Индира продаје очеву кућу у Драгаловцима а стрицу се није јавила 10 година!

Индира Радић рођена је у Драгаловцима, малом месту у близини Добоја у Босни и Херцеговини. Тамо је живела са родитељима све док није завршила средњу медицинску школу, а онда се одселила у Загреб и запослила се у болници.

Забава 31.08.2021 | 21:28
Индира продаје очеву кућу у Драгаловцима а стрицу се није јавила 10 година!

Редовно је обилазила мајку и оца, чак и кад је постала позната. Али, последњих десетак година не долази у Драгаловце, откад је преминуо њен отац Живко.

Indira Radić
ФОТО: НЕМАЊА НИКОЛИЋ

Ово нам је испричао певачицин стриц Новак Суботић, који је својевремено њеној породици поклонио земљиште да сазидају кућу у центру села. Ни њему се, каже, не јавља скоро деценију.

Indira Radić
ФОТО: НЕМАЊА НИКОЛИЋ

- Није она више Радић, него Индира Суботић. Пре него што је она рођена, њен отац имао кућу пар километара горе. Када се она родила поклонио сам му овај плац поред мене. Радио је у Добоју, одавде му је била ближа железницка станица за посао, али и њој је школа одмах преко пута.

Indira Radić
ФОТО: НЕМАЊА НИКОЛИЋ

Дао сам му земље, па је он направио кућу. Ту где је била кућа њеног оца сада је рудник, коп. Ову кућу она након његове смрти покушава да прода, држи већу цену па зато ваљда још није продата, али продала би она ако би било муштерија. Сада овде нико неће да то да купи, сви иду из села даље - рекао је певачицин рођак.

Indira Radić
ФОТО: НЕМАЊА НИКОЛИЋ

Раније је Радићева долазила у родни крај и наступала тамо, а стрицу се не јавља откако је преминуо њен отац Живко.

Indira Radić
ФОТО: НЕМАЊА НИКОЛИЋ

- Моји синови су држали дискотеку и продавницу па је она долазила два, три пута да пева код њих. Први пут било је хиљаду људи, то је било крцато, сви су дошли да је виде. Воле је људи из нашег места. Индира више овде не долази, последњи пут је била када јој је отац умро и направила му је сахрану. Мајка Роса је са њом у Београду. Прошло је од тада осам, девет година. После више није долазила, није се јављала. Откад не обилази кућу, ни са рођацима се није видела. Ово је све овде напуштено, немамо никакав контакт. У почетку сам је звао, али се она никад није јављала на позиве па сам престао - закључио је Индирин стриц.

Indira Radić, Novak Subotić
ФОТО: НЕМАЊА НИКОЛИЋ

У Драгаловцима сви знају да је Индира из њиховог места, али је нису видели годинама.

Indira Radić
ФОТО: НЕМАЊА НИКОЛИЋ

- Никада је нисам видела овде, али знам да је из овог места. Прича се да је пре више од десет година имала наступе баш у овој дискотеци преко пута. Знам да има кућу преко пута школе, и колико сам чула продаје је - рекла нам је жена која живи у том месту, али није желела да објављујемо њен идентитет. Власница продавнице у центру села такође каже да Радићеву није виђала у Драгаловцима.

Indira Radić
ФОТО: НЕМАЊА НИКОЛИЋ

- Доселила сам се после рата, ми смо овде избегли, и ја њу никада видела нисам. Знам из приче да је понекад долазила да види оца, али никада се није задржавала и није то било нешто често. Ми њу овде волимо сви као певачицу, често се на слављима пусте њене песме јер је ипак овде и рођена. Жао нам је што не дође да нам запева, има она доста родбине у Станарима - испричала нам је љубазна госпођа.

Indira Radić
ФОТО: НЕМАЊА НИКОЛИЋ
(курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар