СНСД замазује очи народу и покушава вратити рејтинг

Најновијом политичком тезом како ћемо се тобож мирно разићи од Федерације БиХ, СНСД увлачи Републику Српску и народ у опасну игру гдје можемо извући само дебљи крај. На овај начин, користећи се најјефтинијом политиком и играјући се осјећањима народа, желе да поврате свој рејтинг у народу који им стрмоглаво пада јер им више слабо ко вјерује – истакао је др Милан Радовић, замјеник предсједника СДС. 

Република Српска 04.09.2021 | 14:21
СНСД замазује очи народу и покушава вратити рејтинг

Он је нагласио да је биланс петнаестогодишње владавине СНСД-а катастрофалан и на политичком и на економском плану. 

„СНСД се већ изгубио у нереалним обећањима почевши од Референдума о Дану Републике Српске чији резултат никада није проведен, преко враћања надлежности са нивоа БиХ на Републику Српску у чијем су преносу са нивоа Републике Српске на ниво БиХ учествовали и исти потврђивали, па све до најновије приче о мирном раздруживању за коју немају подршку нити једног релевантног међународног фактора“, појаснио је Радовић. 

И док замажују очи народу причом о мирном раздруживању, каже Радовић, несметано у договору са својим коалиционим партнерима СДА и ХДЗ-ом, постављају своје кадрове у заједничке институције и државне органе причајући о блокади институција о чему свједоче и најновија именовања и проведени конкурси. 

„Можда је једини примјер мирног раздруживања примјер Чехословачке када су настале двије државе уз консензус та два народа. То у БиХ, нажалост, није могуће и неозбиљно је уопште покушавати замајавати народ таквим причама. Ми из СДС-а ћемо нашу политику базирати на примјени Дејтонског споразума који је гарант мира у БиХ и залагаћемо се за бољу будућност и просперитет јер то је прави пут за нас и наш народ“ – нагласио је замјеник предсједника СДС. 

Радовић истиче да је политика коју заговара СНСД политика конфликта и враћања у прослост и није добра за Републику Српску. 

„Такође, морамо да примјетимо да се овдје ради и о покушају скретања пажње са економске ситуације у Републици Српској која постаје све лошија. Република Српска се налази на рекордном нивоу задужења са дугом који је по први пут већи од дуга Федерације БиХ. Готово сва јавна предузећа грцају у дуговима и не доприносе расту прихода у буџету Републике Српске. Најновији талас поскупљења основних животних намирница и до 50% прави је удар на џепове грађана који све теже живе“, казао је Радовић. 

Док народ једва саставља крај са крајем, каже он, Влада не престаје са градњом скупих зграда, луксузних и прескупих хотела на Јахорини, набавком хеликоптера, скупих софтвера и опреме итд.

„Српска демократска странка има јасан план за будућност Републике Српске и за њен економски опоравак који је потребан након лошег управљања Републиком Српском од стране СНСД-а и њихових партнера пуних 15 година. Ми имамо људе и кадрове за то и знамо како да обезбиједимо једнакост пред законом, спријечимо пустошење јавних ресурса, богаћење привилегованих појединаца блиских власти, сасјечемо корупцију у коријену, зауставимо овај одлазак наших људи те народу вратимо достојанство и животни стандард прилагођен времену у којем живимо“ – закључио је Радовић.

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Багра ботовска

04.09.2021 12:31

Све СНСД овце у затвор. Цим имају црвену књизицу украли су несто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

04.09.2021 12:32

Господине Радовицу вријеме је да направите отклон од СНСД и њиховог лазног српског јединства, комплет опозиција је увуцена у клопку, а МД одлуцује умјесто вас о свим потезима. Потребна је сарадња са онима који хоце да раде и да се хитно одблокирају институције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крле

04.09.2021 12:35

Браво Милане!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тд

04.09.2021 12:46

Дај боже да буде тако

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зло,зло,зло

04.09.2021 12:48

Гдје су год на власти,на државном и општинском,односно градском нивоу,само су пропадт народу донијели.Фођите у Вишеград па ћете виђети шта је за 4 год урадио и како је системстски уништио ђуревић град.Снсд готова пропаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оде народ

04.09.2021 13:10

Оде народ гдје мозе да зиви од свог рада, а не у овој мафијаској творевини гдје царују неправда и корупција

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б.Лука

04.09.2021 13:30

Рушити банду под хитно,уништиће нас скроз.Нема већих издајника у историји од црвених нити већег зла по српски народ на овим просторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куре

04.09.2021 13:31

Браво за коментар господине Радовићу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само

04.09.2021 13:43

Будале вјерују да РС или ФБиХ може функционисати самостално. Хиљаду и један разлог постоји и доказује да то није могуће. Може народ у БиХ/РС живјети лијепо само треба лоповску администрацију која сиса буџет скресати за 70%. Овај тренутни систем власти ни једна земља не би могла измоћи. Политичари и ратни профитери су се толико накрали да би поново туђу дјецу у ровове да гину а своју у свјетске метрополе да уживају. Само метлу и помести говна (политичаре), све без изузетка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

04.09.2021 15:25

Немојте само критиковати. Него престаните да се одазивате на Додикове мангупске подвале и позиве без обзира на подршку Србије и цркве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бас тако

04.09.2021 20:29

Нема вам друге него са СНСД прекинути сву комуникацију, објаснити јасно и гласно Вуцицу и СПЦ да се више не може позивати на јединство. Водити политику мира чувајући РС од напада и тразити партнере свуда у БиХ. Овај ће нам навуци биједу на врат својим сулудим изјавама. Народ ће прогледати само да не буде касно.

Name

Зоки

04.09.2021 16:02

Имал неко некакву књигу да се то све биљежи ко је шта зла нанио..па да се једнога дана отвори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

05.09.2021 08:28

Ваша странка или како је ви зовете "државотворна" сте давних дана замазивали народу, посебно борцима очи и зато сте данас ту гдје и јесте.

ОДГОВОРИТЕ