Радукић одлаже ревизију у Добоју да прикрије пљачку

На шта је све спреман бескрупулозми и корумпирани Јово Радукић, ревизор и слуга мафије, говори и податак да је спреман одложити најављену и договорену ревизију рада града Добоја, како би се прикрио криминал неслућених размјера, под изговором пандемије и рушења постојеће зграде градске администрације у Добоју, због чега ће бити измјештана документација, пише Небојша Вукановић на свом блогу који преносимо у цијелости.

Република Српска 01.09.2021 | 12:34
Радукић одлаже ревизију у Добоју да прикрије пљачку

Дрскост, бахатост и безобразлук

Оваква дрскост, безобразлук, криминал и бахатост до сада нису виђени на овим просторима, а Радукић је за кратко вријеме успио да потпуно сроза углед и уништи важну инстотуцију којом руководи. Циљ је да се избјегне контрола и утврђување пљачке огромног новца и кредита у изборној години у граду Добоју, који је нажалост постао епицентар зла, јер су криминал и злоупотребе Бориса Јеринића и Обрена Петровића таквих размјера да ни Радукић не може да их прикрије и да неко смијешно мишљење са резервом. Град Добој узео је преко 15 милиона кредита за кратко вријеме, како би пред изборе манипулисао покореним грађанима, а размјере криминала су невјероватне.

Поред питања о набавци и опремању новог простора Главне службе за ревизију Републике Српске, на које мјесецима избјегава дати одговор, главни ревизор Републике Српске Јово Радукић требао би јавности да одговори да ли је његов посао да прикрива криминал јавних функционера и моћника, амнестира их од одговорности, или да штити закон и имовину Републике Српске?

У наставку прочитајте смијешно образложење и нову срамну одлуку главног ревизора Републике Српске Јова Радукића, који би морао бити свјестан да ће неко извршити контролу и ревизију и његовог рада, и да ће, кад-тад, одговарати за издају професије и служење организованом криминалу и Мафији.

Главна служба за ревизију јавног сектора Републике Српске је 24. јуна 2021. године запримила акт Града Добоја број 02-022-1-623/21 од 22. јуна 2021. године, којим исту обавјештава о томе да је на основу јавно доступног плана Главне службе за ревизију за 2021. годину упознат са чињеницом да ће финансијски извјештаји и усклађеност са релевантним позитивним прописима Града Добоја бити предмет финансијске ревизије у последњем кварталу 2021. године.

Финансијски извјештаји

У том смислу, у акту се истичу могући ризици за извршење ове планиране ревизије, односно Главна служба за ревизију се обавјештава о отежавајућим околностима са којима је суочен Град Добој, као и њиховим процјенама о постојању оперативних ризика за извршење задатка Главне службе за ревизију, везаних за одредбе члана 39. и 40. Закона о ревизији јавног сектора Републике Српске (тј. могућег ограниченог приступа свим подацима и информацијама, као и благовременог обезбјеђења документације везане за ревизију финансијског извјештаја и усклађености у 2021. години, те због ограничења која намећу околности у условима рада због присутне пандемије Цовид 19), а због: рушења постојећег централног објекта Градске управе Добој ради изградње новог у посљедњем кварталу 2021. године када је планирано вршење ревизије, измјештања организационих јединица, запослених и архива градске управе на више локалитета, нове организације рада градске управе у таквим околностима.

Због свих напријед наведених околности које нису биле познате менаџменту Главне службе за ревизију у децембру мјесецу 2020. године приликом доношења Годишњег плана ревизијских активности у 2021. години, постојања ограничавајућих услова везаних за прихватање овог ревизијског ангажмана и, по нашим процјенама, постојања објективних ризика за благовремено извршавање финансијске ревизије финансијског извјештаја и усклађености Града Добоја у планираним роковима, главни ревизор је, након консултација за замјеником главног ревизора, донио одлуку да се планирана ревизија Града Добоја одложи на наредни ревизијски циклус, а умјесто исте у планираним роковима проведе финансијска ревизија, слична по обиму, и то ревизија финансијских извјештаја и усклађености Инвестиционе-развојне банке Републике Српске за 2020. годину, обзиром на постојање захтјева за ревизијом исте.

(Скенер.инфо)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Банда

01.09.2021 10:53

Рука руку мије. Дали ико зна хоће ли се зауставити ова морална пропаст?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

01.09.2021 11:15

Приликом измијештања документација ће бити изгубљена. Тако да ће све бити ЧИСТО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Документација

01.09.2021 13:42

Је инаце постала безвредна за друство, слузи као убојито орудје у рукама криминалаца ....

Name

Србо

01.09.2021 13:16

Мени је само битно да Јернић уновчи ону земљу у Станарима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све је умрезено

01.09.2021 13:37

Криминалци раде као свајцарски сат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.09.2021 13:56

Тацно тако. Увезани су лопови висе него сто мислимо. Мафија има дрзаву и то је цињеница.

Name

Бобан

01.09.2021 16:41

Па није само у добоју пљацка пљацкаје у цјелој српској

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДТИ

01.09.2021 17:02

Чуо сам да је сад на Мраковицу из Добојске општине ишло око 1500 ,, симпатизера" нове странке. Добили су кажу по 30 марака то је 45000 + 30 аутобуса + јела, ића, пића,сендвича... Треба и то сакрити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

01.09.2021 18:13

А шта он ме да одлучи. Он је само радник власти. Као и код приватника ако не слушаш можеш ићи. А од чега ће хранити дјецу. Лако је рећи зашто нешто неко не уради. Не смије због личне егзистенције. Као да он не би хтио већ не смије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А дта је са егзистенцијом

01.09.2021 21:28

Стотине хиљада због таквих лопова и помагаца у лоповлуку?!

Name

Ре Д

02.09.2021 04:07

А шта и да уради? Ко гледа и чита њихове извјештаје, чему они служе. Да се ухљеби запосле.Да ли је ико одговарао по њиховим извјештајима?

Name

НИЈЕ

02.09.2021 14:07

ТАЈ РАДУКИЋ БОГ,САМИМ ТИМ,НИЈЕ НИ СВЕМОГУЋ. АКО СЕ НЕШТО ЖЕЛИ,НАЧИН СЕ УВИЈЕК ПРОНАЂЕ.

ОДГОВОРИТЕ