Прекинута тишина о Шумахеру: "Показује ми колико је јак"

Корина Шумахер говорила је о свом супругу, легендарном возачу Формуле 1, као увод у предстојећи документарни филм који ће бити објављен на Нетфликсу сљедећег мјесеца.

Остали спортови 29.08.2021 | 11:15
Прекинута тишина о Шумахеру: "Показује ми колико је јак"

У трејлеру, породица Михаела Шумахера одаје почаст његовом "јаком" карактеру, док седмоструки првак Ф1 наставља своју здравствену битку након несреће на скијању која му је, прије осам година, промијенила живот.

Шумахерова супруга и дјеца, Ђина и Мик, говоре о шампиону, који није виђен у јавности од несреће 2013. године.

"Осјећала сам да је посебан. Мислим да је он једноставно много ментално јак. И даље ми то свакодневно показује", рекла је Корина. Мик, који је пратио очеве стопе у тркама Ф1, додао је: "Кад га погледам, помислим: 'Желим да будем такав'".

У документарцу ће се појавити и Шумахеров брат Ралф, као и Себастијан Фетел, Дејвид Култхард и Берни Еклстон. Шумахерова менаџерка Сабине Кем описала је документарац као "породични поклон вољеном мужу и оцу".

"Михаел Шумахер у потрази за савршенством није штедио ни себе ни свој тим, водећи их тако до највећих успјеха. Цијењен је у цијелом свијету због својих лидерских квалитета. Нашао је снаге за све задатке и умио да све избалансира тако да 'пуни батерије' са породицом, коју веома воли. Да би сачувао свој лични извор снаге, увијек је ригорозно и досљедно одвајао свој приватни живот од јавног", рекла је Кем.

Шумахер је претрпио тешке повреде мозга током скијања у француским Алпима, а породица и даље пажљиво чува информације о његовом стању.

У јуну прошле године, седмоструки шампион подвргнуо се терапији матичним ћелијама која би помогла у регенерацији његовог нервног система.

Ванеса Нокер, која је један од режисера филма, рекла је: "Сама Корина Шумахер била нам је највећа подршка у томе. Сама је жељела да сними аутентичан филм, да прикаже Михаела таквог какав је, са свим његовим успонима и падовима, без икаквог уљепшавања".

"Била је сјајна и довољно храбра да нам дозволи да радимо шта желимо, па смо поштовали и држали се онога што је поставила као границу. Веома инспиративна, драга жена која је оставила упечатљив утисак на све нас."

Шумахер је 29. децембра 2013. ударио главом о камен док је скијао са својим сином Миком, који је тада имао 14 година. Пребачен је у болницу гдје је два пута оперисан, а скијашка кацига спасила му је живот. Затим је шест мјесеци провео у медицински изазваној коми, у стабилном стању.

Шумахер је наводно био у свјесном стању у јуну, када је отишао на рехабилитацију, да би до септембра исте године био пуштен кући на даљи опоравак.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар