Режим хоће да поништи разлике између себе и опозиције

"Режим српско политичко јединство са намјером интерпретира у контексту заједништва и саборности јер је то идеална прилика да се пониште све разлике између опозиције и власти и убије свака нада да Република Српска може бити много другачија

Република Српска 29.08.2021 | 13:17
Режим хоће да поништи разлике између себе и опозиције

- Уколико неко покушава да постави тезу како је данас на политичкој сцени потребно српско јединство као прије скоро три деценије а да би иста била одржива, онда би требало уважити неке догађаје који се пренебрегавају или са намјером заборављају - написао је на фејзбук профилу бивши предсједник СДС-а Вукота Говедарица.

Да би данас српско јединство било постигнуто као некада, онда је, подсјећа он, јединствено требало одбити Венс-Овенов план који је подразумијевао Босну и Херцеговину без Републике Српске.

"Јединство би подразумијевало и личност коју нису стране војне и обавјештајне службе довеле на власт у оним временима када су почињали дувати неки „свјежији вјетрови по Балкану“. Како градити јединство са човјеком који је извршавао Вестендорфове (Карлос) прохтјеве међу којима је и брутално политичко уклањање предсједника Републике Српске Николе Поплашена", подсјећа Говедарица.

На жалост, констатује он, доста је таквих примјера: од предаје Јасеновачке грађе до предаје Брчког.

"Шта би човјек морао да уради како би отворио очи појединцима и објаснио да је данас Додик то исто јединство претворио у страначку кампању? Ако је у питању јединство, зашто онда заједно нисмо потписивали ту неку петицију против Инцкове одлуке, која узгред буди речено само треба да послужи СНСД-у искључиво у сврху наредних избора. Ако смо баш толико јединствени зашто онда све српске политичке партије нису направиле скуп на Мраковици и у духу заједништва послали јавности поруке у којима сигурно не би извријеђали српску дијаспору", наводи Говедарица.

Он наглашава да је "српско политичко јединство са Додиком утопија али не зато што то супротна страна тако види већ зато што Додик никада није интерес третирао као општи појам већ искључиво као лични или партијски".

Наравно, , наводи он, режимски медији ће се увијек истински потрудити да учествују у индоктринисању друштвене заједнице како би манипулација била питка и једноставна. 

С времена на вријеме, према његовим ријечима, у томе ће им помоћи људи из опозиционих редова који су по карактеру врло слични Додику и његовим режимлијама.

"Режим српско политичко јединство са намјером интерпретира у контексту заједништва и саборности јер је то идеална прилика да се пониште све разлике између опозиције и власти и убије свака нада да Република Српска може бити много другачија. Земља у којој ће политичка моћ бити одговорна пред законом и институцијама које га спроводе" наводи Говедарица.

На крају своје објаве, Говедарица констатује да политичко јединство не постоји.

"Постоји само усаглашен став по питању наметнуте Инцкове одлуке. И ништа више. Ништа више за онога који у себи препознаје разлику у односу на режим. За онога ко не препознаје ту разлику и безрезервно говори у име опозиције то се врло вјероватно може назвати јединством", закључује Говедарица.

(БН)

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Пророцанство

29.08.2021 11:37

Овакве резиме мијења само улица.Ако немозе милом ради корумпираног система онда сила и улица . Назалост смо доцекали да ратни профитери дезертери и лопови владају. Данас нема морала и цасти у лику цлана пресједниства из реда Српског народа.Ако је преседница РС а устаска унука,ако је премијер полуписмени ретард ,министри за затвора ста оцај народ треба уцинити да се зиви боље и постеније.Остаје само улица и смијена власти.Назалост опозиција нема храбрости за тај корак. Ко буде повео народ против резима има право народ и да вофи у боље сутра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВЕТАЦ

29.08.2021 12:44

Народ прво мора да се поправи. Да не лаже, вара, краде, лажно свједочи, клевеће, трача. Да има бољу радни навику. Да поштено ради. Да буде дисциплинован. Кад све то постигне народ, биће бољи и политичари.

Name

Ре

29.08.2021 13:12

Браво Вукота! Све аргументовамо рецено! Треба јос времена да овај глупи народ схвти. Политицки неписменом масом је лако манипулисати!

Name

Ре Светац

29.08.2021 13:55

Све тачно од ријечи до ријечи. Сваки народ има власт какву заслузује.

Name

ре СВЕТАЦ

30.08.2021 05:09

Све истина и тацно ми сви само мислимо да се извуцено из кризе а са ти понасањем пропадамо све висе!

