЕ ПРИВАТИЗОВАТИ, ТАКО ДА ЋЕ СЛИЈЕДЕЋИ ИЗБОРИ БИТИ ОБЕСМИШЉЕНИ. САДА, ДАНАС ИХ ТРЕБА НАРОД ЈАВНО ПРОЗИВАТИ И ТРАЖИТИ ЗАКОНИТОСТ У РАДУ И ПОСТУПАЊУ. СУТРА ЈЕ КАСНО. НАСТАЈЕМО....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Џо

05.09.2021 15:20

Коме ће одговарати за криминал? Новој владајућој структури ? Па, они сви имају договор немојте ви дирати нас и ми нећемо дирати вас-народ и онако плаћа за све.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Телгетија

05.09.2021 15:23

Не гради то Влада већ силеџије које воде и краду ову државу. Све лопов до лопова, мафијаш до мафијаша.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паљанин

05.09.2021 16:21

Сада је фотељашима далеко да иду од хотела Рајска долина до стазе јер морају прећи преко паркинга а ту паркирају обични смртници који плаћају својим парама, па су одлучили себи направити хотел на стази да се не мијешају ни са ким

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

05.09.2021 18:38

Граде за пензионере и радничку класу......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

05.09.2021 19:25

Откад владе граде хотеле,сто то нису дале приватном сектору а зна се ста владе у цијелом свијету финанцирају. Сигурно вец имају план ко це га јефтино откупит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дугује нам

05.09.2021 22:42

Је ли опет то све гради "КОРИЦАНАЦ" све са једним пријављеним радником???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

05.09.2021 23:33

Аа коју је лову Корицанац узео на адаптацији Рајске Долине и на Вили..то неће нико успети свака му цаст а један радник пријављен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отпор

06.09.2021 05:45

Срамота је у ово вријеме улагати милионе у Јахорину а пензионерима 2 посто!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Емпирија корупција

06.09.2021 06:44

Влада гради тај хотел и велике новце троши, што за градњу што за уградњу уградбених елемената. А онда ће тај хотел за мале паре да прода неком привилегованом, провраном и одабраном. Као и толико пута до сада. Стара и лоша, али већ уходана пракса. Живи били па видјели.

ОДГОВОРИТЕ