У америчком нападу у Кубаулу погинуло 12 особа

Број погинулих у америчком нападу дроном на возило терористичке групе ИСИС-К у стамбеној четврти у Кабулу порастао је на 12, јавља данас Ал Џазира.

Свијет 30.08.2021 | 11:45
У америчком нападу у Кубаулу погинуло 12 особа

Претходно су светски медији јавили да је у нападу и недељу погинуло девет чланова једне породице, укључујући шесторо деце, од којих је најмлађа двогодишња девојчица.

Америчка Централна команда навела је да су САД "примиле к знању извештаја о цивилним жртвама" и да "процењују могућност да у ваздушном удару има убијених или повређених цивила".

Портпарол Централне команде Вилијам Урбан рекао је да је снажна експлозија која је уследила након уништења возила "могла да изазове додатне жртве".

САД су јуче извеле ваздушни напад дроном у Кабулу и погодиле аутомобил-бомбу, за који се верује да је припадао ИСИС-К, огранку терористичке такозване Исламске државе, који је још једном желео да циља аеродром.

Неименовани званичник Министарства одбране Америке навео је да је велика, секундарна експлозија, после напада дроном, указала на то да је у аутомобилу била велика количина експлозива, пренео је Си-Ен-Ен.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Колико Се Сјећам

30.08.2021 12:06

Овде код нас су многи добили доживотне робије због страдања цивила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

30.08.2021 15:01

У Ирачком граду Басра и данас испод рушевина лежи 15 000 цивила убијених од стране америке и то није геноцид. Они су бранили америку у Ираку. Још ме покушавају убиједити у правду.