Опасно распакивање Дејтона, то није српско јединство

Распакивање Дејтона и прича о измјенама споразума којим је заштићена Република Српска као и коцкање са оним што је стечено тешком муком и животима најбољих, само по себи представља велику и тешку кризу. То је далеко од српског јединственог става о питањима од националне важности - наводи се у саопштењу.

Република Српска 30.08.2021 | 18:48
Опасно распакивање Дејтона, то није српско јединство

Ставови СНСД-а о распакивању Дејтонског споразума сами по себи представљају кризу за Републику Српску, а случајно или не, та криза се изазива у тренуцима када су напокон сви политички субјекти сјели за сто, постигли договор и усагласили јединствен став као одговор на притиске и наметања од стране високог представника, наводи се у саопштењу Социјалистичке партије Српске.

- Прича о промјени Дејтона је опасна авантура за коју предсједник СНСД-а нема подршку грађана, као ни било какве намјере да та прича постане ишта више од приче али очигледно служи како би се скренула пажња са чињенице да је договор странака из Републике Српске потпуно срушен, обесмишљен и обезвријеђен потезима српског члана Предсједништва БиХ. СНСД-у одговарају теме попут распакивање Дејтона, јер немају никакву представу о томе шта да раде по питању привредног опоравка РС, доласка инвеститора, незапослености или одласка младих људи у иностранство.

Умјесто дестабилизације и затварања врата свим инвеститорима, Српској је снажнија потребна борба против корупције, законска рјешења за креирање повољног пословног амбијента, конкретне мјере за демографску обнову и јединство политичких субјеката по свим овим питањима. Такође, таквим потезима се додатно нарушава договор парламентарних странака из Републике Српске, од којег грађани очекују надоградњу и рјешења, а не отварање нових проблема. 

Распакивање Дејтона и прича о измјенама споразума којим је заштићена Република Српска као и коцкање са оним што је стечено тешком муком и животима најбољих, само по себи представља велику и тешку кризу. То је далеко од српског јединственог става о питањима од националне важности - наводи се у саопштењу СПС, коју води Горан Селак.

(БН)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Неса

30.08.2021 17:03

Нема Дејтона нема ни РС-а!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А засто СНСД

30.08.2021 17:05

Па те ствари када треба активирати несто Додик и СНСД раде на основу реалних, а не измисљених нелогицности сто ради опозиција у својој борби са неким реалним или нереалним неправилностима њихових противника. И зато је СНСД бољи. Ипак СДС је подрзан, ПДП су пропалитети. На примјер када Додик казе да је БХ трула дрзава, па она то и јесте. Југославија је била и боља и лепса, бар од БХ, па се распала, а БХ мора бити. Онда после прица се о срљању, у Југославији људи су били приврзени и неотпорни на месетарења као и Југославија, сто ју је и растурило, БХ је јаловна која такодје нема смислених разлога и за њен распад довољно је Босњаке упознати са собом и затворити на свим месетарским и осталим пољима, а реални нису, бас као и сто је намјерно или суцајно, али како год зелена и опозиција РС и горе, они заправо лице на Бореновица. Па та дрзава и јест трула, и то је тако вец познато. А опозиција из дана у дан прица исте измисљотине и то годинама, па као такви су за затвор не за власт, ако им је оправдање постојања водјење дрзаве, ако је несто друго онда то у ОПОЗИЦИЈИ је криминал и за затвора је. Ниста не раде сем русе друге, умјесто да раде на дистрибуирано кристализационим медијима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар Кочић

30.08.2021 20:14

Гдје ти је Грб,Химна,Брцко,војска и НАРОД.Ко је то унистио.Нема људи нема ни РС. Дезертер све унистио.Убијају нам дјецу.Па како це РС бити Дрзава а три године убиство не могу да ријесе.Једино да свијет призна пруцатну дрзаву Миле Додига.

Name

Босанац

30.08.2021 20:39

Тацно,сад це пасти нека некретниница и у Истамбулу. Нек се надје.

Name

Сто се тице Додика

30.08.2021 17:07

Исто би могао да ради и на осавремењавању стародмндних политицких приступа. И опозиција и позиција у РС су једне старомодне структуре засноване на немогуцностима, опозиција јос и на мрзњи, а које ни на ста не лице и неко би требао гласати и за кога. Наравно Додик има предност, али је само један ниво испред опозиције и јако старомдни су.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

30.08.2021 17:07

Тако је, подрска. Од свега треба само отјерати високог представника

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГраведиггерБЛ1994

30.08.2021 17:23

Господин Селак сваким даном показује да је све зрелији политичар и свака му је на мјесту. Има подршку свих квалитетних и честитих младих људи! ЗА БУДУЋНОСТ СРПСКЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мурија

30.08.2021 17:25

Е сад це о томе брујати данима а народ гладан и зедан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна

30.08.2021 17:26

Одлично речено! СНСД више нема шта конкретно да понуди ( а вала никад није ни имао реално) осим прича о јединству (јер прича о референдуму не пије воде) и распакивању Дејтона...сад се сјетио јединства кад ти је дошао крај. Е мој Миле пакуј се и бјежи, мијењај идентитет док још ниси добио налог за хапшење. Тик-так вријеме истиче...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо

30.08.2021 17:27

Опет вијест о српском јединству а народ нека пасе траву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

30.08.2021 17:32

Подрска за СПС, само тако наставите!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СПС

30.08.2021 17:32

Готов је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БГД

30.08.2021 17:44

Једног дана, уколико већ нисте, бићете срећни што сте на вријеме отишли од лудака Рудоње. Водите своју политику и маните се Рудоње од Бакинаца. Шта он и секташи око њега знају шта је српско јединство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

локимо

30.08.2021 17:45

Распакивање Дејтона једино могуце уз претходан договор оквира будуцег разговора, користити то за лицне промоције није паметно и подрзавам овај став СПС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

30.08.2021 18:14

Какав Дејтон 2,оставите нас на миру. Доста је СНСД-а и прикупљања гласова на основу тудјих проблема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Росуље

30.08.2021 18:23

Тотално погубна прица о распакивању дејтона, то води само ка једном, а то је бацање у ватру људи који зиве на простору РС... Горане само напријед и ово следеце године узмите у своје руке и поведите народ ка бољем сутра....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

30.08.2021 18:32

То је Додикова тактика да скрене пазњу са свих проблема које имамо у РС кад год не зна ста це спомиње референдум, дејтон и дици се "патриотизмом".... Надам се само да народ неце и овај пут насјести на исту прицу! ДОСТА ЈЕ БИЛО! Власт треба дати младим људима и цистим странкама као сто је СПС и Горан Селак!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одлично

30.08.2021 19:45

Браво СПС, браво Селак!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МГ

30.08.2021 20:00

Полако али сигурно СПС израста у озбиљну политичку странку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шарговчанн

31.08.2021 07:11

Гдје вам је јединство кад је у питању закон о поријеклу имовине? Закон о раду, платама, инспекцијама... Овај Селак узурпирао јавну површину да његова јбна кафанчуга има већи паркинг, и такав лик ће као исправити силне неправде, ријешити корупцију у правосуђу, зауставити одлазак младих, итд.? Да да свакако. А ми се сви копчамо с леђа.

ОДГОВОРИТЕ