Кривокапиц: Изјава Ðукановица оголила инспиратора тензија

Премијер Здравко Криовкапић казао је да је изјава предсједника Мила Ђукановића о устоличењу Митрополита црногорско-приморског Јоаникија потпуно је оголила инспиратора и иницијатора тензија у Црној Гори.

Регион 28.08.2021 | 18:32
Кривокапиц: Изјава Ðукановица оголила инспиратора тензија

У реаговању на наводе Ђукановића, Кривокапић је навео да је "најмање важно" гдје ће предсједник државе бити 5. септембра када је планирано устоличење митрополита Јоаникија на Цетињу.

"Данашња изјава предсједника Мила Ђукановића о устоличењу Митрополита црногорско-приморског Јоаникија потпуно је оголила инспиратора и иницијатора тензија у Црној Гори. Апсолутно је право Митрополије црногорско-приморске да устоличење Митрополита обави у вјековном сједишту своје Митрополије на Цетињу и држава ће обезбједити све неопходне услове да СПЦ као најдоминантија вјерска заједница у Црној Гори по броју својих вјерника, оствари своје Уставом загарантовано право.

Гдје ће тога дана бити предсједник Ђукановић, најмање је важно, али важно је позвати га да престане да изазива и подгријава сукобе, подјеле и тензије, и то све, очигледно, са циљем да спријечи или стави у други план борбу против организованог криминала, која из дана у дан напредује", саопштио је Кривокапић.

Премијер је у реаговању навео и да оно што Ђукановић, као предсједник Црне Горе "мора већ једном научити да штити Устав Црне Горе и уставну вјерску слободу Српске православне цркве да устоличење обави онамо гдје има свако право да га обави":

"На Цетињу, и да једном стане у заштиту вјерске слободе Цркве коју је, док је његова партија била на власти, до бескраја прогањао, а која га је добро научила шта значи бити слободан и уставан", наводи се у реаговању Кривокапића.

(Вијести.ме)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ТБ

28.08.2021 20:58

Браво.

ОДГОВОРИТЕ