И данас облачно са кишом, температура на југу око 24

- У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/данас се очекује облачно вријеме са кишом, пљусковина и грмљавином, уз дневну темперетуру ваздуха од 14 до 18, а на југу око 24 степена Целзијусова.

Босна и Херцеговина 28.08.2021 | 08:48
И данас облачно са кишом, температура на југу око 24

Јутос у већини крајева пада киша, на југу са грмљавином, док мјестимично има обилнијих падавина има у Крајини, Посавини и централним крајевима.

У касним послијеподневним часовима падавине ће постепено слабити, а на крајњем сјеверозападу се очекује и дјелимично разведравање, док ће у осталим крајевима током ноћи и даље падати слаба киша, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен вјетер, сјеверног и сјеверозападог смјера, а у Херцеговини југозападни, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Чемерно, Хан Пијесак и Мраковица 10, Соколац 11, Приједор, Нови Град, Мркоњић Град и Бихаћ 12, Бањалука, Добој, Мостар, Сарајево и Тузла 13, Бијељина, Вишеград, Фоча, Гацко и Зеница 14, Мостар 16, Билећа и Требиње  17 степени Целзијусових.

Најобилније падавине у протекла 24 часа биле су у Калиновику, гдје је забиљежено 40 литара по метру квадратном, потом Фочи 28,2, те на Чемерну 13,8. 

(Срна) 

Коментари / 0

Оставите коментар