Након годину дана саслушани чланови групе ПЗД

Чланови неформалне групе грађана Правда за Давида Софија Грмуша и Миљан Ковач данас су у својству свједока дали изјаве у бањалучком Окружном тужилаштву.

Република Српска 30.08.2021 | 14:27
Након годину дана саслушани чланови групе ПЗД

Грмуша и Ковач су саслушани након што су прије више од годину дана поднијели кривичну пријаву против Мирослава Алексића и других полицијских службеника, који су их, како тврде, незаконито лишили слободе, када су покушали да одрже конференцију за медије на Тргу Крајине у Бањалуци.

Десет грађана из неформалне групе Правда за Давида 7. јула 2020. године су приведени и сатима задржани у притворским јединицама због покушаја одржавања прес конференције на Тргу Крајине. Већ сутрадан су поднијели кривичне пријаве против припадника МУП-а, међутим тек сада су позвани да дају исказе о спорном догађају. Ипак из групе Правда за Давида ипак очекују да ће Тужилаштво озбиљно да проведе истрагу за, како наводе,  прогон и противправно привођење.

Кажу да након што су спријечени да одрже конференцију за медије нису пружали никакав отпор, али да су приведени на непрофесионалан начин доведени у просторијаме Полицијске управе гдје су задржани 4 и по сата без могућности да код њих уђу адвокати, након чега је испостављено, кажу у групи Правда за Давида, да уопште није постојао налог за њихово привођење.

На прес конференцији чије одржавање је спријечно, поводом двије године од другог великог скупа Правде за Давида требало је да се говори о нераду Окружног тужилаштва  на расвјетљавању убиства Давида Драгичевића. Из неформалне групе Правда за Давида су позвали грађане да им се 11. септембра придруже на окупљању у Сарајеву гдје ће још једном затражити истину и правду за Џенана Мемића и Давида Драгичевића.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Пеђа

30.08.2021 13:22

Ко год је видио онај срамотни снимак привођења и лишења слободе чланова ПЗД, могао је у видјети и чути оног Алексића како се јавно избламира и сам себе окриви. Умјесто да буде кажњен, њега чак и унапредише.... Мислим да че судија имати и више него лак задатак кад прегледа снимак....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

31.08.2021 02:47

ПРАВДА!!!!

Name

Станко

30.08.2021 13:35

Цека се застара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

30.08.2021 14:49

Докле ће више власт да је.е ове из групе грађана ПЗДа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

31.08.2021 01:49

Ово све је понижавајуће за народ.Неразумијем чему служе оволуке кривичне пријаве.Суд је режимски.Требало би бојкотовати овакав суд и све слати у медјународне судове.Људи ! Ово је окупација,све институције су под чизмом једног човјека.Судови само аутоматски пресудјују Ситној Раи што кажу Сарајлије.

ОДГОВОРИТЕ