Син локалног моћника сумњичи се за тешко кривично дјело

Син локалног моћника у Брчком осумњичен за изазивање опште опасности у Брчко дистрикту.

Република Српска 29.08.2021 | 10:43
Син локалног моћника сумњичи се за тешко кривично дјело

Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ предложило је суду одређивање притвора за Н.К. (21) осумњиченом за изазивање опште опасности у овом граду подметањем пожара на једном аутомобилу и бацањем експлозивне направе на угоститељски објекат Дос Манос.

Како преноси портал <спан стyле="цолор: #3598дб;">Отисак, притвор за осумњиченог предложен је због опасности да ће поновити кривично дјело, те утицајем на свједоке ометати кривични поступак.

Тужилаштво Дистрикта отворило је истрагу против Н.К. због сумње да је у два наврата ангажовао малољетно лице ради изазивање опште опасност за имовину већег обима у овом граду.

Сумња се да је на његово тражење, малољетник који му је дуговао новац, најприје 15. јула око 03,15 сати подметнуо пожар на аутомобилу Ауди А6, које је било паркирано у улици 8. марта.

Утврђени су основи сумњи да је исто лице, такође по налогу Н.К., 17. аугуста око 01:50 сати активирало експлозивну направу бацајући је у унутрашњост спољашњег дијела баште угоститељског објекта Дос Манос у улици Р. Џ. Чаушевића.

По јучерашњој предаји овом тужилаштву обављено је испитивање осумњиченог Н.К., а због опасности да ће поновити кривично дјело, те утицајем на свједоке ометати кривични поступак,

Тужилаштво је предложило Основном суду Дистрикта да осумњиченом одреди притвор.

У наредна 24 сата суд би требао донијети одлуку по овом приједлогу, док у међувремену Тужилаштво и Полиција Дистрикта интензивно настављају прикупљање доказа за продужено кривично дјело Изазивање опште опасности (из члана 317 став (1) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ).

Малољетнику за кога се сумња да је учествовао у извршењу овог кривичног дјела, суд је у петак на приједлог Тужилаштва изрекао мјере забране напуштања боравишта и путовања, те наредбу повременог јављања државном органу.

Како БН сазнаје у питању је син локалног моћника Зорана Кокановића, предсједника ОО Социјалистичке партије и посланика у скупштини Брчко дистрикта.

(БН) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

борац

29.08.2021 11:06

Цудно да није из СНСД-а казу да је сва багра тамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта Рећи

29.08.2021 12:52

Момак није ништа крив, криво је вријеме у којем је рођен, никада му у животу није ништа фалило, одрастао у у богатству , благостању и раскоши, од силе и бјеса не зна шта би са собом. Било би ми жао неког сиромаха да због њега робија, а то је следеће, питање је када ће се то десити.

ОДГОВОРИТЕ