Амбасада САД у Кабулу огласила узбуну

Неколико сати након што је председник Сједињених Држава Џозеф Бајден рекао да ће у наредних 24 до 36 сати вероватно бити нових напада на аеродром у Кабулу, америчка амбасада у Кабулу, позивајући се на специфичну и веродостојну претњу, позвала је грађане САД да напусте околину аеродрома.

Свијет 29.08.2021 | 13:29
Амбасада САД у Кабулу огласила узбуну

Америчке снаге на аеродрому у Кабулу су у завршној фази евакуације, чиме се окончава 20 година војног присуства САД у Авганистану.

Стејт департмент је позвао све грађане САД да напусте подручје у близини аеродрома због нове веродостојне терористичке претње, али се још не зна када ће тачно евакуација бити завршена, док рок који су САД поставиле за напуштање Авганистана истиче за два дана, 31. августа.

Амерички председник Џозеф Бајден упозорио је касно синоћ да је врло вероватан још један терористички напад на аеродром и да би до њега могло доћи у наредних 24 до 36 сати.

Стејт департмент је позвао све грађане САД да напусте подручје у близини аеродрома због специфичне, веродостојне претње, преноси ББЦ.

У самоубилачком бомбашком нападу у четвртак у близини аеродрома у Кабулу погинуло је 170 људи, од којих 13 америчких војника.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дијагноза

29.08.2021 12:42

То је Џо сањао док је дремао на састанку!

ОДГОВОРИТЕ