Због жалби ЕРС одустаје од тендера за изградњу зграде

Електропривреда Републике Српске ставила је ван снаге одлуку о избору компаније Контура доо Требиње за израду техничке документације за изградњу пословне зграде у Немањиној број 7 у Требињу, извјештава Индикатор.ба.

Република Српска 27.08.2021 | 16:21
Због жалби ЕРС одустаје од тендера за изградњу зграде

За јавну набавку услуге израде техничке документације, односно урбанистичко техничких услова, главног пројекта и пратећих елабората процијењене вриједности 300.000 КМ, која је покренута 6. јула, пристигло је пет понуда.

Понуде су осим Контуре доставили конзорциј Урбис центар доо Бања Лука (представник конзорција), ХПК Цонсултинг Бања Лука и ВиЗ Заштита Бања Лука, потом Институт за грађевинарство ИГ Бања Лука, група понуђача ИПСА Институт Сарајево (представник групе) и ЦПК Бања Лука, и на крају Пројект Бања Лука.

Као најповољнија 13. аугуста изабрана је понуда понуђача Контура доо Требиње, али су на ову одлуку уложене три жалбе: конзорција који предводи Урбис центар, групе понуђача коју предводи ИПСА Институт и Института за грађевинарство ИГ Бања Лука.

Комисија која је проводила тендер установила је да су жалбе основане те је дала препоруку Управи друштва да поништи поступак набавке, што је она и учинила.

Према медијским наводима, ЕРС је планирао градњу објекта у ужем градском подручју Требиња, на земљишту чији је власник Град Требиње. Предвиђено је рушење постојећег објекта који је био дио војног комплекса "Сјеверни логор" у којему је смјештен дио градске администрације и градски архив. Нови објекат5 требао би да има подрум, четири спрата и повучену етажу, у двије ламеле.

Укупна нето површина новог објекта требало би да буде око 3.473 метра квадратна, од чега минимална површина Ламеле 1 треба да буде 1.196 квадрата, а која ће бити у власништву Града Требиња.

ЕРС је за доградњу/изградњу управне зграде предузећа у Требињу планирао да издвоји шест милиона марака.

(Индикатор)

Коментари / 0

Оставите коментар