Name

Лосми

29.08.2021 11:41

Избаците ЦИЦКА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коко локо

29.08.2021 11:43

Све прецизно детектовано и речено. Браво Вукота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗИКАЗ

29.08.2021 11:48

Ако треба ратовати онда је то рат против Миле и СНСДа.

Name

Луле

29.08.2021 11:58

Браво, Вукота. Стабилан и зрео политичар, какав је потребан опозицији и РС. Зна то народ, али многи и у опозицији не презнају, да си ти на предсједничким изборима покрадени побједник. Мислим да опозиција, па и сам СДС не користе твоје квалитете и популарност у народу. Биологија је неумољива. Говорим из личног искуства. Твоје присуство код Шаровића је неминовно. Што прије и ти и он схватите то је боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Република Српска

29.08.2021 12:03

Нежелим никога подржавати али треба се борити за опстанак Српског народа у РС међутим нажалост видимо омладина са правом одлази. Ко заврши факултет у БГ или НС невраћа се да маше са партиским заставама, ко купи дипломе тај се пита и све зна. Корона је успорила одлазак али опет је кренуло са правом, питам се коће за 100 година живјети на нашим просторима а то је кратак период и брзо нам долази. Браћо Срби и сестре Српкиње дасте здраво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одлицне рецено.

29.08.2021 12:05

Браво Вукота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

29.08.2021 12:27

Вечина опозиције је лажна опозиција. Част Вукану и Тривић. Нешић, Радовић, ....ма хајте молим вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВИТОМИР

29.08.2021 12:43

Браво Вукота,све си у праву од прве до последње ријечи

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

29.08.2021 12:43

МА СВАКА ТИ ЈЕ ЗЛАТНА, ОГОЉЕН ЈЕ 100 %, САМО ИЗДАЈНИЦИ МОГУ ПРАВИТИ БИЛО КАКВЕ ДИЛОВЕ СА ЊИМ И ЊЕГОВОМ СЕКТОМ. СА ДРУГЕ СТРАНЕ СИ ТИ, ВУКАН, ЈЕЛЕНА ТРИВИЋ, МИЛИЧЕВИЋ, СТАНИЋ, КРУНИЋ, И ЈОШ ДОСТА ПРАВИХ ОПОЗИЦИОНАРА КОЈИ МОРАЈУ ПРОЋИ СВЕ ПРОВЈЕРЕ КОНСЕНЗУСОМ.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре БЛ

29.08.2021 13:40

БРАВО, ПОД ХИТНО ТРЕБА ФОРМИРАТИ АНТИРЕЖИМСКИ ФРОНТ СА РАДНИМ ТЈЕЛИМА И ОРГАНИМА. Е ТУ ТРЕБА ПАЗИТИ ДА СЕ ДВОСТРУКИ ИЛИ ТРОСТРУКИ ИГРАЧИ НЕ УВУКУ И КАСНИЈЕ ИЗДАЈУ. ИМАЋЕ ВЕЛИКУ ПОДРШКУ НАРОДА САМО НА ЈАСНИМ ПРИЦИПИМА И ОПЕРАТИВНИМ ДЈЕЛАТНОСТИМА. ДОСТА ЈЕ БИЛО!!!

Name

Вишеград

29.08.2021 13:08

Браво Вукота!!!!! Са додиком се није добро ни у путу срести,а камоли бити са њим у било каквом односу.Његова издајничка политика уништи РС.Све што се дотакао је опљачкао и уништио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.08.2021 13:34

Браво вукота

ОДГОВОРИТЕ
Name

4008

29.08.2021 14:57

Свака част Вукота. Понову се више активирај и заједно са Вуканом, Јеленом, Драшком и другим младим енергичним људима, а уз савјете старијих, искусних и часних у борбу за одлазак Миле Додика и његовог СНСД-а. Довели су народ на просијачки штап и у стање које нема никакву будућност. Има још увјек наде и промјене на позитивно ће се сигурно десити на сљедећим изборима. Они који то нису схватили, надам се да ће схватити прије избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.08.2021 09:56

Он би се активирао али му је проблем постратни синдром. Све је то посљедица неустрашивости приликом јуриша ја на непријатељске бункере.

Name

ВРС

29.08.2021 19:52

И ви сте поништили разлику између бораца и дезертера, ваљда због твојих ратних заслуга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ СВЕТАЦ

30.08.2021 03:27

Свака цаст за коментар народ је тај који се мора први променит одлицан коментар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

30.08.2021 11:22

Сви су на овим конетарима за оно сто пису да тобозе не би од других. НАТО бомбардовање овакве коментаторске гамади изгледа да је оправдано.

ОДГОВОРИТЕ